Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 25 lut 2018, 16:15

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: 10 lip 2008, 08:37 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lis 2006, 00:00
Posty: 181
Lokalizacja: Łańcut
Witam, mam u siebie diodowe postojówki z przodu i z tyłu diody do podświetlania tablicy rejestracyjnej i na panelu infoceter mrugają mi światła przednie i tylnie(dlatego że doidy czerpią mniej prądu i komputer wyświetla że mam niesprawne światła).I tu pytanie jak mółbym odłączyć lub który kabelek uciąć żeby mi tylko nie mrugały te światła na tym infocenter?? :roll: Bo jak jade w nocy to mnie to denerwuje i wogóle wszyscy sie pytają co Ci tam mruga, i tłumacz każdemu... to staje sie juz nudne : cenzura : .
tam sa jeszcze czujniki drzwi ale to chciałbym żeby mi chodziło : yesyes : .
Pozdrawiam henek155

_________________
Lancia Thema II 91r. 834B2246 2.0 16v i.e 141KM
Lancia Thema III 94r. 834F1.000 2.0 16v V.I.S 155KM


Na górę
Post: 10 lip 2008, 11:10 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 wrz 2005, 00:00
Posty: 6819
Skype: grzole
Lokalizacja: Warszawa
O oświetleniu diodowym było już opisane na forum. Poszukaj informacji jak zaradzić tym wyświetlaniom.

_________________
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517


Na górę
Post: 14 lip 2008, 20:24 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lis 2006, 00:00
Posty: 181
Lokalizacja: Łańcut
Nic takiego nie znalazłem,jakoś nikt sie tym głębiej nie interesował.musze pojechać do jakiegoś elektronika i pogadać o tym,może wystarczy uciąć kilka kabelków i już nie bedą te diody mrugać,lub wylutuje te diody,ale nie wiem czy reszta wtedy bedzie działała.

_________________
Lancia Thema II 91r. 834B2246 2.0 16v i.e 141KM
Lancia Thema III 94r. 834F1.000 2.0 16v V.I.S 155KM


Na górę
Post: 14 lip 2008, 20:50 
Cytuj:
Nic takiego nie znalazłem,jakoś nikt sie tym głębiej nie interesował.
moze troszkę więcej chęci załatwiło by sprawę?? (klik) Pozdrawiam


Na górę
   
Post: 03 gru 2009, 20:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lis 2006, 00:00
Posty: 181
Lokalizacja: Łańcut
tak troche wiecej checi załatwiło sprawe :)
Ja zrobiłem tak: Wyrwałem 4 diody kombinerkami na siłe z infocenter te od świateł i wykręciłem żarówke z czerwonego checka i jest wporzo.Nic nie mruga nic nie wkurza i jest wporzo :)
troche drastycznie, ale skutecznie.


Na górę
Post: 03 gru 2009, 21:09 
Cytuj:
tak troche wiecej checi załatwiło sprawe :)
Ja zrobiłem tak: Wyrwałem 4 diody kombinerkami na siłe z infocenter te od świateł i wykręciłem żarówke z czerwonego checka i jest wporzo.Nic nie mruga nic nie wkurza i jest wporzo :)
troche drastycznie, ale skutecznie.
Bandycki : cenzura : sposób a wystarczyło dożyć oporniki i po problemie a w dodatku wszystko by działało.


Na górę
   
Post: 03 gru 2009, 22:23 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 cze 2007, 00:00
Posty: 2695
Skype: Mariusz8.32
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków
Cytuj:
tak troche wiecej checi załatwiło sprawe :)
Ja zrobiłem tak: Wyrwałem 4 diody kombinerkami na siłe z infocenter te od świateł i wykręciłem żarówke z czerwonego checka i jest wporzo.Nic nie mruga nic nie wkurza i jest wporzo :)
troche drastycznie, ale skutecznie.
A potem po takich "poprzednich włascicielach" ja muszę wszystko naprawiać.... karygodne... : czerwona :


Na górę
Post: 03 gru 2009, 22:43 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lis 2006, 00:00
Posty: 181
Lokalizacja: Łańcut
musiałbym tych oporników troche powsadzać i to by mi swieciły.
tzn.z przodu mam diody w postojówkach(na przełącznik używam na postoju czasem)
przednie h4 i dodatkowe h3 chyba na długie.obie sa odłaczone bo świeciły na zółto a zamontowane mam bixenony 8000k.nie są to takie byle jakie i nie mrugaja mi z przeciwka że kogoś raże.
natomiast z tyłu to mam przyciemnione lampy i oświetlenie rejestracji na diodach i też na przełąącznik mam tą rejestracje wiec zrozumcie że szkoda zachodu w moim przypadku było montować oporniki.próbowałem odłaczyć kostke tą z 4 przewodami i wtedy gasły światełka na infocenter ale nie miałem wtedy świateł z tyłu.
Co do sprzedawania to tego auta nie sprzedam,za duzo włożyłem w niego kasy,a gdybym sprzedawał to poinformuje sprzedawce co jest i jak zrobione,ewentualnie naprawie bo rozebrałem 2 themy na czesci i mi ich jeszcze duzo zostało. :)


Na górę
Post: 04 gru 2009, 05:56 
Cytuj:
musiałbym tych oporników troche powsadzać i to by mi swieciły.
tzn.z przodu mam diody w postojówkach(na przełącznik używam na postoju czasem)
przednie h4 i dodatkowe h3 chyba na długie.obie sa odłaczone bo świeciły na zółto a zamontowane mam bixenony 8000k.nie są to takie byle jakie i nie mrugaja mi z przeciwka że kogoś raże.
natomiast z tyłu to mam przyciemnione lampy i oświetlenie rejestracji na diodach i też na przełąącznik mam tą rejestracje wiec zrozumcie że szkoda zachodu w moim przypadku było montować oporniki.próbowałem odłaczyć kostke tą z 4 przewodami i wtedy gasły światełka na infocenter ale nie miałem wtedy świateł z tyłu.
Co do sprzedawania to tego auta nie sprzedam,za duzo włożyłem w niego kasy,a gdybym sprzedawał to poinformuje sprzedawce co jest i jak zrobione,ewentualnie naprawie bo rozebrałem 2 themy na czesci i mi ich jeszcze duzo zostało. :)
No to strasznie dużo, cztery, bo tylko światła postojowe są na tym komputerku świateł.


Na górę
   
Post: 04 gru 2009, 10:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lis 2006, 00:00
Posty: 181
Lokalizacja: Łańcut
ok ale jak bede miał wyłaczone np.przednie postojówki to wtedy wogóle nie bedzie brało prądu to ten opornik sie sprawdzi? jak bedzie na właczonym i wyłaczonym przełaczniku? nie jestem taki dobry z elektryki.potrzebowałbym schematu jak to podłaczyć.


Na górę
Post: 04 gru 2009, 21:08 
Cytuj:
ok ale jak bede miał wyłaczone np.przednie postojówki to wtedy wogóle nie bedzie brało prądu to ten opornik sie sprawdzi? jak bedzie na właczonym i wyłaczonym przełaczniku? nie jestem taki dobry z elektryki.potrzebowałbym schematu jak to podłaczyć.
Opornik to tylko improwizacja poboru prądu dla diody.


Na górę
   
Post: 07 gru 2009, 21:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lis 2009, 18:21
Posty: 90
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
A jak dam taki opornik i mi się żarówka diodowa spali to mi pokaże na infocenter że jest spalona?

I mam jeszcze takie pytanie co to może być jak żarówki mi świecą a pokazuje mi że jest spalona? Świeci mi sie lewy przód i prawy tył.


Na górę
Post: 07 gru 2009, 21:25 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 00:00
Posty: 10774
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
oczyść i dokładnie wciśnij bezpiecznik

_________________
Phedra 2.0 JTD
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Złota strzała Fiat 132 1,6 TC
Obrazek


Na górę
Post: 07 gru 2009, 22:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 sie 2007, 00:00
Posty: 883
Imię: Rafał
Lokalizacja: opole lubelskie
Cytuj:
oczyść i dokładnie wciśnij bezpiecznik
"... należy poślinić... będzie lepsze przewodnictwo..."


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]