Lybra - problemy z kluczykiem/nadajnik fal radiowych

KWOZ
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra - problemy z kluczykiem/nadajnik fal radiowych

Post autor: KWOZ » 25 kwie 2007, 21:52

Witam wprawdzie kupiłem już Lybrę ale teraz czas na jej dopracowanie i dopiero potem przedstawię ją w odpowiednim dziale.
Moje pytanie jest następujące
Mam kluczyki scyzoryki dwie sztuki jeden z funkcją sterowania centralnym zamkiem i zamkiem klapy(pilot) a drugi golas.
Chcę założyć alarm i pojawia się problem.
Wolałbym nie nosić dodatkowego bryloczka od alarmu, sam kluczyk jest dość sporawej wielkości dlatego chcę zainstalować alarm bezpilotowy. Problem pojawia się w momencie kiedy korzystam z samochodu razem z żoną, kluczykiem bez pilota nie rozbroję alarmu nie wspominając o zgubieniu kluczyka "pilota" czy jego zatrzaśnięciu stąd moje pytanie jest następujące czy istnieje możliwość dorobienia kluczyka z pilotem i ile to może kosztować oraz gdzie to robić.

Pozdrawiam
KWOZ

Awatar użytkownika
letnik22
Klubowicz
Klubowicz

[ Lybra ] problemy z kluczykiem, tematy połączone

Post autor: letnik22 » 26 kwie 2007, 19:21

Kluczyk z pilotem dorobisz w ASO, koszt to zdaje się 750zł, można dorobic do 8 kluczyków, trzeba podać kody alarmu i kluczyka. Jak ich nie masz to w ASO podadzą i pewnie skasują extra za podanie kodów.

Awatar użytkownika
DZIDA
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: DZIDA » 27 kwie 2007, 12:29

"letnik22" pisze:Kluczyk z pilotem dorobisz w ASO, koszt to zdaje się 750zł, można dorobic do 8 kluczyków, trzeba podać kody alarmu i kluczyka. Jak ich nie masz to w ASO podadzą i pewnie skasują extra za podanie kodów.
750 zł za 1 kluczyk? 8O

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 27 kwie 2007, 12:39

"DZIDA" pisze:
"letnik22" pisze:Kluczyk z pilotem dorobisz w ASO, koszt to zdaje się 750zł, można dorobic do 8 kluczyków, trzeba podać kody alarmu i kluczyka. Jak ich nie masz to w ASO podadzą i pewnie skasują extra za podanie kodów.
750 zł za 1 kluczyk? 8O
No ale z pilotem przecież?
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Miniol
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Miniol » 27 kwie 2007, 20:49

z pilotem - hmm to zadne usprawiedliwienie. fakt faktem ze za firmowe rzeczy tego typu sproro sie przeplaca. a nie sa one jakimis szalami techniki. no ale jak sie chce aby wszystko ladnie i orginalnie wygladalo to trzeba placic ;)
bez Lancii,ale z pasja do pieknych samochodow ;)

volkswagenfan: Polo 6N, Golf V

Awatar użytkownika
letnik22
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: letnik22 » 27 kwie 2007, 22:49

to nie sa tanie rzeczy ;) ASO ma mszynę do kodowania kluczy to i dyktuje ceny.
w ASO są narzuty 200-300%, np. alarm bezpilotowy na allego koszuje 500zł a w ASO conajmniej 1500zł :(
chociaz udało mi się kupić zabezpieczenia alufelg w ASO za 60zł, a carman miał najtańsze za 100zł i na dodatek niepasujace :D

lukas810
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lukas810 » 31 maja 2007, 20:22

Witam jak moge sprawdzic pilota w kluczyku, wymieniłem baterie mam ich az 4 i na zadnej kluczyk nie działa, dioda się nie świeci czy oznacza to zepsucie pilota???? Styki przeczyściłem więc myślę ze powinno być sysko OK a nie jest, mam niestety tylko jeden kluczyk, tak to jest jak się kupuje samochody bite:(
Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Petrus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Petrus » 31 maja 2007, 21:12

Wydaje mi się, że jezeli kluczyk jest uszkodzony, to juz nie ma na to rady. Do swojej Lybry mam dwa identyczne klucze. Jeden działa, a drugi nie. Myślałem, że tak jak w innych markach, gdy zbyt długo, to rozkodowuje się. Tutaj jednak jest inaczej. W obydwóch kluczach miałem rozładowane baterie. Po ich wymianie tylko w jednym działa pilot. W instrukcji nie piszą o kodowaniu.
Moja poprzednia LYBRA DEL SOLE.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.

lukas810
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lukas810 » 31 maja 2007, 21:15

Dzięki za odpowiedź, jednak teraz to już sie powoli załamuje z jego powodu bo z tego co słyszałem nowy to 750zl:(

Awatar użytkownika
Petrus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Petrus » 01 cze 2007, 7:22

"lukas810" pisze:Dzięki za odpowiedź, jednak teraz to już sie powoli załamuje z jego powodu bo z tego co słyszałem nowy to 750zl:(
Moja rada jest taka. Najpierw niech sprawdzą w ASO to co mogą zrobić za darmochę i niech powiedzą cenę. Potem szukaj fachowca od kodowania. W każdym większym mieście ktoś taki jest.
Wpisz w GOOGLE "kodowanie kluczy", a znajdziesz fachowców od tego.
Moja poprzednia LYBRA DEL SOLE.
Nie śmieję się z tych, którzy jeżdżą VW.
Śmieję się z tych, którzy się tym szczycą.

lukas810
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lukas810 » 03 cze 2007, 20:29

Witam rozebrałem kluczyk, dostałem się do środka przycisków i przeczyściłem styki w środku, teraz już się dioda świeci i czasem nawet otworzy, jednak jak przyjade do domu postaram się kupić w/w przyciski i je wymienić zobaczymy czy przyniesie to jakieś rezultaty jeżeli się uda to opiszę co i jak czaba zrobić. Do domu wracam za jakieś 3 tygodnie właśnie tą rozwaloną LYBERKĄ, mam nadzieje że dojade :D
Pozdrawiam i dziękuję za rady

Awatar użytkownika
marcin_cz15
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: marcin_cz15 » 11 cze 2007, 17:55

u mnie dioda świeci ale samochod wogole nie reaguje!! nie wiem co jest nagle przestal otwierac i zamykac!! Moze ktos wie co zrobic ??
Lancia Lybra 2.4 JTD KOMBI 2000r.

lukas810
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lukas810 » 11 cze 2007, 18:21

Witam masz to samo co u mnie jak juz wczesniej pisalem jak wroce do domu postaram sie kupic te przyciski i je zmienic na 90% to jest ich wina spróbuj nacisnąc przycisk jednoczesnie popychajac go w przod ciagle czymajac wcisniety tzn do klucza u mnie w ten sposob dziala moze i u Ciebie tez bedzie dzialalo

Awatar użytkownika
kamyk
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Kamil

Post autor: kamyk » 11 cze 2007, 19:30

mam dokladnie to samo pomocy !!!!
Obrazek

lukas810
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: lukas810 » 26 cze 2007, 22:56

Witam ponownie jak pisałem wcześniej przyjechałem i kluczykiem się zająłem ale ja rady nie dałem, naszczęście jest u mnie na osiedlu super spec i mi to zrobił, a mianowicie wymienił jakieś dziwne coś jak twierdzi dolutował kabelek do blaszki od minusa połączył go z minusem na płytce od pilota i działa jak nowy za to sysko policzył 20zł warto było, nie muszę się męczyć : yesyes :

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”