Y - przewody hamulcowe i rdza

Lukasz_TG
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2087
Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE

Y - przewody hamulcowe i rdza

Postautor: Lukasz_TG » 14 cze 2014, 09:15

Miałem taki oto przypadek w Y rok 2000, lekko ubywało płynu i pedał schodził przy hamowaniu. Sprawdzam przewody okazały się na oko dobre. Stalowe idące do tyłu z małym nalotem rudej, ale nic groźnego. Lece dalej i sprawdzam zaciski i cylinderki, wszędzie sucho. No nic pozostało chyba rozebrać cały układ i poskładać od nowa. Przewody do tylu lecą nad bakiem paliwa. Właśnie od zdjęcia baku zacząłem, a tam niespodzianka przewody totalnie zgnite :) Cały czas myśle czemu akurat tam je tak zjadło przecież ten bak chroni te przewody od wody i innego syfu, dlaczego w innych miejscach, gdzie nic ich nie chroni były całe?

Pozdrawiam
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :),Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V :)

Awatar użytkownika
GrimlocK
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 366
Rejestracja: 22 lip 2011, 02:42
Lokalizacja: Toruń

Re: Y przewody hamulcowe i rdza

Postautor: GrimlocK » 14 cze 2014, 11:33

Nic dziwnego, te przewody gniją, bo po prostu są stalowe :D Wilgoć może akurat tam stać, bo nie ma przewiewu tak jak przy podłodze. W Delcie też gniją nad bakiem, akurat tam gdzie jest korektor siły hamowania.


Wróć do „Zawieszenie i hamulce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość