Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 23 lip 2017, 00:37

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: 18 maja 2017, 19:27 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 18 wrz 2010, 13:39
Posty: 135
Lokalizacja: Kraków
Ok, dzięki, a co powiesz o tej 3 -ej sondzie (błąd142)


Na górę
Post: 18 maja 2017, 19:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 00:25
Posty: 674
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Wypadanie zapłonów też może być od przeładowania powietrza przez turbo.Ten silnik ma jedną sondę lambda przed katalizatorem.To nie EURo 3 żeby miała dwie sondy. Jakie ciśnienie doładowania? Pierburg sprawny? Przykręcony w 16vt jest przy aku. Jak on padnie to albo ładuje mało albo na maks. Posprawdzaj połączenia elektryczne masy styki w kostkach. Zaopatrz się w Mesa. I kabel vag kkl. Od czytaj błędy i daj na forum. Ten program ma szeroki opis błędu i podaje kod błędu Pxxxx.A to uprości diagnozę

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Tel:696934083


Na górę
Post: 18 maja 2017, 20:53 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 18 wrz 2010, 13:39
Posty: 135
Lokalizacja: Kraków
znalazłem taki wątek
tu:


Na górę
Post: 18 maja 2017, 21:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 gru 2009, 00:25
Posty: 674
Skype: Kondi243
Imię: Konrad
Lokalizacja: Przysieka
Ok ale sonda może sypać błędem z kilku powodów . Za duże doładowanie brak paliwa uboga mieszanka.
Wtrysk i regulator paliwa czyli ubogi lub bogato.
Pompa paliwa za małą wydajność uboga mieszanka. Źle działający przepływomierz powietrza zły skład mieszanki ubogo lub bogato. Chyba że ewidentnie bije błąd sondy i nic nie pokazuje czyli nie oscyluje napięcie od 0.2do0,9-1v to sprawdzisz miernikiem nawet podczas jazdy, Czarny kabel sondy to sygnał czyli plus drugi kabel do masy i widzisz po mierniki jak działa. Ustaw miernik na badanie diod przyłóż do dwóch białych kabli sondy to jest grzałką jeśli jest obwód to patrz wyżej.

_________________
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Tel:696934083


Na górę
Post: 19 maja 2017, 10:55 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 18 wrz 2010, 13:39
Posty: 135
Lokalizacja: Kraków
Ten temat - to nie na moją głowę. Rozmawiałem z mechanikiem, przekazałem info z forum. Ten twierdzi, że wymiana sondy załatwi sprawę, bo: "po skasowaniu błędu i ponownym włączeniu silnika błąd znów wyskakuje - natychmiast".
Jeśli kupić to właśnie to:


Na górę
Post: 19 maja 2017, 21:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 18 wrz 2010, 13:39
Posty: 135
Lokalizacja: Kraków
Dziś, wracając do domu dałem mu w palnik i ..... błąd 142 sam się skasował. Przewody, masę, cewkę itp. sprawdzę w przyszłym tygodniu. Dzięki


Na górę
Post: 19 maja 2017, 23:35 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 4512
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
Jestem po rozmowie z kilkoma właścicielami Kapp. którzy się przesiedli na Lybry - ew coś nowszego.
I w każdy przypadku jest jedno sedno sprawy - Kappa to jedyne autko , które się potrafi samo naprawić , na drugi dzień - ew za tydzień . Inne niestety jak się popsuja to na amen ;)

_________________
Jest
Ypsilon 1.3 MultiJet Selectronic Bicolore 2008 - Miss zlotu 2015
Kappa SW 3.0 V6 Sportronic 2000 Kappa Coupe 3.0 V6 Aut 1998 II Vice miss zlotu w Zwierzyniu 2016.Kappa 3.0 V6 1999.Sedan
Lybra Intensa 2.4 JTD 2002 Amfibia
Były - Delta 1.6 16V 1996 Delta 2.0 16V Bicolore.Vice miss zlotu w Sypniewie 2013 Thema SW 3.0 V6
i inne...


Na górę
Post: 20 maja 2017, 06:10 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 maja 2012, 07:51
Posty: 2753
Lokalizacja: Łódź
Tak, ale to jest złudne - jednego dnia się zepsuje, drugiego dnia się samo naprawi, a trzeciego dnia bez ostrzeżenia odpadnie wydech. :lol:

_________________
Drop a gear and disappear!


Na górę
Post: 20 maja 2017, 07:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 18 wrz 2010, 13:39
Posty: 135
Lokalizacja: Kraków
Prócz tego, że
Cytuj:
to jedyne autko , które się potrafi samo naprawić
mogę dodać, że psuje się sporadycznie


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]