Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 wrz 2019, 21:45

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 21 sty 2016, 17:13 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 15 sty 2015, 20:47
Posty: 15
Imię: Michał
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Koledzy mam problem z silnikiem.
Otóż przyszedł mróz auta nie idzie odpalić. Kręci, zalewa świece i nic, przy tej okazji wymieniłem rozrząd, ustawiłem zapłon, wymieniłem świece i kable. Auto odpaliło i jeździło dwa dni, dopóki nie przyszedł mróz i zaś to samo zalewa świece.
Sprawdziłem iskrę, przewody i cewki, wszystko jest tak jak powinno. Wymieniłem czujnik położenia wału korbowego bo tak poinformował mnie komputer. I nadal nic, kręci ale nie odpali. Zaś komputer 3 błędy: 320 - czujnik obrotów, 280 - Lampki ostrzegawcze, nieprawidłowe działanie oraz co mnie najbardziej martwi, 308 Uszkodzenie pamięci programu, usterka pamięci EPROM.
Czy możecie mi dobrać cokolwiek? bo już nie mam siły na to auto.
Sprawdziłem czujniki temp i są ok.

22.01.2016 kompresja dziś zmierzona i jest idealna.

_________________
Lancia Y 1,2 16V LS
Opel Omega 2,5 TD (ala irmscher)


Na górę
PostDodany: 24 sty 2016, 10:17 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1377
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Zastanawia mnie to uszkodzenie pamięci EPROM. Może centralka niedomaga. Dzwoń do pana z firmy KO-CAR. Człowiek bardzo kompetentny w temacie elektroniki pojazdowej zna wszystkie włoskie centralki jak własną kieszeń. Telefon dostępny w internecie.

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.


Na górę
PostDodany: 24 sty 2016, 15:57 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 15 sty 2015, 20:47
Posty: 15
Imię: Michał
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Wczoraj sprawdziłem wtryski i nie leją, ale z ciekawości sprawdziłem napięcie na wtyczkach do cewek i okazuje się, że jest tylko 1.3 V a powinno być 12 V.
Jutro dzwonię do KO-CAR.

_________________
Lancia Y 1,2 16V LS
Opel Omega 2,5 TD (ala irmscher)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl