Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 24 paź 2019, 2:43

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 22 lis 2016, 18:38 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Posty: 13
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Witam
Mam problem z wyświetlaczem,podmieniłem wyświetlacz i zyskałem błąd eol może ktoś wie dokąd biegnie kabel wychodzący z wyświetlacza i idący w górę deski rozdzielczej.


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 19:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Mowisz o niebieskim?

Zyskałeś eolerror, ale ogolnie wszystko działa, czy po podlaczeniu drugiego poprostu do dodatkowo pojawił sie eol?

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 19:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Posty: 13
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Wszystko działa lecz wyświetlacz jest ciemny. podstawiłem drugi wyświetlacz wywaliło eol.


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 19:51 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Zrob fotkę niebieskiej wtyczki i mi ją pokaż, czy jest kompletna. W miejscu gdzie z wtyczki wychodzi wiązka powinno być jasno niebieskie zabezpieczenie. Jest to też pozycjoner wtyczki.


Załączniki:
3-3_crop_376x215.jpg
3-3_crop_376x215.jpg [ 88.18 KiB | Przejrzano 4247 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455


Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 20:08 przez belial666, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 20:04 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Posty: 13
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Przed chwilą wróciłem z parkingu i mam wszystko poskładane jutro zrobię zdjęcie.
Wielkie dzięki za zainteresowanie i pomoc. Nie zwróciłem uwagi czy jest pozycjoner a może wiesz gdzie wchodzi ten kabel bo wydaje mi się że tam leży problem.


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 20:11 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Jest on połączony z kiloma rzeczami body komputer, connect, zmieniarka. Samo odlaczenie zmieniarki wywala eolerror. Masz kompa pod Thesis. Musisz pomysleć o diagnostyce. Jesli masz cheć to na PW

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 20:26 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Posty: 13
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Mam kompa i oprogramowanie do lanci ale po podłączeniu nie pokazywało żadnych błędów tylko wyświetlacz był ciemny.Wygląda to tak jakby nie dostawał sygnału video.


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 20:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Aha. Sprawdź wtyczkę. Sprawdź rownież ten od obrazu- obok, czarny. Wyciągnij connect zobacz, czy izolacje wiązek nie są naruszone.

Rozumiem tylko Ty od samego początku dociekasz usterki? Nikomu nie zostawiałeś Thesis'a?

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 21:20 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Posty: 13
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Taką kupiłem z ciemnym wyświetlaczem .Connecta rozebrałem sprawdziłem wszystkie taśmy to samo w wyświetlaczu jutro sprawdzę dokładnie kostki i spróbuję przejrzeć wiązki Ten samochód stał 16 miesięcy i tak go kupiłem.


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 21:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Patrzyłeś wtyczki z tyłu body komputera. Jest tam wtyczka od connecta. Zdemontuj wszystkie wtyczki sobie od body z przodu, odkrec body i odepnij wtyczki co są z tylu body. Kontaktem prysnij. Sprawdź wiązki przy okazji
Załącznik:
CAM03297-640x480.jpg
CAM03297-640x480.jpg [ 94.2 KiB | Przejrzano 4206 razy ]

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 21:45 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Posty: 13
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Ok wielkie dzięki jutro wezmę się do roboty o efektach zaraz dam znać
Pozdrawiam.


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 22:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 maja 2014, 14:24
Posty: 3400
Lokalizacja: Stargard Szczeciński/Złotów
Odepnij akumulator przed podejsciem do odpinania wtyczek z body.

_________________
Nr. telef. 501259455


Na górę
PostDodany: 28 lis 2016, 17:55 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 19 lis 2016, 19:33
Posty: 13
Imię: Piotr
Lokalizacja: Kraków
Wymiana conecta załatwiła sprawę/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl