Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 13 gru 2018, 13:24

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 04 lis 2012, 9:26 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
Witam.Mam mały problem.Posiadam radio kenwood kdc-w237.Niestety te radyjko nie ma wyjścia RCA czyli chinch,a ostatnio mam malutkie marzenie postawić sobie coś w bagażniku i już nawet nabyłem samą skrzynię basową.Mam jeszcze na głowie wzmacniacz do kupienia i kabelki,ale nie jestem pewny czy mi się uda to wykonać z mniejszym budżetem, ponieważ te radyjko nie ma tych wyjść i nie mogę podłączyć wzmacniacza,a radia nie chciałbym wymieniać :( Czy wiecie jak to rozwiązać? widziałem na allegro adaptery do radia,czy miał ktoś z tym styczność i wie jak to podłączyć? czy jest to dobre rozwiązanie? proszę o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam Radson!!!

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 9:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2096
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Najprościej kupić wzmacniacz z wyjściem wysokopoziomowym, oczywiście musi też mieć filtr dolnoprzepustowy.

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 10:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
Czyli jak wtedy podłączyć pod wzmacniacz radyjko? radio będzie miało wyjście żeby pod takie wejście podłączyć we wzmacniaczu?

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 10:32 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
Radson pisze:
Czyli jak wtedy podłączyć pod wzmacniacz radyjko? radio będzie miało wyjście żeby pod takie wejście podłączyć we wzmacniaczu?
Podłączasz wzmacniacz pod kable idące z radia do głośnków.

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 10:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
Ahaaa,wielkie dzięki panowie.Już myślałem że będę miał na głowie wymianę radia co wiąże się z kosztami,a tego nie chcę.Muszę poszukać teraz wzmacniacza tego typu.Czyli wszystko będzie tak samo grało jak bym miał wyjście RCA w radiu ? nie stracę na jakości itd? Czy wiecie jeszcze dokładniej którędy puścić najlepiej kable z komory silnika? jest tak ciasno w tych kapciach że ciężko znaleźć jakąś dziurkę która poprowadzi mnie do środka kabiny.Macie jakieś rady ?

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 10:45 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2096
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
annubis17 pisze:
Radson pisze:
Czyli jak wtedy podłączyć pod wzmacniacz radyjko? radio będzie miało wyjście żeby pod takie wejście podłączyć we wzmacniaczu?
Podłączasz wzmacniacz pod kable idące z radia do głośnków.
Dokładnie, w przypadku podłączenia samej tuby na jakości nie stracisz polecam taki wzmacniacz :link:

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 10:53 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
Radson pisze:
Ahaaa,wielkie dzięki panowie.Już myślałem że będę miał na głowie wymianę radia co wiąże się z kosztami,a tego nie chcę.Muszę poszukać teraz wzmacniacza tego typu.Czyli wszystko będzie tak samo grało jak bym miał wyjście RCA w radiu ? nie stracę na jakości itd? Czy wiecie jeszcze dokładniej którędy puścić najlepiej kable z komory silnika? jest tak ciasno w tych kapciach że ciężko znaleźć jakąś dziurkę która poprowadzi mnie do środka kabiny.Macie jakieś rady ?
Możesz przez obok linki do otwierania maski.
A nie lepiej dać wzmaka do bagażnika? Po prawej masz od razu kable do podłączenia prądu.

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 11:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
Tak,tak zamierzam dać wzmacniacz do bagażnika.Oo czyli bez ciągnięcia przewodów z komory silnika mogę od razu podłączyć wszystko w bagażniku w otwieranej skrzyneczce gdzie są bezpieczniki?

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 11:18 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
Radson pisze:
Tak,tak zamierzam dać wzmacniacz do bagażnika.Oo czyli bez ciągnięcia przewodów z komory silnika mogę od razu podłączyć wszystko w bagażniku w otwieranej skrzyneczce gdzie są bezpieczniki?
Tak, ja mam tam podłączoną lodówke i gniazdko 12v

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 11:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
Ja też posiadam gniazdko 12v tylko że zrobione przez poprzedniego właściciela,czyli bedę tylko ciągnął kable od radia do wzmacniacza,a od akumulatora nie? Dzięki wielkie za tą informację,bo się martwiłem już gdzie ja pociągne te wszystkie kable żeby nie rozbierać za bardzo samochodu.Tylko ciekaw jestem jak jeszcze to będzie trzeba tam podłączyć.

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 11:26 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2010, 19:41
Posty: 1231
Imię: Damian
Lokalizacja: Koszalin
Podłączyć tam wszystko to juz zaden problem. Wzmak pod najgrubszy kabel podłącz, jakis bezpiecznik też by się tam przydał dodatkowy,mase masz wszędzie, a dzwiek podasz od tylnych głośników. I bangla :)

_________________
Citroen XM 2.1D / Lancia Kappa 2.0 VIS


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 11:29 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2096
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Radson pisze:
Ja też posiadam gniazdko 12v tylko że zrobione przez poprzedniego właściciela,czyli bedę tylko ciągnął kable od radia do wzmacniacza,a od akumulatora nie? Dzięki wielkie za tą informację,bo się martwiłem już gdzie ja pociągne te wszystkie kable żeby nie rozbierać za bardzo samochodu.Tylko ciekaw jestem jak jeszcze to będzie trzeba tam podłączyć.
Powoli powoli ten kabel do zapalniczki pociagniety jest od akumulatora? jak tak to jaką ma średnice. No i gdzie Kappa ma antene radiową.

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 11:35 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
Ojej,raczej do akumulatora nie jest,bo przy akumulatorze nie widziałem dodatkowych kabli,aczkolwiek musiałbym to sprawdzić,za gruby to on chyba też nie jest,ciężko mi z pamięci to powiedzieć a możliwości nie mam iść teraz do garażu.A antenę radiową ma na dachu.

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
PostDodany: 04 lis 2012, 11:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
viewtopic.php?f=24&t=50479&start=30 - dokładnie mówimy o tym egzemplarzu.

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
PostDodany: 13 lis 2012, 12:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 24 cze 2011, 10:34
Posty: 201
Lokalizacja: Pisz
Panowie,pomóżcie i powiedźcie jak pobrać sygnał z głośników tylnych do napędu subwoofera.Mam wyjąć kostkę,na druciki przylutować kabelek,lub owinąć wsadzić kostkę i sygnał już będzie przechwytywany ? pomocyy!!

_________________
Lancia K. Sedan 2.0 turbo


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl