Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 gru 2018, 0:23

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 522 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 08 cze 2006, 15:03 
Witam czy próbował ktos podłączyć DVD do radia ja z tym walczę ale mam mały problem na ekranie z DVD z wyjścia VGA mam dwa obrazy obok siebie przedzielone czarną linią, z odtwarzacza stacjonarnego z RGB obraz jest ok.


Na górę
   
PostDodany: 08 cze 2006, 15:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 08 mar 2005, 0:00
Posty: 611
Imię: Marek
Lokalizacja: Warszawa
widze ze uzbrajasz swoje auto po zeby :D moze chcesz kupic telefonik (taki jak w opisie ponizej) z instalacja oryginalna do lybry? wyglada jak nowy, ale ja jezdze w wawie to szkoda szyb ;)

_________________
Wejdź na: http://www.mierzymy.pl
Wejdź na: Niwelator laserowy


Na górę
PostDodany: 08 cze 2006, 15:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Hmm... To znaczy co, chcesz na standardowym ekranie lybry wyswietlac filmy 8-O 8-O 8-O
A jesli nie to poc oc podłączac ustrojstwo do radia?
Moze do wzmacniacza, żeby mieć DVD + dźwięk z BOSE?

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 08 cze 2006, 19:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 gru 2004, 0:00
Posty: 427
Imię: Michał
Lokalizacja: Łódź
Jak z wyjścia VGA????

_________________
Obrazek


Na górę
PostDodany: 08 cze 2006, 20:11 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 cze 2005, 0:00
Posty: 1280
Lokalizacja: Mielec/Krakow
tez nie bardzo rozumie co i jak

_________________
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek

http://tinyurl.com/BREdnie

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy


Na górę
PostDodany: 09 cze 2006, 8:49 
Witam już odpowiadam na pytania a więc nie mam zmieniarki w samochodzie a chciałbym słuchać płyt a więc pomyslałem że dając 300 zł za zmieniarke mogę w to miejsce kupić DVD takie przenośne na 12V np jak TL-DVDP2 T-Logic no i kupiłem ale żeby w pełni wykorzystać funkcje tego urządzenia trzeba wejść w meni, ale bez ekranu nie bardzo się da a więc kombinuje jak to zrobić i wychodzą mi takie klocki jak pisałem urządzonko to posiada wyjście VGA i typowe AV gdyby miało RGB to byłoby bez problemu. oglądanie filmów w sam. nie bardzo to widzę (oczywiście podczas jazdy) no ale jak jest to pewnie dzieciaki by się cieszyły, a może teledyski, w radyjku jes LCD Sharpa dosyć ładnie to pracuje kolor ok


Na górę
   
PostDodany: 09 cze 2006, 9:01 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
To powiem tak: nie słyszałem, by ktokolwiek to robił. zważywszy na problemy z podłączeniem innej zmieniarki niz przewidziana (a były przewidziane dwie, Sony i Grundig, instalacja jest specjalnie dedykowana każdej z nich z osobna) to byłbym czarnowidzem.
Ekran w Lybrze z pewnoscia nie ma rozdzielczości VGA, więc pewnie gdy ci sie uda to bedziesz miał margines lub ucięty obraz.
Prosba: fotografuj cyfrówką etapy podłączania, będą dla potomnosci.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 09 cze 2006, 9:55 
podaje strone http://www.clublybra.it/intro.htm dla zainteresowanych "dokumentacja" jest tam dużo ciekawych informacji no niestety trzeba trochę ingerować w radio a podłączenie niema nic wspólnego z zmieniarką trzeba tylko zwrócić uwagę bo są z tego co wiem dwa różne modele radia grundiga piszę o tych modułach bez telefonu jedno ma gniazdo 13 pin okrągłe z tyłu do podłączenia NAVI a druge ma tylko dziure właśnie takie mam i jest w środku nie kompletne brak kilku elementów ale to nie przeszkadza aby wyświetlić obraz dość dobrej jakości z DVD tak jak pisałem z RGB żaden problem kwestja podłączenia i jednego przekaźnika Pozdrawiam


Na górę
   
PostDodany: 09 cze 2006, 14:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Dzięki za świetnego linka.
Nie ukrywam, że się trochę podjarałem widząc takie cuda:
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 35.89 KiB | Przejrzano 16344 razy ]
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 26.11 KiB | Przejrzano 16344 razy ]
W końcu można jakoś "ztuningować" ślicznotkę, do której niewiele z definicji można już było dołożyć bajerów...

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Ostatnio zmieniony 07 lut 2011, 18:33 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Wrzuciłem fotki na nasz serwer ;)


Na górę
PostDodany: 09 cze 2006, 14:53 
Ja już tydzień walczę z tym podwójnym obrazem pokusiło mnie kupić DVD z VGA bez RGB bo chciałem wykorzystać go do komp. i do sam. a teraz takie klocki ale wciąż walczę radio rozbabrane na stole z opisów widać że to musi chodzić gdyby tak j. włoski lub jakiś translator to może by było łatwiej. Pozdrawiam i zachęcam do działania nakład mały a ile radości.


Na górę
   
PostDodany: 09 cze 2006, 15:01 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Dokumentuj swoje starania fotograficznie! Ty masz radio bez navi i fona?
Skoro podaje na ekran sygnał DVd to sygnał z dowolnego GPSu tez powinno dac sie uzyskać...

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 09 cze 2006, 15:22 
Moje radio to bez navi i fona i jeszcze tak jak pisałem bez gniazda i kilku elementów odpowiedzialnych za navi podłączyć można wszystko co ma wyjście RGB a tylko dlatego że panel LCD posiada wejście podwójne RGB system PAL i NTSC w bardzo prosty sposób przełączany na dzień dzisiejszy interesuje mnie DVD ale może to być kamera cofania itd.


Na górę
   
PostDodany: 09 cze 2006, 15:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2005, 0:00
Posty: 20001
Lokalizacja: Poznań & Warszawa Masz problem na Forum? Pytaj!
Jeszcze jestem ciekaw, jak przełączasz ekran w stan odbioru sygnału....

_________________
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)


Na górę
PostDodany: 09 cze 2006, 21:51 
przełączanie w tryb odbioru z rgb1 na rgb2 polega na podanie na odpowiedni pin LCD stanu niskiego lub wyskiego co odbywa się w tym przypadku przez podniesieniu jednego opornika smd na płycie jeżeli masz radio te z gniazdem 13pin to sprawdź przytrzymując przycisk trip przez 3 s tak gdzieś wyczytałem na forum it. ale w moim radiu to nie działa. wystarczy podnieść ten opornik podłączyć sygnały RGB i w odpowiednim miejscu przeciąć ścieżke i podłączyć synchro z EURO i wszystko działa oczywiście to prowizorka na stole a później można zastosować przekaźnik lub bardziej skąplikowany układ przełączający np. z wykorzystaniem jakiegoś przycisku z radia i jakaś cyfrówka ,jeżeli masz takie radio z gniazdem to bardzo chciałbym zobaczyć płytę u mnie jest miejsce na kość której brak zaraz przy wejścu taśmy LCD a to właśnie chyba ona przełącza sygnały.


Na górę
   
PostDodany: 17 cze 2006, 20:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 kwie 2006, 0:00
Posty: 75
Lokalizacja: Witkowo

Witam kolego daj znać jak podłączysz i dokładnie opisuj twoje poczynania
bo nie myslałem że można coś jeszcze podłączyć pod ekranik w lybrze
mam jednak pytanko czy twoja lybra posiada navi czy też jak moja tylko radio


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 522 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl