Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 15 gru 2017, 16:55

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 16 lut 2011, 14:09 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 mar 2006, 00:00
Posty: 1276
Imię: Łukasz
Lokalizacja: mazowieckie
Sz kurnia taki ze mnie elektryk jak... :lol:

Nie wiem czy będę umiał wytłumaczyć o co mi chodzi :oops:

Jakie kable przychodzą i wychodzą z włącznika nawiewu?
Wiem że 3 wychodzące prądowe idą do rezystora na 1,2 i 3 szybkość nawiewu
Jeden dochodzący powinien być prądowy i przełącznik rozdziela na który bieg rezystora wychodzi, tak?
Ale na żadnym kablu dochodzącym do włącznika nie ma prądu(albo ja źle mierzyłem), czyli od puszki z bezpiecznikami nie dochodzi prąd z włącznika, tak?

Sprawa wygląda jak na rys.(przepięknym zresztą)

czyli czarny kabel doprowadza prąd do włącznika tak?
ale jak mówiłem, na żadnym z tych kabli nie ma prądu
a nawet jak puściłem osobny kabel + i dołozyłem do czarnego na nawiew nie chodził tylko bezpiecznik wywalało jak przełączyłem na 3 bieg.
O co tu może chodzić? Może przełącznik jest zepsuty? Rozkładałem go i nie wygląda na zepsuty, blaszki ładnie się stykają i wygląda że jest ok.
Uff, nie wiem czy ktoś to zrozumie. Macie jakiś pomysł?


Załączniki:
aaa.JPG
aaa.JPG [ 43.3 KiB | Przejrzano 4043 razy ]

_________________
były 2x Delta 1.6 GTi.e.-->jest AR 159-->Ducati 748S-->RMZ 4.5-->
Na górę
Post: 16 lut 2011, 15:16 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2008, 00:00
Posty: 143
Skype: lordabarth
Imię: Michał
Lokalizacja: Wolbrom
Czarny kabel dochodzacy do włącznika i wentylatora to masa.Biegun dodatni jest podłączony przez przekaźnik E3 bezpośrednio do silnika wentylatora.Dlatego wybijalo bezpiecznik i nie bylo napiecia na żadnym kablu .


Na górę
Post: 16 lut 2011, 18:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 mar 2006, 00:00
Posty: 1276
Imię: Łukasz
Lokalizacja: mazowieckie
Cytuj:
Czarny kabel dochodzacy do włącznika i wentylatora to masa.
Biegun dodatni jest podłączony przez przekaźnik E3 bezpośrednio do silnika wentylatora.Dlatego wybijalo bezpiecznik i nie bylo napiecia na żadnym kablu .
Hmm...
Czyli tak jakby plus jest cały czas podłączony, a od przełącznika dostaje tylko minus?
Tak jak na rys?
Teraz mi się przypomniało, jak miernikiem minus brałem do czarnego a plus gdzieś tam do plusa to cos tam pokazywało 0,8 cośtam.

No właśnie i tu jest zagadka, bo wczesniej podłączony był jakiś rezystor od forda, wogóle nie w miejscu oryginalnego i ciekawe czy + jest jeszcze podłączony. I czy te kable które idą od włącznika do rezystora będą się nadawac bo końcówka jest brązowa czyli się trochę przyjarała.

No nic sytuacja się troche rozjasniła, WIELKIE DZIĘKI LORD!!! :pifko:
Aaa jeszcze powiedz mi, który to przekaźnik e3? Tam w skrzynce bezpieczników 3 od góry?


Załączniki:
dmuchawa.JPG
dmuchawa.JPG [ 36.35 KiB | Przejrzano 4022 razy ]

_________________
były 2x Delta 1.6 GTi.e.-->jest AR 159-->Ducati 748S-->RMZ 4.5-->
Na górę
Post: 16 lut 2011, 19:06 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lis 2008, 00:00
Posty: 143
Skype: lordabarth
Imię: Michał
Lokalizacja: Wolbrom
Wg schematu jest tak jak narysowaleś.Przekaźnik powinien być ten trzeci od góry.


Na górę
Post: 17 lut 2011, 07:22 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 mar 2006, 00:00
Posty: 1276
Imię: Łukasz
Lokalizacja: mazowieckie
Cytuj:
Wg schematu jest tak jak narysowaleś.Przekaźnik powinien być ten trzeci od góry.
Super, dzięki bardzo!!! ;)

_________________
były 2x Delta 1.6 GTi.e.-->jest AR 159-->Ducati 748S-->RMZ 4.5-->


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]