Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 paź 2018, 1:25

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 mar 2014, 17:02 
Offline
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 wrz 2012, 22:01
Posty: 4232
Imię: Paweł
Lokalizacja: Starachowice
U mnie nie ma nawigacji. Cena jaką podałem to cena jaką ja zapłaciłem za całość włącznie z wymianą.
Jak jest gdzie indziej to nie mam pojęcia.

_________________
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...


Na górę
PostDodany: 25 mar 2016, 17:42 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Posty: 4
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam odgrzeje trochę temat, kupiłem Lybre jakiś czas temu, ale nie było w niej zmieniarki wystawał sam kabelek, dziś się w taką zaopatrzyłem niestety po podłączeniu nic się nie dzieje, istnieje możliwość że zasilanie do niej nie dochodzi, ale nie o tym teraz. Teraz się nad tym zacząłem zastanawiać czy do odtwarzania płyt wystarczy sama zmieniarka czy potrzeba jeszcze osobny odtwarzacz? Po drugie czy żeby przełączyć się przez radio/kasetę/cd wystarczy wcisnąć samo "mode"? U mnie po wciśnięciu "mode" wyskakuje tylko lista radio/kaseta/cd ale nic z tych rzeczy nie mogę wybrać pozostaje ciągle włączone radio. I ostatnie czy po podłączeniu zasilania do zmieniarki coś się na niej powinno zapalić? W kombi wszystko jest ładnie spakowane w mojej wersji sedan kabel wystaje z zaślepki za którą są światła.

Samochód Lancia Lybra sedan 1.8 benzyna
Zmieniarka GRUNDIG MCD36


Na górę
PostDodany: 25 mar 2016, 18:21 
Offline
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 wrz 2012, 22:01
Posty: 4232
Imię: Paweł
Lokalizacja: Starachowice
1. Do odtwarzania wystarczy zmieniarka.
2. Do zmiany kaseta/radio/CD służy przycisk SOURCE na desce lub środkowy przycisk po prawej stronie kierownicy.

_________________
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...


Na górę
PostDodany: 25 mar 2016, 18:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Posty: 4
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Snail pisze:
1. Do odtwarzania wystarczy zmieniarka.
2. Do zmiany kaseta/radio/CD służy przycisk SOURCE na desce lub środkowy przycisk po prawej stronie kierownicy.
Co do SOURCE w moim samochodzie zastępuje go MODE, w takim razie pewnie coś będzie z zasilaniem dochodzącym do zmieniarki, sprawdziłem też bezpieczniki, ale tam wszystko wygląda okey.


Na górę
PostDodany: 25 mar 2016, 20:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1277
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Z tego co pamiętam to powinieneś połączyć kabel długi który biegnie do bagażnika z kablem krótkim od radia. Połączenie to jest w okolicach skrzynki bezpieczników po lewej stronie kierownicy. Pamiętam że trzeba było się trochę nagimnastykiwać aby odnaleźć wtyczkę i gniazdko pasujące do siebie.

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 26 mar 2016, 8:30 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Posty: 4
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Pawcio78 pisze:
Z tego co pamiętam to powinieneś połączyć kabel długi który biegnie do bagażnika z kablem krótkim od radia. Połączenie to jest w okolicach skrzynki bezpieczników po lewej stronie kierownicy. Pamiętam że trzeba było się trochę nagimnastykiwać aby odnaleźć wtyczkę i gniazdko pasujące do siebie.
Znalazłem gniazdo na tą wtyczkę, powiedz mi proszę co ja mam tam podpiąć? Czy obok jest jeszcze jakiś kabelek, który mam w to wpiąć?


Na górę
PostDodany: 26 mar 2016, 11:10 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1277
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Jak jest gniazdko to szukaj wtyczki. U mnie była przymocowana trytytką gdzieś wysoko. A masz kabel w bagażniku. Din z wieloma pinami do zmieniarki?

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 26 mar 2016, 11:42 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Posty: 4
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Strasznie tam ciasno i nic nie widać, czy ściągałeś do tego skrzynkę z bezpiecznikami?

Zrobiłem zdjęcia żebyśmy się lepiej zrozumieli, na pierwszym wtyczka do zmieniarki, która znajduje się w bagażniku, dalej schowek z bezpiecznikami, na drugi zdjęciu we wnęce widać wtyczkę, o której rozmawiamy.

https://drive.google.com/file/d/0BxAFw- ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BxAFw- ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BxAFw- ... sp=sharing


Na górę
PostDodany: 26 mar 2016, 11:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1277
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Chyba nic nie odkręcałem. Tak to ta wtyczka. Skoro masz kabel w bagażniku to musisz mieć też komplet gniazdo-wtyczka w okolicy bezpieczników. Szukaj jak pisałem wysoko. Pamięyam że wtyczka była zagięta i trytytką przymocowana. Był wątek na forum na ten temat. W serwisie montaż zmieniarki polegał właśnie na połączeniu tych dwóch wtyczek.

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 12 mar 2017, 13:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 19 lip 2014, 22:57
Posty: 68
Imię: Łukasz
Lokalizacja: prawie STOLYCA
Podłącze do tematu.

Zmieniarka po włożeniu kolejnych 4 płyt bo grała tylko na 1 nagle przestała całkowicie widzieć kieszeń z płytami. Cały czas sygnał MAGAZINE jak wkładam kasetę to nic się nie dzieje w zmieniarce (tj. nic nie słychać) jak wyjmę kasetę to niby w środku widać jak przesuwają się jakieś części na dnie i z boku, ale nie widzi płyt w magazynku lub samego magazynka. Dodam, że nic nie ruszałem i nie zmieniałem. Tylko dołożyłem kolejne płyty.
Ktoś coś?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl