Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 lis 2018, 2:33

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 12 lis 2011, 16:33 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 07 cze 2011, 10:52
Posty: 5
Imię: Krzysztof
Lokalizacja: Warszawa
Już działa. Otworzyłem go, podoginałem blaszki i już jest ok. Czyli baterię można zmieniać bez obawy ;)


Na górę
PostDodany: 02 gru 2011, 18:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 19 kwie 2010, 23:35
Posty: 50
Lokalizacja: Szczecin
Cześć

mam pytanie, jak obejść naprawę pilotów, bo to droga zabawa i wolę ominąć taki wydatek.
Z pilota już nie otworzę autka, muszę otwierać kluczykiem, ale jeden gość powiedział mi,
że mógłbym zamontować/podłączyć kolejny pilot, który sterowałby otwieraniem drzwi,
wie ktoś ile taka robotka może kosztować? ktoś tak zrobił, to możliwe?

(mało znam się na elektryce itp) :)

p.s. idzie zima i wolę nie uszkodzić kluczyków, dlatego szukam rozwiązania dołożenia kolejnego pilota, który by mi otwierał drzwi :D


Ostatnio zmieniony 02 gru 2011, 18:39 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukamy na forum przed założeniem nowego tematu/Miłej lektury (a tego jest więcej)!


Na górę
PostDodany: 02 gru 2011, 22:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lut 2009, 0:00
Posty: 202
Lokalizacja: KOZIENICE
RoboLP pisze:
Cześć

mam pytanie, jak obejść naprawę pilotów, bo to droga zabawa i wolę ominąć taki wydatek.
Z pilota już nie otworzę autka, muszę otwierać kluczykiem, ale jeden gość powiedział mi,
że mógłbym zamontować/podłączyć kolejny pilot, który sterowałby otwieraniem drzwi,
wie ktoś ile taka robotka może kosztować? ktoś tak zrobił, to możliwe?

(mało znam się na elektryce itp) :)

p.s. idzie zima i wolę nie uszkodzić kluczyków, dlatego szukam rozwiązania dołożenia kolejnego pilota, który by mi otwierał drzwi :D
Nie ma strachu ja mam dołożoną nową centralkę wraz z alarmem do tego dwa piloty scyzoryki zestaw zakupiony na Aletanio przez znajomego elektryka ,całość śmiga aż miło z robotą zapłaciłem 300 zł.wzestawie jest otwieranie i zamykanie centralnego z pilota otwieranie klapy bagażnika z pilota alarm i kilka opcji kradzieżowych.


Na górę
PostDodany: 26 sty 2012, 19:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 sty 2012, 23:05
Posty: 12
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: Bytom
Witam wszystkich forumowiczów :)

Też mam problem z kluczykiem mam taki trójkątny z dwoma przyciskami do otwierania drzwi i bagażnika, w ogóle dioda się nie zapala (bateria nowa).
Tak czytam wasze posty i mam pytanie, czy jest możliwość przełożenia samej płytki z takiego kluczyka?
:link:

Mam ten sam rodzaj. Na płytce są dwa takie małe procesorki czy coś:) może wystarczy przelutować z mojego klucza na tą nowa płytkę???

Wkurza mnie fakt otwierania mechanicznego :P

_________________
Lancia Lybra 1.9 JTD


Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, 22:47 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Poprawiłem link. Używamy polskich znaków.


Na górę
PostDodany: 26 sty 2012, 20:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 13 lip 2010, 22:29
Posty: 1180
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Gorzyce (woj.śląskie)
dinh1984 pisze:
WItam wszystkich forumowiczow :)

Tez mam problem z kluczykiem mam taki trojkatny z dwoma przyciskami do otwierania drzwi i bagaznika, w ogole dioda sie nie zapala (bateria nowa).
Tak czytam wasze posty i mam pytanie czy jest mozliwosc przelozenia samej plytki z takiego kluczyka
http://allegro.pl/kluczyk-pilot-lancia- ... 89890.html
mam ten sam rodzaj. Na plytce sa dwa takie male procesorki czy cos:) moze wystarczy przelutowac z mojego klucza na ta nowa plytke???

Wkurza mnie fakt otwierania mechanicznego :P
Po pierwsze spróbuj odwrócić baterię, być może źle ją włożyłeś.
Po drugie takie kluczyki z allegro nie wiem czy są coś warte. Podobno można dopisać kluczyk do centralnego... nie wiem, nigdy tego nie robiłem
Po trzecie przelutowanie tych "procesorków" wymaga wprawy i przynajmniej sprzętu w postaci preheatera i hot-aira. Jeśli nie wiesz co to jest to lepiej się za przelutowanie nie zabieraj.
A po czwarte możesz mi wysłać ten kluczyk, zajrzę do niego i może uda się go postawić na nogi.
Po piąte dostosuj się do regulaminu forum wpisując miejscowość i powitanie w odpowiednim dziale.

_________________
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, aktualnie Croma 1,9 150KM :)


Na górę
PostDodany: 28 sty 2012, 10:26 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 23 lut 2011, 20:23
Posty: 12
Lokalizacja: Mielec
Witam,
Kluczki, te trójkątne są jak najbardziej do naprawy. Miałem typowy problem dla tych kluczyków, rozładowywanie baterii. Odwiedziłem kilku elektroników, którzy twierdzili że nic z tą usterką nie da się zrobić. Nie dawałem za wygraną i znalazłem gościa, który się tym zajął. Kluczyk śmiga elegancko i naprawa kosztowała 50 zeta z nową baterią. Także wystarczy poszukać dobrego fachowca i wszystko jest do naprawy.


Na górę
PostDodany: 03 cze 2012, 23:08 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 05 paź 2011, 13:17
Posty: 59
Lokalizacja: Świebodzice
Pozwolicie Panowie, że trochę odgrzeję kotleta, ale potrzebuję Waszej porady i pomocy :) . Od niedawna jestem właścicielem Lybry z 2000 r., ale niestety posiadam do niej tylko jeden kluczyk (starszego typu).

Planuję dorobić klucz zapasowy na wszelki wypadek, którym mógłbym otworzyć samochód- czytałem, że dorobienie takiego kluczyka bez immo nie jest strasznie drogie, jakieś 100 zł lub mniej.

Nie posiadam też karty kodowej do immo, rozumiem, że taki PIN mogę uzyskać wyłącznie w ASO? Unidiag ani FESem tego nie odczytam?

Najważnieszy problem dotyczy jednak tego mojego jedynego obecnie kluczyka. Nie działa w nim pilot. Myślałem początkowo, że bateria jest rozładowana, ale po jego rozkręceniu okazało się, że brakuje chyba płytki (transponder jest). Czy jak zakupię na aukcji tego typu kluczyk z innej Lybry i jak przełożę z niego płytkę do mojego to będę w stanie uruchomić pilot? Czy wystarczy wtedy wyłącznie zaprogramować go w sterowniku centralnego (rozumiem, że potrzebuję do tego karty kodowej i interfejsu unidiaga lub fesa bądź wizyty w Aso) ?

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź.


Na górę
PostDodany: 05 cze 2012, 18:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 16:51
Posty: 377
Imię: Marek
Lokalizacja: Kielce
apo25 pisze:
czytałem, że dorobienie takiego kluczyka bez immo nie jest strasznie drogie, jakieś 100 zł lub mniej.
Ja za dorobienie takiego kluczyka zapłaciłem 40 zł. Wygląda to tak jak na zdjęciu. U mnie problem był trochę inny bo musiałem założyć wkładki od innego auta i żeby nie nosić dwóch takich samych kluczyków dorobiłem sobie sam grot.
Obrazek
jackmarko pisze:
Nie działa w nim pilot. Myślałem początkowo, że bateria jest rozładowana, ale po jego rozkręceniu okazało się, że brakuje chyba płytki (transponder jest). Czy jak zakupię na aukcji tego typu kluczyk z innej Lybry i jak przełożę z niego płytkę do mojego to będę w stanie uruchomić pilot?
W moim też nie działał i tez mam jeden. Oddałem go do jednego speca który zajmuje się wyłącznie naprawą pilotów. Coś tam polutował, poczyścił i dziś pilot gada zanim zdążę nacisnąć przycisk :D Za usługę zapłaciłem 35 zł. Przy okazji dostałem namiary na bardzo zdolną dziewczynę która dorabia kluczyki z immo ze zmiennym kodowaniem. Jutro idzie do niej znajomy dorabiać kluczyk do Mazdy 6. Jeśli efekt będzie zadowalający to i ja się wybiorę.

_________________
Uno 45S '93 --> Punto Sole '99 --> Brava 1.2 16V SX '99 --> Lybra 1.9 JTD '01 :D... no i VW G*LF VII 1.2 TSI Bluemotion --> łOpel k**wa mać Vectra C


Na górę
PostDodany: 05 cze 2012, 22:16 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 23 paź 2011, 14:36
Posty: 18
Lokalizacja: Łódź
Z immo w lybrze jest niestety ten problem że transponder jest prekodowany pod sterownik, konsekwencją tego jest to że aby dorobić działający kluczyk konieczne jest wylutowanie pamięci, odpowiednie odczytanie jej zawartości, przygotowanie transpondera, a następnie zaprogramowanie go w sterowniku. Niestety sporo pracy co pociąga za sobą koszty i nie każdy się tego podejmie


Na górę
PostDodany: 08 cze 2012, 17:49 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 05 paź 2011, 13:17
Posty: 59
Lokalizacja: Świebodzice
Witam ponownie,
Zamówiłem drugi kluczyk na aukcji. Po przysłaniu rozebrałem go i rzeczywiście po porównaniu okazało się, że w moim brakowało płytki od pilota centralki. Wyjąłem więc ją i przełożyłem. W pilocie zapala się dioda, ale jak wiadomo muszę go teraz w jakiś sposób zakodować z centralką, by wszystko działało. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, w jaki sposób mógłym to zrobić (pomijając ASO)? Byłbym wdzięczny :) . Mam Lybrę 1.8 99/00 ze sterownikiem ecu Hitachi i w Fiacie Ecu Scanie nie mam opcji programowania kluczyka. Podobno da się to jakoś zrobić w Unidiagu (czy to prawda?), ale nie wiem skąd wziąć definicję do mojej Lybry... A może da się to zrobić jakimś innym programem współgrającym z VAG KKL?


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 15:05 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 06 paź 2012, 10:57
Posty: 2
Imię: marcin
Lokalizacja: warszawa
Witam,wczoraj przestało mi działać otwieranie drzwi i bagażnika w kluczyku,wymiana baterii niestety nic nie pomogła.może ktoś wie o co kaman albo gdzie szukać przyczyny tego zjawiska?


Ostatnio zmieniony 04 lis 2012, 15:32 przez Polej, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować tematy zgodnie z regulaminem oraz wypełnić wymagane pole "miejscowość" w profilu.


Na górę
PostDodany: 21 gru 2012, 19:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2010, 15:17
Posty: 97
Lokalizacja: Zabrze
Witam, ja mam podobny problem jak kolega wyżej, z tym, że dioda przy naciskaniu przycisków świeci mocnym czerwonym światłem. A samochód tym kluczykiem można bez problemu odpalać. Czy jest możliwość zaprogramowania jeszcze raz tego kluczyka?

_________________
Lancia Lybra SW 2.0 20V


Na górę
PostDodany: 21 gru 2012, 20:30 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 paź 2009, 18:57
Posty: 1547
Imię: Jerzy
Lokalizacja: AYLESBURY U.K
Fiorino pisze:
Witam, ja mam podobny problem jak kolega wyżej, z tym, że dioda przy naciskaniu przycisków świeci mocnym czerwonym światłem. A samochód tym kluczykiem można bez problemu odpalać. Czy jest możliwość zaprogramowania jeszcze raz tego kluczyka?
marcin2878 pisze:
Witam,wczoraj przestało mi działać otwieranie drzwi i bagażnika w kluczyku,wymiana baterii niestety nic nie pomogła.może ktoś wie o co kaman albo gdzie szukać przyczyny tego zjawiska?
Panowie :nono: Czytać się nie chce.Sześć stron jest na temat kluczyka a Wy dalej swoje ble ,ble , ble

_________________
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia


Na górę
PostDodany: 25 cze 2013, 21:02 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 kwie 2013, 19:46
Posty: 48
Imię: Darek
Lokalizacja: Gliwice
Panowie ja mam pytanie nieco z innej beczki mam Lucyne z 2000r i zalezy mi na zaprogramowaniu scyzoryka bo nie jest tak awaryjny jak ten trojkątny czy jest to możliwe bez zmiany centralki??

_________________
Był : Ford Escort 1.6 16v
Była : Lancia Lybra 2.4 JTD SW
Jest : Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v


Na górę
PostDodany: 14 lut 2014, 20:53 
Cześć,
nie działa u mnie pilot (zdjęcie zapożyczyłem z tego wątku):
Obrazek

Chodzi o to, że nie mam w nim blaszek do baterii i samej baterii (płytka i 'pręcik' od immobilizera jest).

Chętnie kupię od kogoś z forum blaszki do tego pilota :)
A najlepiej blaszki, koszyczek na baterie, a nawet górę pilota gdzie są przyciski i wkręca się śrubkę, której również nie mam :-?

Nie napisałem tego w ogłoszeniach, bo przy okazji chcę się zapytać, jaki rodzaj baterii idzie do pilota (jakie parametry) ?


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl