Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 cze 2018, 18:43

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: 03 gru 2017, 19:17 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 03 kwie 2016, 12:08
Posty: 15
Imię: piotr
Lokalizacja: Nowogard Zachodniopomorskie
Witam na forum.Problem polega na tym że, czasami lancia zapala za 3 lub 4 razem.Wyciąganie i wkładanie kluczyka nie pomaga.Jak odpali wszystko raca do normy czyli odpala za pierwszym razem.Po jakimś czasie problem znów się pojawia.Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał.


Na górę
Post: 03 gru 2017, 19:30 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2008, 00:00
Posty: 1306
Lokalizacja: Legnica
Akumulator masz dobry?


Na górę
Post: 04 gru 2017, 16:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 29 mar 2016, 16:21
Posty: 91
Lokalizacja: Jaktorów
Stawiam na akumulator, też tak miałem, wymieniłem i kreci za każdym razem. :)

_________________
Aro 10.4;
Fiat UNO 1,4; LPG
Fiat Seicento 0,9; LPG
Suzuki Swift 1.3 16v;
Nissan Almera 1.5; LPG
Mazda 3 1.6 MZ-CD;
Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V;
Lancia Thesis 2.4 JTD 10V;


Na górę
Post: 24 gru 2017, 13:48 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 03 kwie 2016, 12:08
Posty: 15
Imię: piotr
Lokalizacja: Nowogard Zachodniopomorskie
Rozrusznik kręci normalnie,tylko czasami zapala za pierwszym razem, a czasem trzeba ze trzy,cztery razy kręcić aby odpaliła.


Na górę
Post: 24 gru 2017, 13:57 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lis 2005, 00:00
Posty: 2913
Imię: Grzegorz
Lokalizacja: WPR
Świece żarowe?
Temperatura ma znaczenie?


Na górę
Post: 24 gru 2017, 14:06 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2008, 00:00
Posty: 1306
Lokalizacja: Legnica
A co z tym akumulatorem? TO JEST DIESEL musi mieć kopnięcie, a nie jak w PB lekkie pyknięcie iskry i gra.
Świece póki co zostaw w spokoju, ten silnik w takich temperaturach bez trudu zapali z samej kompresji. Chyba że kompresji niet : gafa :

Po takich kilku próbach jak odpali to jak chodzi? Normalnie? Czy głośno/trzęsie/kopci ? itp.


Na górę
Post: 25 gru 2017, 17:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 09:08
Posty: 2252
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Sprawdzić AKU ale nie miernikiem a testerem, jak jest ok zobaczyć, czy czasem nie ma czasowego błędu czujnika położenia wału. Na sam koniec można popatrzeć na świece - oczywiście może być tez tak, że kompresja słaba.

_________________
Kappa 3.0 V6 1995 [235KM] PB+LPG
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2004 [250KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [185KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]


Na górę
Post: 25 gru 2017, 18:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Posty: 2022
Lokalizacja: Stolica
Przecież pisze że zawsze kręci tylko nie łapie za pierwszym.
Ja bym zaczął od sprawdzenia pompy paliwa w baku czy podaje paliwo, może pompa pada.


Na górę
Post: 25 gru 2017, 19:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2008, 00:00
Posty: 1306
Lokalizacja: Legnica
Cytuj:
Przecież pisze że zawsze kręci tylko nie łapie za pierwszym.
Ja bym zaczął od sprawdzenia pompy paliwa w baku czy podaje paliwo, może pompa pada.
Kręcić to se może, z tego co mi wiadomo, jak nie poda odpowiedniego prądu to wtryski nie podadzą paliwa...


Na górę
Post: 25 gru 2017, 20:38 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2013, 14:27
Posty: 2022
Lokalizacja: Stolica
Coś w stylu... " z pustego i Salomon nie naleje " .
A tu puste bo jak pompa nie poda to wtrysk nie nasika ;)


Na górę
Post: 26 gru 2017, 13:56 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 29 mar 2016, 16:21
Posty: 91
Lokalizacja: Jaktorów
Cytuj:
Stawiam na akumulator, też tak miałem, wymieniłem i kreci za każdym razem. :)
to u mnie nie kręcił...

_________________
Aro 10.4;
Fiat UNO 1,4; LPG
Fiat Seicento 0,9; LPG
Suzuki Swift 1.3 16v;
Nissan Almera 1.5; LPG
Mazda 3 1.6 MZ-CD;
Alfa Romeo 156 2.5 V6 24V;
Lancia Thesis 2.4 JTD 10V;


Na górę
Post: 27 gru 2017, 21:32 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 03 kwie 2016, 12:08
Posty: 15
Imię: piotr
Lokalizacja: Nowogard Zachodniopomorskie
aku nowy 100 ah, kręci ,że na samym aku można jechać.Czasem jak odpali to tak jakby na wszystkie gary nie chodził.Po ponownym odpaleniu chodzi normalnie.Co do świec, myślę że jakby były uszkodzone to problem by był cały czas.


Na górę
Post: 28 gru 2017, 01:42 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3208
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Diagnostka kompem ukladu zasilania paliwem podczas rozruchu. Sprawdzilbym uklad zasilania( regulator, pompa...) rowniez pod kątem elektrycznym itd. Zabawy, ale da sie wszystko.

Uszkodzone swiece Thesis wykryje. Jest od tego komunikat.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]