Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 25 maja 2018, 12:47

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 23 mar 2010, 21:32 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 00:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Tak sobie dzisiaj jechałem i przypomniały mi się słowa Wieszcza który nigdy nie jeździł Lancią ale gdyby miał mój problem zaczął by zupełnie inaczej Pana Tadeusza:
Klimo Ty moja, Ty jesteś jak zdrowie
Ile Cię trzeba cenić ten się tylko dowie,
co Cię stracił, dziś chłód Twój w całej ozdobie
pamiętam i opisuję, bo tęsknię po Tobie.


: beczy : : beczy : : beczy :
jak wyżej wywala mi bezpiecznik klimy niezależnie od prądu
fabrycznie było 10A
niezależnie od założenia (od 5A do 20A) po jakimś niezdefiniowanym czasie przepala go.
Odłączałem sprężarkę i też przepaliło
Podejrzewam sterownik. Czy są jakieś procedury selftestu jak w ECU i airbagu?


Na górę
Post: 23 mar 2010, 21:37 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2076
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Dzieje sie tak caly czas czy tylko przy wlaczonej sprezarce klimy, powodem moze byc jeszcze dmuchawa, lub silniczki sterujace klapami nawiewu.

Pozdrawiam

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)


Na górę
Post: 23 mar 2010, 21:49 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 00:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Sprężarkę wykluczam bo bezpiecznik się zjarał mimo odpięcia sprzęgła sprężarki
Wydaje mi się że wentylator jest OK. bo nie zauważyłem jakiejś zależności. Mam zapasowy sterownik i przetestuję, bo on jest podejrzany.


Na górę
Post: 24 mar 2010, 10:10 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 lut 2007, 00:00
Posty: 687
Lokalizacja: Łęki/Kraków
Jak odpiales sprezarke to klima by sie nie wlaczyla wiec to nie wina klimatyzacji.
Tobie przepala cale sterowanie nawiewem?


Na górę
Post: 26 mar 2010, 10:18 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 00:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Wymieniłem cały panel sterujący nic się nie zmieniło.
Podejrzewam przetarcie kabla zasilającego bo odłączyłem panel odpaliłem samochód i po podłączeniu bezpiecznik był spalony. (albo tak mi się wydaje) -sprawdzę to jeszcze raz
:?:


Na górę
Post: 13 kwie 2010, 21:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 00:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Zaraz dostanę apopleksjoQrwicy
Odpięty komputer, sprężarka i tak pali bezpiecznik.
Proszę o wszelką pomoc-schematy i sugestie bo w sobotę mam trasę 400km i bez nawiewu się nie da

Gdzie jest główny przekaźnik zasilania sprzęgła klimy?


Ostatnio zmieniony 14 kwie 2010, 18:55 przez Jacek, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: 13 kwie 2010, 21:10 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2005, 00:00
Posty: 456
Lokalizacja: Kielce
Włączona, wyłączona, odpięta- pali bezpiecznik- musi być zwarcie na zasilaniu.
gdzie tego g**na szukać?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]