Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 paź 2019, 16:08

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 06 lis 2005, 12:29 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 09 maja 2005, 0:00
Posty: 104
Lokalizacja: Zabrze
Witam.Gdzie znajduje sie silniczek krokowy w Kappie 2.0 20v vis?Mam problem z falujacymi wolnymi obrotami i chcialbym sie do niego dobrac.Czytalem posty ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie informacii mowa byla o uzadzeniu z 4 kabelkami....Nic takiego u mnie nie moglem zlokalizowac.Jedyne uzadzenie ktore bym podejzewal o pelnienie tej funkcji ma 3 kabelki i znajduje sie na gorze korpusa przepustnicy i przykrecone jest do niej 2 srubami.Czy to chodzi o ten dinks?Jesli tak to jak go rozebrac zeby nie uszkodzic i jak czyscic?Pozdrawiam.


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 12:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sty 2005, 0:00
Posty: 1272
Lokalizacja: Brzeszcze woj małopolskie
"wojtas" pisze:
Witam.Gdzie znajduje sie silniczek krokowy w Kappie 2.0 20v vis?Mam problem z falujacymi wolnymi obrotami i chcialbym sie do niego dobrac.Czytalem posty ale nie znalazlem satysfakcjonujacej mnie informacii mowa byla o uzadzeniu z 4 kabelkami....Nic takiego u mnie nie moglem zlokalizowac.Jedyne uzadzenie ktore bym podejzewal o pelnienie tej funkcji ma 3 kabelki i znajduje sie na gorze korpusa przepustnicy i przykrecone jest do niej 2 srubami.Czy to chodzi o ten dinks?Jesli tak to jak go rozebrac zeby nie uszkodzic i jak czyscic?Pozdrawiam.
Tak dokładnie to jest silniczek krokowy. Niestety jest nierozbieralny jedynie możesz wlac coś do oczyszczania przez otwór i w ten sposób go czyści

_________________
Obrazek


Ostatnio zmieniony 06 lis 2005, 12:33 przez Tomasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 12:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 09 maja 2005, 0:00
Posty: 104
Lokalizacja: Zabrze
Jak go rozebrac zeby nie uszkodzic nic?


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 12:34 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sty 2005, 0:00
Posty: 1272
Lokalizacja: Brzeszcze woj małopolskie
Niestety jest nierozbieralny jedynie możesz wlac coś do oczyszczania przez otwór i w ten sposób go czyści

_________________
Obrazek


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 12:35 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 09 maja 2005, 0:00
Posty: 104
Lokalizacja: Zabrze
Co bys proponowal uzyc do tego czyszczenia?Jaki specyfik?


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 12:38 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sty 2005, 0:00
Posty: 1272
Lokalizacja: Brzeszcze woj małopolskie
Na początek benzyna ekstrakcyjna a później WD 40
Ja tak zrobiłem i nadal działa :lol: Już jakieś 4 miesiące

_________________
Obrazek


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 12:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 09 maja 2005, 0:00
Posty: 104
Lokalizacja: Zabrze
Ok.Nie musze sie obawiac ze zaleje elektryczna czesc ?


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 12:41 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sty 2005, 0:00
Posty: 1272
Lokalizacja: Brzeszcze woj małopolskie
Spoko nie zalejesz

_________________
Obrazek


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 13:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 wrz 2005, 0:00
Posty: 92
Lokalizacja: Legionowo
a w dedrze gdzie sie znajduje i czy mozna go rozebrac??


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 13:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sty 2005, 0:00
Posty: 697
Lokalizacja: Bełchatów
Jest dużo różnych konstrukcji silników, zaworów też. Większość teoretycznie się nie rozkłada, ale jest to możliwe, da się nawet złożyć i dalej bedzie działał.
Co do płukania , to oczywiście, że elektryka się zaleje.
Ktoś mi podpowie jak tu wrzucić zdjęcie z dysku?


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 14:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 wrz 2005, 0:00
Posty: 92
Lokalizacja: Legionowo
niech ktos mi przesle zdjecie gdzie jest sliniczek krokowy albo niech powie w ktorym miejscu i czy mozna go rozebrac lancia dedra 2.0 8v


Na górę
PostDodany: 06 lis 2005, 14:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 09 maja 2005, 0:00
Posty: 104
Lokalizacja: Zabrze
Makek popros admina powinien ci pomuc estawic zdjecie.


Na górę
PostDodany: 07 lis 2005, 19:55 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 09 maja 2005, 0:00
Posty: 104
Lokalizacja: Zabrze
Zastosowalem zalecany zabieg z benzyna ekstrakcyjna.Plukalem chyba z 8 razy i caly czas czarny syf wylatywal.nastepnie wydmuchalem kompresorem i zaaplikowalem WD40.No i dziala prawie jak nowy.Nawet rozruch silnika sie poprawil. :lol:


Na górę
PostDodany: 07 lis 2005, 20:05 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sty 2005, 0:00
Posty: 1272
Lokalizacja: Brzeszcze woj małopolskie
A mówiłem :lol:

_________________
Obrazek


Na górę
PostDodany: 28 sie 2006, 14:49 
witam, czy w kappie 2.4 tds silniczek krokowy znajduje sie w tym samym miejscu ?


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl