Lybra - zmieniarka CD

Awatar użytkownika
Snail
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Posty: 4190
Rejestracja: 10 wrz 2012, 22:01
Imię: Paweł
Lokalizacja: Starachowice

Re: Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Snail » 28 mar 2014, 17:02

U mnie nie ma nawigacji. Cena jaką podałem to cena jaką ja zapłaciłem za całość włącznie z wymianą.
Jak jest gdzie indziej to nie mam pojęcia.
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Nick Belane
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Nick Belane » 25 mar 2016, 17:42

Witam odgrzeje trochę temat, kupiłem Lybre jakiś czas temu, ale nie było w niej zmieniarki wystawał sam kabelek, dziś się w taką zaopatrzyłem niestety po podłączeniu nic się nie dzieje, istnieje możliwość że zasilanie do niej nie dochodzi, ale nie o tym teraz. Teraz się nad tym zacząłem zastanawiać czy do odtwarzania płyt wystarczy sama zmieniarka czy potrzeba jeszcze osobny odtwarzacz? Po drugie czy żeby przełączyć się przez radio/kasetę/cd wystarczy wcisnąć samo "mode"? U mnie po wciśnięciu "mode" wyskakuje tylko lista radio/kaseta/cd ale nic z tych rzeczy nie mogę wybrać pozostaje ciągle włączone radio. I ostatnie czy po podłączeniu zasilania do zmieniarki coś się na niej powinno zapalić? W kombi wszystko jest ładnie spakowane w mojej wersji sedan kabel wystaje z zaślepki za którą są światła.

Samochód Lancia Lybra sedan 1.8 benzyna
Zmieniarka GRUNDIG MCD36

Awatar użytkownika
Snail
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Posty: 4190
Rejestracja: 10 wrz 2012, 22:01
Imię: Paweł
Lokalizacja: Starachowice

Re: Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Snail » 25 mar 2016, 18:21

1. Do odtwarzania wystarczy zmieniarka.
2. Do zmiany kaseta/radio/CD służy przycisk SOURCE na desce lub środkowy przycisk po prawej stronie kierownicy.
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Nick Belane
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Nick Belane » 25 mar 2016, 18:34

Snail pisze:1. Do odtwarzania wystarczy zmieniarka.
2. Do zmiany kaseta/radio/CD służy przycisk SOURCE na desce lub środkowy przycisk po prawej stronie kierownicy.
Co do SOURCE w moim samochodzie zastępuje go MODE, w takim razie pewnie coś będzie z zasilaniem dochodzącym do zmieniarki, sprawdziłem też bezpieczniki, ale tam wszystko wygląda okey.

Awatar użytkownika
Pawcio78
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 1247
Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz

Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Pawcio78 » 25 mar 2016, 20:01

Z tego co pamiętam to powinieneś połączyć kabel długi który biegnie do bagażnika z kablem krótkim od radia. Połączenie to jest w okolicach skrzynki bezpieczników po lewej stronie kierownicy. Pamiętam że trzeba było się trochę nagimnastykiwać aby odnaleźć wtyczkę i gniazdko pasujące do siebie.
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM

Nick Belane
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Nick Belane » 26 mar 2016, 08:30

Pawcio78 pisze:Z tego co pamiętam to powinieneś połączyć kabel długi który biegnie do bagażnika z kablem krótkim od radia. Połączenie to jest w okolicach skrzynki bezpieczników po lewej stronie kierownicy. Pamiętam że trzeba było się trochę nagimnastykiwać aby odnaleźć wtyczkę i gniazdko pasujące do siebie.
Znalazłem gniazdo na tą wtyczkę, powiedz mi proszę co ja mam tam podpiąć? Czy obok jest jeszcze jakiś kabelek, który mam w to wpiąć?

Awatar użytkownika
Pawcio78
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 1247
Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz

Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Pawcio78 » 26 mar 2016, 11:10

Jak jest gniazdko to szukaj wtyczki. U mnie była przymocowana trytytką gdzieś wysoko. A masz kabel w bagażniku. Din z wieloma pinami do zmieniarki?
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM

Nick Belane
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 4
Rejestracja: 25 mar 2016, 17:33
Imię: Marcin
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Nick Belane » 26 mar 2016, 11:42

Strasznie tam ciasno i nic nie widać, czy ściągałeś do tego skrzynkę z bezpiecznikami?

Zrobiłem zdjęcia żebyśmy się lepiej zrozumieli, na pierwszym wtyczka do zmieniarki, która znajduje się w bagażniku, dalej schowek z bezpiecznikami, na drugi zdjęciu we wnęce widać wtyczkę, o której rozmawiamy.

https://drive.google.com/file/d/0BxAFw- ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BxAFw- ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BxAFw- ... sp=sharing

Awatar użytkownika
Pawcio78
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 1247
Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz

Lybra - zmieniarka CD

Postautor: Pawcio78 » 26 mar 2016, 11:59

Chyba nic nie odkręcałem. Tak to ta wtyczka. Skoro masz kabel w bagażniku to musisz mieć też komplet gniazdo-wtyczka w okolicy bezpieczników. Szukaj jak pisałem wysoko. Pamięyam że wtyczka była zagięta i trytytką przymocowana. Był wątek na forum na ten temat. W serwisie montaż zmieniarki polegał właśnie na połączeniu tych dwóch wtyczek.
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM

lukasz-kw
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 56
Rejestracja: 19 lip 2014, 22:57
Imię: Łukasz
Lokalizacja: prawie STOLYCA

Re: Lybra - zmieniarka CD

Postautor: lukasz-kw » 12 mar 2017, 13:48

Podłącze do tematu.

Zmieniarka po włożeniu kolejnych 4 płyt bo grała tylko na 1 nagle przestała całkowicie widzieć kieszeń z płytami. Cały czas sygnał MAGAZINE jak wkładam kasetę to nic się nie dzieje w zmieniarce (tj. nic nie słychać) jak wyjmę kasetę to niby w środku widać jak przesuwają się jakieś części na dnie i z boku, ale nie widzi płyt w magazynku lub samego magazynka. Dodam, że nic nie ruszałem i nie zmieniałem. Tylko dołożyłem kolejne płyty.
Ktoś coś?


Wróć do „Car Audio & Navi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości