Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 23 cze 2018, 23:29

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna
Autor Wiadomość
Post: 08 lut 2015, 11:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2013, 13:37
Posty: 2536
Imię: Sławuś
Lokalizacja: Szamoni
ja wymieniałam w zeszły tydzień (350 zł za Gates'a z robocizną i dolewką płynu ;-( ) i też mi zaświtała tańsza wersja, jednak miałem wizję stojącego siebie z żoną i dziećmi, latem w upale, na poboczu autobahn bo coś tam jednak nie zadziałało... słowem: wolałem nie ryzykować ;-)

_________________
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)


Na górę
Post: 11 lut 2015, 19:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 28 gru 2009, 21:03
Posty: 357
Lokalizacja: Rzeszów
Cytuj:
Cytuj:
panowie! jestem pełen uznania! focie Lancii macie jak z żurnala, a walicie takie druciarstwo ;-)

no chyba, że to działa lepiej niż nowy termostat... ;-)
haha, dokładnie, sam nie wiem dlaczego zdecydowałem się na taki krok, chyba dlatego, że zauważyłem iż na 10ciu userów 9ciu założyło ten tańszy termostat... :lol:
Michu, nie wiem skąd ta statystyka (że 9/10 założyło tańszy). Skoro jesteśmy w wątku "Wymiana termostatu tanio i szybko" to wiadomo, że większość userów tutaj tak zrobiła, ale że ogólnie 9/10 zakłada to trochę nadinterpretacja ;)


Na górę
Post: 11 lut 2015, 21:05 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2008, 00:00
Posty: 1144
Lokalizacja: Rymanów Zdrój
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
panowie! jestem pełen uznania! focie Lancii macie jak z żurnala, a walicie takie druciarstwo ;-)

no chyba, że to działa lepiej niż nowy termostat... ;-)
haha, dokładnie, sam nie wiem dlaczego zdecydowałem się na taki krok, chyba dlatego, że zauważyłem iż na 10ciu userów 9ciu założyło ten tańszy termostat... :lol:
Michu, nie wiem skąd ta statystyka (że 9/10 założyło tańszy). Skoro jesteśmy w wątku "Wymiana termostatu tanio i szybko" to wiadomo, że większość userów tutaj tak zrobiła, ale że ogólnie 9/10 zakłada to trochę nadinterpretacja ;)
może założymy sondę ?? :lol: ;) :?:

_________________
Były: Lybra 1,9 jtd LX 2002, Lybra Intensa 2,4 JTD 2002, Lybra Intensa 2,4 JTD 2003 i inne, które były do handlu;)
Jest: Lybra 1,9 jtd 2002 LS


Na górę
Post: 11 lut 2015, 21:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 02 sty 2012, 19:27
Posty: 326
Lokalizacja: Lublin
Szansa na awarię (zamknięty na stałe termostat) jest taka sama zarówno w przypadku zastosowania oryginału
jak i termostatu na patencie ;). Opcja oryginalna jest moim zdaniem rozwiązaniem dla bogatych, pedantycznych albo nie wiedzących o patencie osób :)

_________________
Jest:
Lybra Executive SW 2.4 JTD + Mod by Ramzes


Na górę
Post: 11 lut 2015, 22:25 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2009, 12:03
Posty: 367
Imię: Marek
Lokalizacja: Tenczynek/Kraków
Cytuj:
ja wymieniałam w zeszły tydzień (350 zł za Gates'a z robocizną i dolewką płynu ;-( ) i też mi zaświtała tańsza wersja, jednak miałem wizję stojącego siebie z żoną i dziećmi, latem w upale, na poboczu autobahn bo coś tam jednak nie zadziałało... słowem: wolałem nie ryzykować ;-)
ja wiosną założyłem Verneta - jakieś 25 PLN z wysyłką, robocizną i dolewką. Mam teraz w aucie dwa termostaty, a co! Kto bogatemu zabroni?
A Gates'owi nie ufam od czasów Visty, jeśli nie wcześniej ;) .
Tak na poważnie to jak mam auto za 7 tysięcy to nie warto moim zdaniem inwestować 5% wartości auta w jakiś tam termostat.
A co do wizji z autobahnem, to bym się bliżej przyjrzał, czy aby na pewno przyczyną awarii był termostat :D

_________________
Lybra 1.9 JTD 139 KM :-)


Na górę
Post: 13 lut 2015, 19:44 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 28 gru 2009, 21:03
Posty: 357
Lokalizacja: Rzeszów
A tak z ciekawości-naprawdę nie ma alternatywnej opcji żeby się tak nie mordować z tym wężem? Np. minimalnie mniejszy inny termostat lub wymiana węża gumowego na minimalnie większy i ściśnięcie? Ciekawe czy wszyscy się męczą bo inaczej się nie da czy męczą się bo nie wiedzą,że można inaczej :D


Na górę
Post: 14 lut 2015, 08:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 gru 2010, 08:40
Posty: 593
Imię: Leszek
Lokalizacja: Borowiczki Pieńki k/Płocka
Nie wiem czy zastosowany u mnie termostat był jakiś inny? Czy wąż mam bardziej elastyczny?
Mój termostat wszedł bez podgrzewania,bez smarowania. Może mam inne węże, bardziej elastyczne i rozciągliwe.

_________________
Lech
Były : VW golf II 1,8 GTI i Golf IV TDI , Corsa C 1,2 16V,Passat 1,8 B3 ,Lancia Lybra 1,9 SW Intensa
Jest:Lancia Y 1,2 8V. oraz KIA Stonic 1,4.


Na górę
Post: 14 lut 2015, 08:30 
Offline
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Wiceprezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 wrz 2012, 22:01
Posty: 4186
Imię: Paweł
Lokalizacja: Starachowice
U mnie było mordowanie się, podgrzewanie w gorącej wodzie i suszarką. Ale i tak nie żałuję. Latam na tym już 1.5 roku i żadne czarne wizje się nie ziściły. I autobahny też były zarówno na zachód jak i na wschód od naszego pięknego kraju. I jestem prawie pełny zbiornik paliwa do przodu.

_________________
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...


Na górę
Post: 14 lut 2015, 12:36 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2013, 13:37
Posty: 2536
Imię: Sławuś
Lokalizacja: Szamoni
"A co do wizji z autobahnem, to bym się bliżej przyjrzał, czy aby na pewno przyczyną awarii był termostat"


nie było żadnej awarii... pisałem przecież, że to tylko taka wizja ;-)

_________________
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)


Na górę
Post: 25 kwie 2015, 17:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 28 gru 2009, 21:03
Posty: 357
Lokalizacja: Rzeszów
Jechałem ostatnio w obcym mieście taksówką.A taksówkarz jak to taksówkarz-od startu nawija ile wlezie :) Ja co parę zakrętów jakieś "aha", "no" itp.Ale w pewnym momencie rozmowa zeszła na eksploatację samochodów i termostaty. No i facet zapodał następujący patent: " Panie, termostaty często blokują się od osadu. Ja to zawsze taki termostat wkładam do garnuszka i zalewam wrzącą wodą i dodaję środek na kamień(taki jak do czajników panie....). Panie,jak na razie to się sprawdza..." 8-O Powiem szczerze,że byłem w szoku. Jeśli to prawda to ten taksówkarz zasługuje na Nobla a świat techniki wywraca się do góry nogami :lol: Postanowiłem się podzielić tą wiedzą tajemną na forum, bo ja (odpukać) nie mam tego problemu. Jak ktoś chce to niech próbuje i da znać jakie efekty.


Na górę
Post: 25 kwie 2015, 22:40 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lis 2005, 00:00
Posty: 2914
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: WPR
A to ci dopiero niespodzianka. Jakbyś czytał forum, to byś gościa wiedzą zabił :-)
Nasze Forum rządzi


Na górę
Post: 25 kwie 2015, 22:45 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3208
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
A ja mam Verneta w stary wstawiony i pomykam już 2 latka, a nie tam gotowanie... ;)

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
Post: 26 kwie 2015, 09:38 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2009, 12:03
Posty: 367
Imię: Marek
Lokalizacja: Tenczynek/Kraków
A jakby tak turbiinę z zaciętą geometrią wygotować w occie spirytusowym, a na koniec wypłukać w alkoholu izopropylenowym?
Jak myślicie - będzie to koniec problemów, czy koniec turbiny? : gafa :

_________________
Lybra 1.9 JTD 139 KM :-)


Na górę
Post: 26 kwie 2015, 09:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3208
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
A gdzie w niej kamień, np: w dieslu ?.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
Post: 26 kwie 2015, 14:40 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 00:00
Posty: 2720
Lokalizacja: powiat Bełchatów
Ja to nawet nie widzę tego kamienia w termostacie, bo niby skąd-jeśli jeździmy na płynie, który zmienimy zgodnie z zaleceniami?

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 160 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]