Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 paź 2019, 21:33

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
PostDodany: 24 maja 2009, 18:23 
Witam! i ja tez mam problem z prędkościomierzem. jak kluczyka nie ma w stacyjce to pokazuje 220 km jak sie przekręci na zapłon to od razu idzie pionowo w dół i tak zostaje, licznik kilometrów działa reszta też, czy przyczyna będzie leżała we wskaźnikach, braku masy, czy może jeszcze coś innego? jak ktoś chce to mogę wysłać filmik co i jak :-? Pozdrawiam


Na górę
   
PostDodany: 03 lip 2017, 14:18 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 sty 2014, 16:24
Posty: 12
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Podpinam się z odgrzewanym kotletem. Mam taki sam problem, jak kolega powyżej. Przy zapłonie wskazówka na 220, a potem ostro na dół zgodnie z wzrostem prędkości i tam już zostaje.


Na górę
PostDodany: 03 lip 2017, 16:21 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2005, 0:00
Posty: 2421
Lokalizacja: Radom woj. mazowieckie
W waszym przypadki winna jest elektryka licznika.

Ale kotleta to ładnego ogrzałeś.


Na górę
PostDodany: 04 lip 2017, 7:24 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 sty 2014, 16:24
Posty: 12
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Kotlet ładny, ale co zrobię jak mi się awaria o prawie 10 lat przesunęła? :)
Czy to będzie ten impulsator?


Na górę
PostDodany: 04 lip 2017, 7:43 
Offline
Prezes Lancia Klub Polska
Prezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 5284
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
Niekoniecznie,np. w mojej 3.0 nie ma impulsatora a licznik zbiera informację z ABS-u.

_________________
byłe: Delta II 1.6 16V Hpe,Kappa 2.0 20V "Litwin" ,Kappa 2.0 20V "Przemytnik",Delta II bi-colore 2.0 16V Vice miss Sypniewo,Ypsilon 1.3 JTD bi-colore Miss Topornia,Kappa 3.0 Coupe Aut 2vice Zwierzyń, Kappa 2.0 20 VT. Alfa 166 3.0 sportronic.
Obecne
Kappa 3.0 sportronic,Kappa 3.0 SW sportronic, Gamma 2.5 Aut.Tipo 1.4 T-jet SW.Ford expedition 5.4. Volt,126p.
Tak z grubsza ;)


Na górę
PostDodany: 05 lip 2017, 0:40 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 kwie 2013, 22:31
Posty: 3547
Imię: Robert
Lokalizacja: Gdynia/WorldWide
Wilkin pisze:
04 lip 2017, 7:43
Niekoniecznie,np. w mojej 3.0 nie ma impulsatora a licznik zbiera informację z ABS-u.
Dokladnie! Od liftu w 98... Choc trafila mi sie skrzynia od 2.4 Coupe z 97-go, na linki (sic!), z visco oraz impulsatorem wlasnie.... Podobno oryginal...

_________________
Autovettura Lancia Beta Coupe S2 2000 119KM Anno Domini '76 - Serce i dusza...
Autovettura Lancia Gamma Coupe S2 2500 i.e. 140KM x2 Anno Domini '80/'81 - Duma i radość...
Autovettura Lancia Kappa Coupe 2400 20V 175KM Anno Domini '98 - Przyjemność i wygoda...
Autovettura Lancia Lybra SW 2.4JTD 140KM Anno Domini '01 - Ekonomika i miekkość...
Chevrolet Volt Hybrid plug-in Anno Domini '13 - Zaawansowanie i oszczędność...
To już wspomnienie: Opel Ascona C 1.6D sedan 4D 54KM, Hyundai Pony IV 1.5 GL sedan 77KM, Renault Clio II Phase I 1.2 RN 60KM, Renault Clio III 1.2 Tce 100KM, Lancia Delta II HPE 2000 16V 139KM, Opel Astra Caravan 1.4 S.P.I. 60KM, Honda Civic VIII 4D 1.8 Ex. 140KM.


Na górę
PostDodany: 11 gru 2017, 10:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2008, 0:00
Posty: 125
Lokalizacja: Wszedzień
A jeśli nie działa juz teraz wogóle licznik[wcześniej czasem podrygiwały] i kilometry stanęły szukać w liczniku czy nie wiem czujnik w skrzyni?Abs działa wszystko w liczniku reszta działa


Na górę
PostDodany: 11 gru 2017, 11:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 3185
Lokalizacja: powiat Bełchatów
A mowa o polifcie czy przedlifcie?
Tak czy owak można podłączyć pod komputer i sprawdzić czy mamy prawidłowy odczyt prędkości-jeśli tak to szukać w liczniku lub kabelkach.

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
PostDodany: 08 paź 2019, 19:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 cze 2017, 22:09
Posty: 97
Imię: Zygmunt
Lokalizacja: BERLYN
Czy impulsator w skrzyni ma jakiś oring, zaczęło mi się z niego sączyć od góry i zostawiam plamki. Łatwo to zdemontować i uszczelnić?

_________________
Bokiem do przodu.
LANCIA K 3.0 SEDAN :zjezdzam:

206 RC/406 Break V6/940 2.3T/AR 166 JTD/BMW E32 730/Scorpio MKII/VW Jetta MKII


Na górę
PostDodany: 08 paź 2019, 20:02 
Online
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 0:25
Posty: 2183
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Jeśli polift i nie działa prędkościomierz to opcje są dwie. Umarł zestaw wskaźników. Lub jeśli na desce mamy kontrolkę ABS plus ręczny. Wtedy padł ECU ABS na pompie ABS. Dopóki się nie rozgrzał to działał. Potem martwy licznik i ABS też nie działał. W polifcie zazwyczaj impulsator. Nie pasuje z Themy oraz fiata coupe. Jest inny odczyt impulsów i przy 50km/h licznik pokazuje 200km/h Co do impulsatora to jak pamiętam jest jedna śrubka M6 bodajże i wyciągasz go do góry i jest na nim oring.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt


Na górę
PostDodany: 08 paź 2019, 21:55 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 cze 2017, 22:09
Posty: 97
Imię: Zygmunt
Lokalizacja: BERLYN
kond243 pisze:
08 paź 2019, 20:02
Jeśli polift i nie działa prędkościomierz to opcje są dwie. Umarł zestaw wskaźników. Lub jeśli na desce mamy kontrolkę ABS plus ręczny. Wtedy padł ECU ABS na pompie ABS. Dopóki się nie rozgrzał to działał. Potem martwy licznik i ABS też nie działał. W polifcie zazwyczaj impulsator. Nie pasuje z Themy oraz fiata coupe. Jest inny odczyt impulsów i przy 50km/h licznik pokazuje 200km/h Co do impulsatora to jak pamiętam jest jedna śrubka M6 bodajże i wyciągasz go do góry i jest na nim oring.
Dzięki, u mnie nie ma problemów z prędkościomierzem, jedynie olej przekładniowy wycieka.

_________________
Bokiem do przodu.
LANCIA K 3.0 SEDAN :zjezdzam:

206 RC/406 Break V6/940 2.3T/AR 166 JTD/BMW E32 730/Scorpio MKII/VW Jetta MKII


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl