Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 lis 2018, 8:46

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 06 kwie 2010, 13:05 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2009, 9:56
Posty: 501
Lokalizacja: Oleśnica
Witam.Mój problem sprowadza się do tego że nie mogę włączyć mp3 w moim radiu, a w zasadzie, nic nie moge zrobić. Podłączałem kostki ISO i działa ale tylko wysuwanie płyt brak podświetlenia i jakiejkolwiek reakcji na naciskane przyciski w radiu. Radio leżało ok. 3miesiące w szafce i wątpie żeby coś się stało. Probowałem podłączać na wszystkie sposoby i nic. Dodam jeszcze,że wtyczki wychodzące z auta (2szt.) nie pasują mi do radia, ponieważ mam "zintegrowane" zasilanie i sygnał na głosniki w jednej kostce. Dokupowałem specjalne ISO i łączyłem ale zero reakcji. Ma ktoś pomysł gdzie szukać przyczyny? Będę wdzięczny za jakąkolwiek próbe pomocy. Pozdrawiam

_________________
Bella !Lancia Kappa 3.0 V6 95' Bella#2 Alfa Romeo 166 2.4 jtd 05'
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek


Na górę
PostDodany: 06 kwie 2010, 13:08 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2008, 0:00
Posty: 8456
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz
zacznę może od tego czy przekręciłeś kluczyk w stacyjce?
Sprawdź czy na tych kostkach w aucie masz 12V na żółtym i czerwonym kablu przy przekręconej stacyjce.

_________________
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE ;)
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)


Na górę
PostDodany: 06 kwie 2010, 15:46 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lut 2010, 9:38
Posty: 154
Imię: Krzysiek
Lokalizacja: Łódź
W kappie są 2 kostki ale to są kostki ISO. 1 kostka ma kabli o ile się nie mylę niebieski(jako REM-sterowanie np antena) żółty-dodatkowy+ bez którego radio nie odpali,czerwony+, czarny - i chyba pomarańczowy(ale nie pamiętam na co to) Sprawdź opis ISO. 2kostka zawiera 8przewodów po 2 z każdego koloru(tzn. + i -)na głośniki- a w kappie jest ich 6(przynajmniej u mnie). Najlepiej spr przyrządem czy idzie napięcie po przekręceniu kluczyka na kostkę(przyząd 11zl w praktikerze) Jeśli idzie i kolory zasilania z kostki zgadzają się z przewodami z radio to znaczy ze z radiem cos nie tak. A przypomniało mi się podłącz 2 przewód żółty pod plusa-czerwony bo jeśli kojarzę twój problem to jest on "związany z tym "Podłączałem kostki ISO i działa ale tylko wysuwanie płyt brak podświetlenia i jakiejkolwiek reakcji na naciskane przyciski w radiu."
Napisz jak poszło;)

_________________
warren78 - krzysiek
Lancia Kappa 2.0 V.I.S + LPG sekwencja


Na górę
PostDodany: 06 kwie 2010, 21:20 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2009, 9:56
Posty: 501
Lokalizacja: Oleśnica
stabraf pisze:
zacznę może od tego czy przekręciłeś kluczyk w stacyjce?
Aha.
warren78 pisze:
W kappie są 2 kostki ale to są kostki ISO. 1 kostka ma kabli o ile się nie mylę niebieski(jako REM-sterowanie np antena) żółty-dodatkowy+ bez którego radio nie odpali,czerwony+, czarny - i chyba pomarańczowy(ale nie pamiętam na co to) Sprawdź opis ISO. 2kostka zawiera 8przewodów po 2 z każdego koloru(tzn. + i -)na głośniki- a w kappie jest ich 6(przynajmniej u mnie). Najlepiej spr przyrządem czy idzie napięcie po przekręceniu kluczyka na kostkę(przyząd 11zl w praktikerze) Jeśli idzie i kolory zasilania z kostki zgadzają się z przewodami z radio to znaczy ze z radiem cos nie tak. A przypomniało mi się podłącz 2 przewód żółty pod plusa-czerwony bo jeśli kojarzę twój problem to jest on "związany z tym "Podłączałem kostki ISO i działa ale tylko wysuwanie płyt brak podświetlenia i jakiejkolwiek reakcji na naciskane przyciski w radiu."
Napisz jak poszło;)
Zasilanie było sprawdzane, podłączenia tak jak mówisz. Płyty wysuwa, przyciski nie świecą. Jestem ciekaw co jest nie tak. Radio samo z siebie by się nie "spaliło" a nawet bezpiecznika 10A nie wymieniałem przy nim... dziwna sprawa...

_________________
Bella !Lancia Kappa 3.0 V6 95' Bella#2 Alfa Romeo 166 2.4 jtd 05'
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek


Na górę
PostDodany: 13 kwie 2010, 12:53 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 gru 2009, 9:56
Posty: 501
Lokalizacja: Oleśnica
Przyczyną była padnięta końcówka mocy. Gość z pseudowiedzą wcisnął mi rzekomo kostki od radia Sony. W rzeczywistości szpec powiedział mi, że były od Pioniera i podłączając je spaliłem końcówke. Koszt naprawy 60zł... dzięki za odpowiedzi.

_________________
Bella !Lancia Kappa 3.0 V6 95' Bella#2 Alfa Romeo 166 2.4 jtd 05'
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl