Thema - elektryczne szyby

Awatar użytkownika
Mariusz91
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2705
Rejestracja: 08 cze 2007, 00:00
Skype: Mariusz8.32
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Mariusz91 » 25 wrz 2011, 21:47

Dokładnie tak. Dokładam el. szyby do swojej themy i mam mechanizmy, ale niestety, na linkach nie mają tych plastików i nie ma jak tego połączyć by było jak powinno :-? Na lince są tylko takie metalowe punkty (ograniczniki) i tyle...

Awatar użytkownika
Artas
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 406
Rejestracja: 09 sie 2006, 00:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Siedlce

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Artas » 04 paź 2011, 18:32

Podepnę się do tematu bo zauważyłem że przestały mi działać elektryczne tylne szyby. Z prawej strony i tak się nie opuszczała, ale słychać było że silniczek pracuje. Teraz jest głucho i z jednej i z drugiej, nie reagują przyciski w drzwiach i na panelu miedzy siedzeniami.

Awatar użytkownika
Mariusz91
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2705
Rejestracja: 08 cze 2007, 00:00
Skype: Mariusz8.32
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Mariusz91 » 04 paź 2011, 21:43

To tak jakby cała wiązka nie miała zasilania. Zasilana do niej idzie przez bezpiecznik i przekaźnik po przełączeniu stacyjki, jako pierwszy krok sugerował bym sprawdzenie tych dwóch elementów, nie jestem tylko pewien co do miejsca ich oryginalnego mocowania.

Awatar użytkownika
Artas
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 406
Rejestracja: 09 sie 2006, 00:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Siedlce

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Artas » 04 paź 2011, 21:50

No właśnie nie bardzo wiem gdzie tego szukać

Awatar użytkownika
Mariusz91
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2705
Rejestracja: 08 cze 2007, 00:00
Skype: Mariusz8.32
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Mariusz91 » 04 paź 2011, 22:20

Udało mi się to odkopać, jest to co prawda do mk2, ale długość wiązki od mk3 wskazywała by na to samo miejsce :) Sprawdź 12.
Załączniki
Thema przekaźniki.JPG
Thema przekaźniki.JPG (99.53 KiB) Przejrzano 3587 razy

Awatar użytkownika
Windforce
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 687
Rejestracja: 12 lut 2007, 00:00
Lokalizacja: Łęki/Kraków

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Windforce » 05 paź 2011, 00:10

Mam nadzieje ze sprawdziles bezpieczniki :)

Awatar użytkownika
Artas
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 406
Rejestracja: 09 sie 2006, 00:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Siedlce

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Artas » 05 paź 2011, 07:54

Windforce pisze:Mam nadzieje ze sprawdziles bezpieczniki :)
Sprawdziłem w skrzynce bezpieczników, no chyba że od tylnych szyb jest gdzieś ukryty

Awatar użytkownika
Artas
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 406
Rejestracja: 09 sie 2006, 00:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Siedlce

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Artas » 05 paź 2011, 07:55

Mariusz91 pisze:Udało mi się to odkopać, jest to co prawda do mk2, ale długość wiązki od mk3 wskazywała by na to samo miejsce :) Sprawdź 12.
Dzięki Mariusz, sprawdzę to miejsce

Awatar użytkownika
Artas
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 406
Rejestracja: 09 sie 2006, 00:00
Imię: Artur
Lokalizacja: Siedlce

Re: Thema - elektryczne szyby

Postautor: Artas » 05 paź 2011, 13:23

Przekaźnik był w porządku, winowajcą okazał się przycisk blokujący możliwość otwierania szyb pasażerom na tylnych siedzeniach. Rozebrałem go i wyczyściłem bo był strasznie zasyfiony i problem się rozwiązał.


Wróć do „Nadwozie i wnętrze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości