Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 lis 2018, 8:37

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 12 maja 2009, 17:07 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 maja 2009, 21:43
Posty: 20
Lokalizacja: Konin
Witam,

Kupiłem niedawno Kappe. I mam tam wstawione oryginalne radio ADT838 wraz z zmieniarka CDC838.
Jednak radio nie działa, bo muszę wprowadzić kod. Kodu tego co prawda nie mam, ale przeszukując forum ktoś dał takiego ciekawego linka: >http://codedradio.info/?i=bn&st=lancia
Tylko nie wiem jak ten kod wprowadzić. Szukałem na forum ale jakoś nie znalazłem takiej odpowiedzi.
Po włączeniu radia pokazują mi się cztery kreseczki tak jak by trzeba wprowadzić 4 cyforwy kod. Ale cokolwiek naciskam (cyfry czy coś innego) te kreseczki się nie zmieniają? Czy wprowadzając kod trzeba coś wcześniej naciśnąć, lub na koniec coś wcisnąc?
Jak ktoś coś wie to niech da znać.

Pozdrawiam

_________________
Bartez


Na górę
PostDodany: 12 maja 2009, 20:42 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 mar 2007, 0:00
Posty: 978
Lokalizacja: kraków
Na tej stronie jest podany tylko możliwy zakres kodu. Musisz radio wyciągnąć i do odkodowania (pewnie koło 30 zł). Masz zapewne kod wpisany 3 razy źle. Musisz włączyć radio i przytrzymać przycisk band chwilę i będziesz mógł wpisać kod.(Jednoczesne przytrzymanie on i band spowoduje włączenie radia na około minutę (radio będzie grało). Musisz radio rozkodować u speców bo żaden code - generator nie wygeneruje dobrego kodu co sprawdziłem wszerz i wzdłuż:)
Kod wprowadzasz normalnie wciskając 1-6 i niczym nie potwierdzasz. Wpiszesz dobry kod i radio zacznie działać.


Na górę
PostDodany: 12 maja 2009, 20:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 maja 2009, 21:43
Posty: 20
Lokalizacja: Konin
Dzięki za odpowiedz.
Będe musiał podjechać gdzieś by je rozkodowali.

Pozdrawiam

_________________
Bartez


Na górę
PostDodany: 12 maja 2009, 21:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 mar 2007, 0:00
Posty: 978
Lokalizacja: kraków
Na wszelki wypadek włącz je jeszcze poprzez on + band czy wogóle gra.


Na górę
PostDodany: 12 maja 2009, 21:50 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 maja 2009, 21:43
Posty: 20
Lokalizacja: Konin
Już sprawdzone przez on+band.
Działa super. Szkoda, że tylko minutke.

_________________
Bartez


Na górę
PostDodany: 26 cze 2009, 16:56 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8456
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
Znalazłem ciekawą stronkę, gdzie pomagają rozkodować radia ;)
Nie wiem jak z lanciami, ale ktoś może spróbować.Trzeba się najpierw zarejestrować, a potem podać najlepiej wszelakie numerki z naklejek.Ja dzisiaj rozkodowałem dzięki nim radio do renówki.Odpowiedż dostałem po trzech minutach : yesyes :
:link:

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 04 kwie 2014, 20:42 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Rejestracja: 28 lip 2012, 9:56
Posty: 1912
Imię: adam
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
... z dwóch egzemplarzy udało mi się zrobić jedno sprawne : ok2 : Potem "Band", 4x4 (kod) i słucham Radia ZET.
Teraz siedzę i jestem .... dumny jak paw w opolskim ZOO.
Pozdrawiam


P.S.
przy okazji wymieniłem oświetlenie IC na LED (SMD), wygląda to całkiem ok choć nieoryginalnie. Przy okazji gdyby dostęp do oświetlenia IC był łatwiejszy to można by z dokładnością +/- 50.000 km próbować określić przebieg auta bo przy większym oprawki żarówek są już nieco przypalone.


Załączniki:
radio.jpg
radio.jpg [ 94.95 KiB | Przejrzano 5107 razy ]
IC.jpg
IC.jpg [ 121.78 KiB | Przejrzano 5107 razy ]

_________________
jest:125p, 126p, M-20, Pajero I, polonez rover, cc900, wartburg 353w, garbus 1302, kappa 3,0, junak 350 i ...... polonez 1,5 SLE, Lublin 3,5t oraz MB 190 1,8E, Punto Selecta 1,2, syrena 105, Thesis 3,0, moskwicz 403
Na górę
PostDodany: 05 kwie 2014, 9:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4456
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
Jakie żaróweczki tam wstawiłeś?

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 05 kwie 2014, 9:39 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Rejestracja: 28 lip 2012, 9:56
Posty: 1912
Imię: adam
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
bichon pisze:
Jakie żaróweczki tam wstawiłeś?
... LED (SMD) odpowiednik typowej żarówki T5 1,2 W. Żarówki są lutowane do styków oprawek zarówek ale to żaden problem aby wymienić je na nowe typowe lub LED-y. Jedyny problem to taki, że dwie stare obsadki w zasadzie rozleciały się w rękach ponieważ plastik, z którego są wykonane po wielu latach eksploatacji w wyższej niż otoczenie temepraturze po prostu kruszeje.
Pozdrawiam

http://allegro.pl/zarowka-samochodowa-l ... 21295.html

_________________
jest:125p, 126p, M-20, Pajero I, polonez rover, cc900, wartburg 353w, garbus 1302, kappa 3,0, junak 350 i ...... polonez 1,5 SLE, Lublin 3,5t oraz MB 190 1,8E, Punto Selecta 1,2, syrena 105, Thesis 3,0, moskwicz 403


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl