Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 22 wrz 2018, 10:11

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
PostDodany: 09 kwie 2013, 22:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 2758
Lokalizacja: powiat Bełchatów
Kaleidos pisze:
Czyli prędkość na prędkosciomierzu jest podawana z czujnika ABS?
Tak, może nie bezpośrednio z czujnika co z modułu ABS.
A czy sygnał dla nawigacji jest jakoś obrabiany jeszcze w liczniku czy idzie bezpośrednio to nie wiem :?:

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
PostDodany: 09 kwie 2013, 23:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 07 mar 2009, 0:00
Posty: 98
Lokalizacja: Polska
Jakbyś mógł zobacz przeedytowałem post dodałem linki jakie znalazłem. Wszędzie jest od dwóch miejscach poboru tego sygnału oraz o jego częstotliwości. Z licznika mniej dokładny z ABS dokładny.

Według schematu wcześniej powinienem mieć sygnał prędkości na Pinie 3-26 i ten pin podpiąć do wejścia Gala.?

_________________
Pozdrawiam,
Kaleidos


Na górę
PostDodany: 10 kwie 2013, 14:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 07 mar 2009, 0:00
Posty: 98
Lokalizacja: Polska
Navi działa. Polski lektor, dokładność też dobra.

Została jeszcze zmieniarka :)

_________________
Pozdrawiam,
Kaleidos


Na górę
PostDodany: 10 kwie 2013, 22:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sty 2007, 0:00
Posty: 2758
Lokalizacja: powiat Bełchatów
To pochwal się w końcu miejscem poboru sygnału prędkości a może w ogóle go nie podłączyłeś :?:

_________________
KAPPA TDS & JTD


Na górę
PostDodany: 11 kwie 2013, 22:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 07 mar 2009, 0:00
Posty: 98
Lokalizacja: Polska
Miejsce poboru sygnału - PIn 26 jak na schemacie. Działa b. dobrze.

Jak skończę zabawę z navi to wstawię zdjęcia jak to całościowo wyszło.

Navi 1 DIN + radio, zestaw głośnomówiący CK200, zmieniarka.

Tak jak w linkach powyżej jest napisane. Istnieje różnica pomiędzy sygnałem z impulsometra prędkości a sygnałem prędkości dla systemu ABS.

_________________
Pozdrawiam,
Kaleidos


Na górę
PostDodany: 05 maja 2013, 21:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 mar 2005, 0:00
Posty: 633
Lokalizacja: Poznań=>Buk
A sam sprzęt jak gra w porównaniu do oryginalnego?

_________________
Pozdrawiam

Kozi

Obrazek
Lancia Kappa SW 2.4 JTD 2000' - Jest
Lancia Delta 1.8 8V 1994 - Była


Na górę
PostDodany: 05 maja 2013, 22:24 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 07 mar 2009, 0:00
Posty: 98
Lokalizacja: Polska
Cała instalacja głośnikowa u mnie była fabrycznie ok. W porównania do radia Lancia Navi moim zdaniem gra trochę lepiej jeśli chodzi o bas oraz możliwości korekcji dźwięku. Ogólnie oceniam to na plus biorąc pod uwagę że chciałem zachować prawie stan fabryczny.

_________________
Pozdrawiam,
Kaleidos


Na górę
PostDodany: 01 cze 2013, 22:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 07 mar 2009, 0:00
Posty: 98
Lokalizacja: Polska
Prace zakończone. W załączniku efekt finalny jak wygląda radio.

Zalety:

- nawigacja działa bez problemu, dość wygodne wpisywanie miejsc docelowych,
- dobry tuner FM,
- dołożony zestaw głośnomówiący Nokia CK200 działa dobrze,
- brak ingerencji w wygląd auta w środku,
- pełna współpraca z ipodem zainstalowanym w schowku ( 8 GB ) zamiast zmieniarki,
- podświetlenie radia nie jest niebieskie a jasne :)
- nawigacja z rodzimym lektorem, najnowsze mapy i podawanie kierunku jazdy także po numerach dróg

Wady:

Stracony czas ;)

Dziękuję za poświęcony czas ..


Załączniki:
Komentarz: Radio
radio.jpg
radio.jpg [ 359.29 KiB | Przejrzano 3857 razy ]

_________________
Pozdrawiam,
Kaleidos
Na górę
PostDodany: 02 cze 2013, 15:42 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
hmhmhmhm...

Coś Ci pokażę :)
Było tak:

Obrazek

W trakcie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I połowicznie po fakcie:
Obrazek

ogólnie dorobione są też przyciski, więc podobnego blaupunkta (Travelpilot E1 -niestety nie ma do niego map:/ )
mam całego zielonego :D

Jak masz mała lutownicę- działaj. Popołudnie roboty - a koszty diodek SMD- znikome :)

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
PostDodany: 02 cze 2013, 20:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 07 mar 2009, 0:00
Posty: 98
Lokalizacja: Polska
Fajny pomysł !

Jak wygląda czytelność w dzień ? Obecnie mam jasny wyświetlacz i czarne litery - widać bardzo czytelnie w ciągu dnia.

Co do map to mogą być takie same teleatlas jak do mojego DX-R70 ?

Zakupiłem DX R70 także z powodu wsparcia ipoda - jako jedyny z tej serii współpracuje przez odpowiedni interfejs.

_________________
Pozdrawiam,
Kaleidos


Na górę
PostDodany: 02 cze 2013, 20:46 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lip 2009, 17:48
Posty: 4036
Imię: Dawid
Lokalizacja: Głuchołazy
Mam w domu jakieś radyjko Blaupunkta z navi.Jakby ktoś chciał mogę oddać za kilka groszy.;)

_________________
Fiat Cinqecento 0,7
Fiat Seicento 900 design Sporting
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW +
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet +
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V


Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe


Na górę
PostDodany: 03 cze 2013, 7:18 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lut 2012, 10:17
Posty: 2387
Imię: Wojtek
Lokalizacja: Warszawa
Kaleidos - nie. Travelpilot E1 ma swoje typowe i ich nigdzie nie ma - do takiego jak Twój robią - do E1 niestety nie.

Czytelność identyczna jak przed zmianą- brak problemów najmniejszych.

_________________
BMW E39 Touring - 4,4 V8


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl