Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 lis 2018, 23:47

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 21 lis 2016, 9:33 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 06 lis 2016, 17:09
Posty: 156
Imię: Gracjan
Lokalizacja: Bydgoszcz
Cześć!
Wczoraj po odpaleniu silnika w samochodzie zaświeciła się kontrolka i pojawił się napis "engine failure". Samochód jeździ normalnie, przyspiesza, spalanie na normalnym poziomie. Po otwarciu maski okazało się, że wąż doprowadzający powietrze do silnika był odpięty (dzień wcześniej byłem wymieniać olej i filtry u mechanika).
Dzisiaj rano pojechałem do tego samego warsztatu na diagnostykę komputerową. Na komputerze odczytano błąd P0106, czyli błąd ciśnienia atmosferycznego. Nowy czujnik już zamówiony, jutro będą go sprawdzać.

Czy myślicie, że ten błąd może być związany z niepodłączeniem przez nich węża? (po podłączeniu błąd nadal wyskakuje, a mechanicy twierdzą, że nie ma to nic wspólnego).
Widziałem na forum Pandy, że ten błąd może być powodowany przez ten czujnik.

Jeżeli ktoś z Was wie coś na ten temat, proszę o podzielenie się wiedzą :)


Na górę
PostDodany: 21 lis 2016, 9:55 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 cze 2010, 9:08
Posty: 2266
Imię: Bartek
Lokalizacja: Łódź
Jak masz FES-a to sprawdź jaki masz parametr oczekiwane ciśnienie powietrza. Wtedy będzie bliżej do tego czy układ jest nieszczelny czy też czujnik leci w kulki.

_________________
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG
Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG
Thesis Sportiva 2006 [185KM]
Thesis Sportiva 2008 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM]
Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM]


Na górę
PostDodany: 21 lis 2016, 10:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 06 lis 2016, 17:09
Posty: 156
Imię: Gracjan
Lokalizacja: Bydgoszcz
Nie mam dostępu do FESa, ale na szczęście czujnik sprawdzą za darmo i będę musiał za niego zapłacić tylko, gdy będzie uszkodzony.


Na górę
PostDodany: 22 lis 2016, 15:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 06 lis 2016, 17:09
Posty: 156
Imię: Gracjan
Lokalizacja: Bydgoszcz
temat można zamknąć. Udało się ogarnąć. Czujnik wymieniony na nowy BOSCH'a. Błąd skasowany i już się nie pojawia. Oby w najbliższym czasie nic się nie działo złego


Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 20:09 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest BOSCH!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl