jan123456 pisze:k_konefal pisze:Kolego na dzień dobry zobacz w jaki sposób jest podłączona instalacja do haka /pewna na krótko/jesli tak jest to należy wyj

tą instalację i podłączyć przez "dopasownik".NATYCHMIAST SPRAWDŻ CZY KABLE DO INSTALACJI HAKA SĄ BEZPOŚREDNIO PODPIĘTE POD ORGINALNE PRZEWODY BEZ ŻADNEGO DODATKOWEGO URZĄDZENIA LUB JAK TAKOWE JEST TO SPRAWDZIĆ CZY ZASILANIE JEST PODPIĘTE Z PRZEKAŻNIKA OTWIERANIA TYLNEJ KLAPY/DLA SW/LUB BAGAZNIKA /DLA SEDANA/
Urządzenie (tzw. centralka do haka) jest. Czy właśnie to masz na myśli pisząc "dopasownik"?.
Dwóch mechaników (w tym jeden w salonie Fiata) mówił mi, że trzeba sprawdzić czy hak jest podpięty przez body computer, ale mechanik w autoryzowanym serwisie w Warszawie przez telefon powiedział mi, że Lybra nie ma body computera, więc w końcu nie wiem czy ma czy nie ma - orientujesz się?
Możesz mi podpowiedzieć gdzie jest przekaźnik otwierania tylnej klapy bagażnika? Będzie mi łatwiej sprawdzić i odpisać czy tak jest.
Fakt jest taki, że przy prawym tylnym światle jest coś mocno nakombinowane z kabelkami i jest porobionych sporo złączek.
-- 17 Paź 2009, 21:23 --
TVC pisze:po wlaczeniu swiatel mijania pojawia mi sie lampa sygnalizacyjna awarii bezpiecznikow/ukladu/zarowek swiatel zew ale swiatla wszystkie sie pala, naciskam hamulec i pojawia sie nastepna lampa sygnalizacyjna awari swiatel stopu i pali sie lewe swiatlo stopu
co o tym sadzicie?:|
Mam coś bardzo podobnego z tym, że u mnie palą się wszystkie światła STOP bez przerwy. Opisałem to powyżej
TVC pisze:pytanko czy przekazniki moga miec wplyw na swiatla stopu i komunikat na ics:|
Przez telefon opisałem moje objawy gościowi w ASO w Warszawie. Sam zgadł, że pali się na ICS taka "żaróweczka" (czyli to co Tobie), więc myślę, że się zna. On mi powiedział, że jest jakaś centralka, która steruje wszystkimi światłami i on zna taki przypadek, że się komuś uszkodziła i miał podobne objawy. Naprawa kosztuje ok 800 - 1000 zł, a wymiana ok. 4000 zł. Mówił, że wLybrze jest kilka takich "centralek" i każda wysyła komunikaty na ICS. Nie wiem tylko czy ta centralka to jest to samo co przekaźniki, o których piszesz.
TVC pisze:anyway czy macie u siebie przekaznik I (Przekaznik sterujacy regulacja elektryczna i podgrzewaniem siedzen (50 A) mimo braku takiej opcji? u mnie ten przekaznik strzela dosc glosno

Jak mi napiszesz gdzie mógłbym to mieć, to Ci odpiszę czy mam czy nie. Podgrzewania siedzeń też nie mam. Lybry z alcantarą nie mają.
Lybra SW 1.8 2001 r. (mój)
Ypsilon 1.3 JTD 2003 r. (żony)