Thema - problem z podpięciem do komputera

Awatar użytkownika
Themon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 77
Rejestracja: 24 sie 2005, 00:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Wrocław

Thema - problem z podpięciem do komputera

Postautor: Themon » 22 cze 2006, 12:39

Kłopot mój jest następujący, już kilka razy podejmowane były u mnie próby komunikacji z komputerem w celu zrobienia diagnostyki usterek i lipa. do ABS można się podpiąć i jest ok, ale do kompa nie ponieważ nie ma komunikacji... Próbowałem w kilku różnych warsztatach i wszędzie to samo... Co może być tego przyczyną??
pozdr

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2055
Rejestracja: 22 cze 2005, 00:00
Lokalizacja: ????-???

Thema - problem z podpięciem do komputera

Postautor: lancia1969 » 22 cze 2006, 13:33

Nie wiem za pomocą jakiego urządzenia próbujesz się komunikować ale ja korzystam z Euroscana i na początku również miałem niemałe problemy z komunikacją .
W zasadzie przyczyną były same końcówki żeńskie wtyczki - +12V podpinam bezspośrednio z akumulatora , masa bypassem połaczona np z silnikiem sama komunikacja odbywa się za pośrednictwem jednego kabla linia K .

Jak odczytasz numery 280... "coś ta tam" :wink: centralki to mogę Ci podać na którym pinie z komputera jest wyjście do komunikacji w wtedy możesz to zrobić bezpośrednio koło wtyczki.
Grzegorz

GG 13364997

Awatar użytkownika
Themon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 77
Rejestracja: 24 sie 2005, 00:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Wrocław

Thema - problem z podpięciem do komputera

Postautor: Themon » 29 cze 2006, 09:31

probowali mi raz w jakims warsztacie bo bylem poprostu ciekawy, potem u gazownikow ze trzy razy roznymi urzadzeniami, pozniej jeszcze gdzies raz... Ale kazdy sie poddawal po paru probach, a z tego co wiem to mozna sie wlasnie [podpiac nie przez wtyczke tylko bezposrednio do pinow. Wiec chyba bede musial sie z kims obeznanym w temacie spotkac i powalczyc z tym tematem...

kartonik
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 611
Rejestracja: 08 mar 2005, 00:00
Imię: Marek
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Thema - problem z podpięciem do komputera

Postautor: kartonik » 29 cze 2006, 10:04

U mnie w Lybrze nawet podpiecie bezposrednio do pinow nie pomaga...:(

Awatar użytkownika
Themon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 77
Rejestracja: 24 sie 2005, 00:00
Imię: Arek
Lokalizacja: Wrocław

Thema - problem z podpięciem do komputera

Postautor: Themon » 29 cze 2006, 11:49

ja tego wlasnie manewru z pinami jeszcze nie probowalem. Musze jeszcze powalczyc z alarmem, bo mam serpi star gr 64 ale cos nie chce ze mna wspolpracowac...


Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość