Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 27 cze 2019, 13:09

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 28 maja 2012, 22:39 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 lip 2010, 11:39
Posty: 33
Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
Witam, jestem posiadaczem Thesisa i mam pewien problem z EOL ERROR. Wymienilem juz connecta, przekopalem wiazke, bylem w Lancia TEAM i nic. Elektronik z mojej okolicy podpoweiedzial abym podstawił pewnego connecta z jezdzacego autka a nie z jakies tam rozbiorki. Wiec poszukuje kogos z woj. łódzkiego lub mazowieckiego aby podjechac wyciagnac connecta (mam w tym wprawe po robilem to juz kilkanascie razy) i zamienic na chwilke i zobaczyc jaka bedzie reakcja. Wszystkich którzy chcieli by pomoć prosze o maila. Ja dokladnie jestem z Rawy Mazowieckiej. Oczywiście ja dojade.
pozdrawiam


Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 23:12 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować zgodnie z zasadami!!!


Na górę
PostDodany: 29 maja 2012, 17:59 
Don_kicaj pisze:
Witam, jestem posiadaczem Thesisa i mam pewien problem z EOL ERROR. Wymienilem juz connecta, przekopalem wiazke, bylem w Lancia TEAM i nic. Elektronik z mojej okolicy podpoweiedzial abym podstawił pewnego connecta z jezdzacego autka a nie z jakies tam rozbiorki. Wiec poszukuje kogos z woj. łódzkiego lub mazowieckiego aby podjechac wyciagnac connecta (mam w tym wprawe po robilem to juz kilkanascie razy) i zamienic na chwilke i zobaczyc jaka bedzie reakcja. Wszystkich którzy chcieli by pomoć prosze o maila. Ja dokladnie jestem z Rawy Mazowieckiej. Oczywiście ja dojade.
pozdrawiam
To ja ci powiem, że taka podmiana pokaże to samo co masz teraz na wyświetlaczu a to dlatego, że każdy inny to inny element i nie będzie zgodności Can więc EolError ponownie się pokaże.


Na górę
   
PostDodany: 29 maja 2012, 18:52 
argenta67 a ja powiem tak... ja nigdy nie podmieniałem connect bo nie miałem potrzeby ale wiem że;
można podmienić connect i przy wpięciu dobrego błąd zniknie i będzie wszystko pracowało poprawnie lecz musi być spełniony jeden warunek: connect musi być z tego samego rocznika co ten następny i na odwrót. Informację zasięgnąłem u dawnego posiadacza Thesis który takie problemy zwalczył.


Na górę
   
PostDodany: 29 maja 2012, 21:14 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 lip 2010, 11:39
Posty: 33
Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
Koledzy ale u mnie eol error nie wyskakuje przy kazdym odpaleniu. Wyswietla sie 6/10 razy. Wiec nie wydaje mi sie aby inny connect z innego rocznika robił problem.


Na górę
PostDodany: 29 maja 2012, 21:22 
Don_kicaj pisze:
Koledzy ale u mnie eol error nie wyskakuje przy kazdym odpaleniu. Wyswietla sie 6/10 razy. Wiec nie wydaje mi sie aby inny connect z innego rocznika robił problem.
Więc ja bym najpierw poprawnie zdiagnozował ten problem a nie szukał Connect-a.


Na górę
   
PostDodany: 29 maja 2012, 22:19 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 lip 2010, 11:39
Posty: 33
Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
Byłem w Lodzi w Lancia Team to mowili ze to connect, kupilem drugiego i dalej. Wiec dla pewnosci (juz nie wiem moze kupilem tez uszkodzony) chce podstawic ze sprawnego autka. Dodam ze caly czas migaja kontrolki ABS i ESP a blad jaki wywala to u1707 - brak komunikacji z sytemem infotelematycznym. Z tego co mi wiadomo zmieniono takze soft w connecie na nowszy.

P.S. Wie moze co oznacza ten bład bo nie moge znalezc jego opisu


Na górę
PostDodany: 29 maja 2012, 23:04 
Don_kicaj pisze:
Byłem w Lodzi w Lancia Team to mowili ze to connect, kupilem drugiego i dalej. Wiec dla pewnosci (juz nie wiem moze kupilem tez uszkodzony) chce podstawic ze sprawnego autka. Dodam ze caly czas migaja kontrolki ABS i ESP a blad jaki wywala to u1707 - brak komunikacji z sytemem infotelematycznym. Z tego co mi wiadomo zmieniono takze soft w connecie na nowszy.

P.S. Wie moze co oznacza ten bład bo nie moge znalezc jego opisu
Jeden Thesis też był w LT i w tym przypadku też nie dali sobie rady a po mojej ingerencji Eol zniknął więc ..... nie będę nic więcej tu przytaczał bo już horda życzliwych inaczej oczekuje aby znowu sie pastwić nad moją osobą. Powiem jedno łatwiej jest coś naprawić jeśli się popsuło samoistnie bo jeśli już ktoś "próbował" to naprawiać to i ja mogę mieć problemy ale jak na razie mogłem oddawać auta z usuniętymi uszkodzeniami czy to były wady "własne" czy "nabyte" i tak też może być z tym Thesis-em.


Na górę
   
PostDodany: 30 maja 2012, 8:11 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 lip 2010, 11:39
Posty: 33
Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
A podejmiesz sie naprawy mojego Thesisa?


Na górę
PostDodany: 30 maja 2012, 18:40 
Don_kicaj pisze:
A podejmiesz sie naprawy mojego Thesisa?
Decyzja należy do Ciebie i tylko tyle mogę napisać bo znowu sie okaże jak to strasznie zabiegam abym to właśnie ja się tym zajął.


Na górę
   
PostDodany: 16 sie 2012, 9:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 kwie 2012, 12:40
Posty: 263
Imię: Wiola
Lokalizacja: Świerklany
A tak z ciekawości...ile kosztuje connect z drugiej ręki??

_________________
Fiat Cinquecento 700, Opel Astra I , Seat Ibiza 1.4, Peugeot 306 XS Lancia Thesis 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 04 lut 2013, 22:07 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 30 lip 2010, 11:39
Posty: 33
Lokalizacja: Rawa Mazowiecka
Temat ogarniety, padnieta byla tasma pod kierownica od airbaga i rozwalona kostka kolo bezpiecznikow.
P.S. Mam na sprzedaz sprawnego connecta wraz z wyswietlaczem za 500zł z przesylka


Na górę
PostDodany: 05 lut 2013, 23:27 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 14 mar 2011, 15:26
Posty: 1155
Imię: Jan
Lokalizacja: Poznań
Tak z ciekawości - jak sprawdziłeś wiązkę i jaka kostka padła? Albo może w wyniku czego była uszkodzona - nadtopiona czy mechanicznie?
Na temat connecta - masz priva.
Jan

_________________
Jash

THESIS 2.4 150KM - Obrazek
LYBRA 2.4 140KM - Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl