Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 23 cze 2018, 19:26

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: 01 lip 2009, 21:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 cze 2007, 00:00
Posty: 2705
Skype: Mariusz8.32
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków
spoko ;) to lusterko jest testowe :D miałem jedno w zapasie ;) Będę się bawić mam nadzieje ze to coś pomoże. Powiedz mi jeszcze tylko czy Twojego lusterka tez zupełnie nie dało sie złożyć ręcznie? Czy choć trochę sie ruszało. Bo moje sie zachowują jakby były przyspawane ;)


Na górę
Post: 02 lip 2009, 00:28 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2007, 00:00
Posty: 687
Lokalizacja: Łęki/Kraków
Hmm no troche pracy z tym jest... trzeba sie zastanowic czy nie lepiej kupic uzywki. Na allegro jest tego pelno.
Czasem nie sa opisane czy skladane elektrycznie czy nie (sprzedajacy sami nie wiedza) ale mozna latwo poznac po wtyczkach i kolorach kabelków.
Lusterka ktore sie nie skladaja maje inne (duze) wtyczki.

Pozdrawiam


Na górę
Post: 02 lip 2009, 19:20 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 sie 2007, 00:00
Posty: 884
Imię: Rafał
Lokalizacja: opole lubelskie
Cytuj:
spoko ;) to lusterko jest testowe :D miałem jedno w zapasie ;) Będę się bawić mam nadzieje ze to coś pomoże. Powiedz mi jeszcze tylko czy Twojego lusterka tez zupełnie nie dało sie złożyć ręcznie? Czy choć trochę sie ruszało. Bo moje sie zachowują jakby były przyspawane ;)
prawe (pasażera) było OK
natomiast lewe (kierowcy) wymagało użycia dwu rąk (przed "remontem")


Na górę
Post: 02 lip 2009, 23:23 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 cze 2007, 00:00
Posty: 2705
Skype: Mariusz8.32
Imię: Mariusz
Lokalizacja: Kraków
Moje nie dają sie wcale ruszyć.. jakby je coś blokowało. Auto stało 3 lata więc może to tego wina... Zastanowię się nad kupnem lusterek, bo będzie to chyba słuszne rozwiązanie, a obudowę bez problemu sie przełoży więc z kolorem nie ma problemu. Zobaczymy :D jak połamię to kupie używki, tylko żeby działały xD

-- 16 Lip 2009, 21:00 --

No więc lusterka kupiłem. Jedno działało drugie (prawe) podobnie jak moje nie. Ale wykorzystałem odrdzewiacz firmy "plak", psikając obficie pod obudowę trybików i dosłownie łamiąc na kolanie rozruszałem je :) potem założyłem i działa :) Lusterka pięknie elegancko sie składają.

A teraz zastanawia mnie czy jest jakiś sposób na poprawę działania sterowania lusterek. Generalnie jest ok ale często jakby brakuje im mocy czasami nawet sie zatrzymują i trzeba pchnąć palcem żeby dalej poszły. Zębatki oczywiście są wyczyszczone i przesmarowane ( i tu pytanie jakiego właściwie smaru użyć bo po zwykłem towocie działają gorzej niż przed smarowaniem ;) )


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]