Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 16 paź 2018, 8:55

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 22 cze 2006, 12:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sie 2005, 0:00
Posty: 77
Imię: Arek
Lokalizacja: Wrocław
Kłopot mój jest następujący, już kilka razy podejmowane były u mnie próby komunikacji z komputerem w celu zrobienia diagnostyki usterek i lipa. do ABS można się podpiąć i jest ok, ale do kompa nie ponieważ nie ma komunikacji... Próbowałem w kilku różnych warsztatach i wszędzie to samo... Co może być tego przyczyną??
pozdr


Na górę
PostDodany: 22 cze 2006, 13:33 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 22 cze 2005, 0:00
Posty: 2055
Lokalizacja: ????-???
Nie wiem za pomocą jakiego urządzenia próbujesz się komunikować ale ja korzystam z Euroscana i na początku również miałem niemałe problemy z komunikacją .
W zasadzie przyczyną były same końcówki żeńskie wtyczki - +12V podpinam bezspośrednio z akumulatora , masa bypassem połaczona np z silnikiem sama komunikacja odbywa się za pośrednictwem jednego kabla linia K .

Jak odczytasz numery 280... "coś ta tam" :wink: centralki to mogę Ci podać na którym pinie z komputera jest wyjście do komunikacji w wtedy możesz to zrobić bezpośrednio koło wtyczki.

_________________
Grzegorz

GG 13364997


Na górę
PostDodany: 29 cze 2006, 9:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sie 2005, 0:00
Posty: 77
Imię: Arek
Lokalizacja: Wrocław
probowali mi raz w jakims warsztacie bo bylem poprostu ciekawy, potem u gazownikow ze trzy razy roznymi urzadzeniami, pozniej jeszcze gdzies raz... Ale kazdy sie poddawal po paru probach, a z tego co wiem to mozna sie wlasnie [podpiac nie przez wtyczke tylko bezposrednio do pinow. Wiec chyba bede musial sie z kims obeznanym w temacie spotkac i powalczyc z tym tematem...


Na górę
PostDodany: 29 cze 2006, 10:04 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 08 mar 2005, 0:00
Posty: 611
Imię: Marek
Lokalizacja: Warszawa
U mnie w Lybrze nawet podpiecie bezposrednio do pinow nie pomaga...:(

_________________
Wejdź na: http://www.mierzymy.pl
Wejdź na: Niwelator laserowy


Na górę
PostDodany: 29 cze 2006, 11:49 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 sie 2005, 0:00
Posty: 77
Imię: Arek
Lokalizacja: Wrocław
ja tego wlasnie manewru z pinami jeszcze nie probowalem. Musze jeszcze powalczyc z alarmem, bo mam serpi star gr 64 ale cos nie chce ze mna wspolpracowac...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl