Kappa - radio

kappadent
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2011, 16:07
Lokalizacja: łódź

Kappa - radio

Postautor: kappadent » 11 lut 2011, 08:25

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Tym razem mam beznadziejne pytanie, ale może ktoś maił podobny problem. miałem w swoim samochodzie radio clarion, ale zgubiłem panel i teraz już wiem ze wszystko stracone . Czy ktoś może mi podpowiedzieć jakie radio a konkretnie model będzie pasował do kostek i zmieniarki , a na marginesie nie musi to być najnowszy ani wyszukany sprzęt.
A może ktoś zmieniał radio i ma używane?
Typ radia jakie miałem to arx 3470r

Awatar użytkownika
michalkrk
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 942
Rejestracja: 13 mar 2007, 00:00

Re: radio do kappy

Postautor: michalkrk » 11 lut 2011, 09:49

Będzie pasował pewnie każdy Clarion z wejściem na kabel okrągły 13 pinowy (jeżeli taki masz od zmieniarki). Cała reszta instalacji to iso i do każego radia będzie pasowało.
Renault Scenic II 1.6b `05
VOLVO V50 2.0 d `05
Cytryna C5 X7 2.0 hdi exclusive ASB `09 - piękne wspomnienie

kappadent
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2011, 16:07
Lokalizacja: łódź

Re: radio do kappy

Postautor: kappadent » 11 lut 2011, 10:03

tak do zmieniarki jest okrągły
dzięki

kappadent
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2011, 16:07
Lokalizacja: łódź

Re: Kappa - radio

Postautor: kappadent » 02 mar 2011, 13:35

ciąg dalszy problemu
kupiłem kenwooda z wyjściem na zmieniarkę wszystko podłączone ale nie ma UKF a fale średnie jeden wielki szum. gdzie może być problem czy ktoś spotkał się z tym przy wymianie radia

Awatar użytkownika
SEBAkappa
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny
Posty: 941
Rejestracja: 05 lip 2009, 17:47
Lokalizacja: Łódź

Re: Kappa - radio

Postautor: SEBAkappa » 02 mar 2011, 18:20

może zadam głupie pytanko,a antenkę wpiąłeś do radyjka dobrze?:)
Lancia Kappa Coupe 2.0 16V Turbo : yesyes :

kappadent
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Posty: 8
Rejestracja: 09 lut 2011, 16:07
Lokalizacja: łódź

Re: Kappa - radio

Postautor: kappadent » 02 mar 2011, 18:49

jak sam się domyślasz sprawdzałem kilka razy i tyleż prób poczyniłem fale średnie jakoś wybiera a UKF nic

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2087
Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE

Re: Kappa - radio

Postautor: Lukasz_TG » 02 mar 2011, 19:21

Trzeba zmierzyć rezystancje na wtyczce anteny powinna być w granicach 75 ohm. Druga opcja to uszkodzona głowica UKF w radiu
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)

Awatar użytkownika
krzychc
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 109
Rejestracja: 18 gru 2007, 00:00
Lokalizacja: Namysłów

Re: Kappa - radio

Postautor: krzychc » 05 mar 2011, 12:27

kappadent pisze:jak sam się domyślasz sprawdzałem kilka razy i tyleż prób poczyniłem fale średnie jakoś wybiera a UKF nic
Poruszany już był temat zasilania wzmacniacza anteny - mam ten sam problem po zmianie radia. Trzeba sprawdzić czy przy nowym rodioodbiorniku zasilany jest wzmacniacz anteny schowany w tylnym słupku po stronie pasażera. Ja czekam na cieplejsze dni i też będę w swoim sprawdzał.

Dzisiaj podjąłem się rozebrania słupka i sprawdzenia wzmacniacza - wygląda, że jest OK. Sprawdziłem również wtyk od strony radia i na wszelki wypadek zarobiłem go na nowo. Znalazłem również w bagażniku po stronie pasażera złączkę między przewodem do radia a przewodem do wzmacniacza, też wygląda dobrze. Połączenie z anteną w szybie też w porządku, a stacje radiowe gubią się w czasie jazdy. Radio jest nowe więc zakładam, że jest sprawne.

Mam natomiast pytanie dotyczące anteny w szybie - czy jest to jedna antena, która w postaci ścieżki biegnie od złączki przez długość szyby i wraca poniżej do drugiej złączki, czy są to dwie anteny osobno do UKF oraz np. długich bo jedna ze ścieżek jest przerwana na długości około 10cm i żaden ślad nie wskazuje jakby było wczesniej połączone?


Wróć do „Car Audio & Navi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość