Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 paź 2019, 18:36

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 08 lip 2015, 14:29 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 lip 2015, 14:11
Posty: 3
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam. Mam taki problem z Ypsilonem. Na zimnym silniku, gdy hamuję samochód jakby nie odejmował gazu, coś jakby raz dodawal gazu, raz hamował a wciskam hamulec. Czasami jest jeszcze tak, że zrzuca przy zatrzymaniu z dwójki od razu na neutral i już nie da się zmienić biegu. Podkreślam, że jest to tylko na zimnym silniku. Trzeba wyłączyć i włączyć silnik. Komputer nie wykazuje żadnych błędów (był błąd na czujniku pod pedałem hamulca ale wymieniłem i nic nie dało). Macie jakiś pomysł co to jest? Coś ze sterownikami, komputerem, selespeed?
Jestem z Gdańska. Znacie kogoś, kto zajmuje się takimi rzeczami? Dodam, że ASO na Hallera w Gdańsku się poddało przy tej usterce, wysyłając mnie do Poznania.


Ostatnio zmieniony 08 lip 2015, 14:56 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!!!


Na górę
PostDodany: 09 lip 2015, 22:06 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lis 2012, 17:32
Posty: 270
Lokalizacja: Wielkopolska
Tak... Selespeed (czy jak zowie się to w Twoim Ypsilonie- D.F.N.) to zdecydowanie domena Nagórskich. Ostatnio w teściowej Musie 1.3 jtd zrobili kompletną regenerację pompki i aktywatorów DFN- śmiga jak nowa :) W kwestii Selespeedów faktycznie są chyba najlepsi w PL- przynajmniej mają jakieś dojścia do części, bo generalnie dostępne są tylko całe roboty i to za horrendalne pieniądze...


Na górę
PostDodany: 11 lip 2015, 10:52 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 lip 2015, 14:11
Posty: 3
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Dzięki za odp. A ile zapłaciłeś za tę regenerację?

ASO z Gdańska kieruje mnie do ITCARS, Dominik Górczak z Lubonia. Czy ktoś zna tę firmę?


Na górę
PostDodany: 11 lip 2015, 14:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 28 kwie 2010, 7:22
Posty: 1034
Lokalizacja: WARSZAWA
Czy w tej chwili masz zamontowany nowy czujnik pod pedałem?Jeśli tak to czy sprawdzałeś czy teraz jest wciąż błąd z czujnika? Ten czujnik to wbrew pozorom jeden z ważniejszych elementów dla funkcjonowania skrzyni zrobotyzowanej.

_________________
Były:Prisma 1600;Ypsilon m-jet 70KM; Kappa 2.0 20v Power Drive,Ypsilon FL m-jet 75 KM bi-colore,Lybra 1,8 sedan;Delta III Bi-colore 1,6 M-jet,Ypsilon FL m-jet 90 KM bi-colore DFN
Alfa :75 2.0 T.S. ; 145 1.6 T.S.; 155 Super 2.0 T.S.16v, Sport 1.8 T.S.16v LPG; 156 1.6 T.S. LPG, 2.0 T.S., 2.5 V6 24v;156 SW 1.8 T.S., 2.0 JTS; 166 3,0 Super ; 159 1,9 JTDm 16v
Fiat: Stilo Abarth, Punto II 1,2 8v, Panda 1,1 ; 1,2; 1,3 m-jet, Grande Punto 1,4 8v ;Punto Evo 1,3 m-jet 90 KM, Linea 1,4 T-jet,Sedici 1,6 16v 4x4 Emotion
Jest: Thesis 3,0 V6 24v z polskiego salonu, rodzinny democar na święta kościelne, państwowe i rodzinne, na zlot i do teściów - pod warunkiem, że nie pada deszcz ( przebieg 98698km); Giulietta Sportiva 2,0 jtdm,Fiat Linea Emotion 1,4 T-jet


Na górę
PostDodany: 11 lip 2015, 23:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lis 2012, 17:32
Posty: 270
Lokalizacja: Wielkopolska
Greg86 pisze:
Dzięki za odp. A ile zapłaciłeś za tę regenerację?

ASO z Gdańska kieruje mnie do ITCARS, Dominik Górczak z Lubonia. Czy ktoś zna tę firmę?
A myślałem że znam już wszystkich speców od włoszczyzny z okolicy;) Nie słyszałem. Na zlotach itp też nie było mowy o nich. Co do regeneracji skrzyni- razem z tym robiony był przegląd duży i wymieniane/naprawiane kilka innych rzeczy (pierwszy serwis po zakupie), więc kwota była łącznie konkretna... Nie pytałem o koszt poszczególnych pozycji z listy. Ale myślę że możesz przedzwonić i pogadać co ile kosztuje. Może Ci coś w ogóle podpowiedzą w kwestii skrzyni.


Na górę
PostDodany: 13 lip 2015, 10:21 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 08 lip 2015, 14:11
Posty: 3
Lokalizacja: Wypełnij to pole
SIWY155 pisze:
Czy w tej chwili masz zamontowany nowy czujnik pod pedałem?Jeśli tak to czy sprawdzałeś czy teraz jest wciąż błąd z czujnika? Ten czujnik to wbrew pozorom jeden z ważniejszych elementów dla funkcjonowania skrzyni zrobotyzowanej.
Czujnik zmienili mi w ASO, był podłączany komputer i już żadnych błędów nie wykazało. W ogóle w samochodzie nie ma żadnych błędów...
lysholm pisze:
Ale myślę że możesz przedzwonić i pogadać co ile kosztuje. Może Ci coś w ogóle podpowiedzą w kwestii skrzyni.
Przedzwonię do Nagórskich i do tego ITCARS, zobaczę co powiedzą. Raczej obstawiacie, że to coś z selespeedem?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl