Lybra - radio 2 DIN

amator13
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 53
Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok

Lybra - radio 2 DIN

Postautor: amator13 » 21 lis 2016, 11:08

Witam wszystkich

Proszę o wyrażenie waszych opinii na temat radia 2 din firmy VORDON HT-869V2 oraz jego montażu w Lancii Lybrze. Moje radio z navi padło przestało włączać się i mam mały dylemat czy kupić używkę a może pójść naprzód i wstawić radio 2 din i dorobić ramkę.

Interesuje mnie takie radio


Obrazek

znalazłem w necie taki montaż radia 2 dinowego i tak zrobiłbym u siebie.

Obrazek

Obrazek

CO myślicie o moim pomyśle?? Miałem w planie kupić dvd na zagłówek do bajek dla syna ale wpadł mi do głowy pomysł z tym radiem :D
Ostatnio zmieniony 21 lis 2016, 17:28 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Linki aukcyjne niedozwolone w dziale technicznym!

Awatar użytkownika
fedos
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 959
Rejestracja: 15 mar 2013, 23:43
Imię: marcin
Lokalizacja: Brzeszcze

Re: Lybra radio 2 din

Postautor: fedos » 21 lis 2016, 11:30

Całkiem spoko to wygląda. Jednak jakoś głębiej probowalbym to wsadzić, może gdzieś są dostępne ramki pod takie radio?

Awatar użytkownika
meqqex
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2385
Rejestracja: 05 wrz 2012, 18:15
Skype: pr2em0
Imię: Przemek
Lokalizacja: Chojna - ZGR
Kontaktowanie:

Re: Lybra radio 2 din

Postautor: meqqex » 21 lis 2016, 11:31

Rzecz gustu.
Mi osobiście podoba się takie rozwiązanie i nawet mam w planach ale dość dalekich gdyż obecnie skupiam się na sprawach mechanicznych, potem poprawki blacharsko lakiernicze.

Plus bo dużo funkcji i nie trzeba kombinować z dokładaniem dvd konwertera rgb łatwo podłączymy kamerkę cofania itd. itp.
Minus to brak informacji na temat rzeczy o których komunikuje ICS (a co dokładnie to opisane jest w instrukcji) i czasem możemy nie wiedzieć dlaczego świeci się CHECK ;)
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II

amator13
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 53
Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok

Re: Lybra radio 2 din

Postautor: amator13 » 21 lis 2016, 15:46

Wiecie może czy sterowanie z kierownicy Lybrze jest analogowe?? czy jakieś tam inne??

To radio vordon ma możliwość podłączenia fabrycznego sterowania z kierownicy analogowego. Podłącze seryjne od Lybry??

Awatar użytkownika
Pawcio78
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 1247
Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz

Lybra - radio 2 DIN

Postautor: Pawcio78 » 21 lis 2016, 20:46

Skoro poszczególne mikrostyki dołączane są poprzez kolejne rezystory to raczej analogowe.
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM

amator13
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 53
Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok

Re: Lybra - radio 2 DIN

Postautor: amator13 » 22 lis 2016, 12:59

Powiedzcie w której wtyczce szukać kabli od tego sterowania (mam radio z navi)??

iled
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 237
Rejestracja: 10 cze 2016, 07:59
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Lybra - radio 2 DIN

Postautor: iled » 22 lis 2016, 15:07

sciagnij DTE bez tego nie ogarniesz sterowania

amator13
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 53
Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok

Re: Lybra - radio 2 DIN

Postautor: amator13 » 23 lis 2016, 00:31

Znalazłby sie Ktoś chetny do pomocy w ogarnieciu tego sterowania?

iled
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 237
Rejestracja: 10 cze 2016, 07:59
Lokalizacja: Wypełnij to pole

Re: Lybra - radio 2 DIN

Postautor: iled » 23 lis 2016, 07:40

Spokojnie to można ogarnąć ale załatw mi 2 dni czasu.....
Ściągnij DTE zobacz schemat , poradzisz sobie a ty postaramy się ciebie poprowadzić a jak nie to dawaj na PW
na pewno będzie szybciej

amator13
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 53
Rejestracja: 01 sie 2013, 22:56
Imię: Bartek
Lokalizacja: Białystok

Re: Lybra - radio 2 DIN

Postautor: amator13 » 23 lis 2016, 13:14

Rozmawiałem z serwisantem radia VORDON. Do tego radia można podłączyć fabryczne przyciski sterowania z kierownicy sterowane analogowo czyli 1 przycisk = 1 kabel. Programuje się tak 1 kabel np czerwony odpowiada za "vol +", zielony kabel odpowiada za "vol -".


Wróć do „Car Audio & Navi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości