Lybra - Kontrolka świec żarowych w 2.4 jtd
Witam , od jakiegoś czasu miga mi kontrolka świec żarowych.Dzieje się tak po uruchomieniu silnika, mrufa chwilkę i potem gaśnie.Dodam ,że odpala normalnie , za pierwszym zakręceniem.Czy ta kontrolka sygnalizuje uszkodzenie , jednej ze świec? I powiedzcie jeśli ktoś wie, ile kosztują świece i czy da się samemu wymienić ?
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Re: Kontrolka świec żarowych - Lybra 2.4 jtd
Tak, sygnalizuje przepalenie którejś ze świec."STOD" pisze:Witam , od jakiegoś czasu miga mi kontrolka świec żarowych.Dzieje się tak po uruchomieniu silnika, mrufa chwilkę i potem gaśnie.Dodam ,że odpala normalnie , za pierwszym zakręceniem.Czy ta kontrolka sygnalizuje uszkodzenie , jednej ze świec? I powiedzcie jeśli ktoś wie, ile kosztują świece i czy da się samemu wymienić ?
Póki zapala bez problemu nie ma się czym przejmować.
Lancia Lybra SW 2.4 JTD "Black Mamba"
Witam
Migająca kontrolka świec żarowych świadczy o spalonej świecy. Możesz sam wymienić, ja kupowałem BERU i płaciłem chyba ok 70zł. Musisz najpierw pomierzyć która ci padła. Najlepiej bezpośrednio na świecy albo na przekaźniku.
Migająca kontrolka świec żarowych świadczy o spalonej świecy. Możesz sam wymienić, ja kupowałem BERU i płaciłem chyba ok 70zł. Musisz najpierw pomierzyć która ci padła. Najlepiej bezpośrednio na świecy albo na przekaźniku.
Czarna Kappa 2,4 JTD
Dzięki.
Czyli da się samemy to zrobić tak.A klucz trzeba mieć jakiś odpowiedni ?
Czyli da się samemy to zrobić tak.A klucz trzeba mieć jakiś odpowiedni ?
Lybra 2.4JTD
Aha , jeszcze jedno , taka świeca ejdna kosztuje 70 zł?
Lybra 2.4JTD
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Poszukaj - bez problemu znajdziesz taniej (np. BERU)."STOD" pisze:Aha , jeszcze jedno , taka świeca ejdna kosztuje 70 zł?
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
Tak jedna sztuka kosztuje ok 70zł, na allegro napewno znajdziesz coś taniej. Ja kupowałem w sklepie gość polecał NGK lub BERU. Niepolecał BOSCHA bo się popsół a cena podobna.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Czarna Kappa 2,4 JTD
Zapytaj QLO kupiłem u niego Blitstein jest ok jeszcze nie paliłem w zimie 

LANCIA KAPPA JTD sedan-była
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz
Alfa Romeo 166 JTD jest
Krzysiek
Projekty Wnętrz