Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 kwie 2018, 01:13

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: 14 sie 2017, 22:34 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 06 lis 2016, 17:09
Posty: 125
Imię: Gracjan
Lokalizacja: Bydgoszcz
Dziś Lancia odmówiła posłuszeństwa.
Rano przejechaliśmy 100km bez problemu. Później auto stało około 8 godzin na słońcu i wyskoczyło info o wysokiej temperaturze, ale zniknęło po sekundzie. Myślałem, że to wina nagrzania się przez słońce. Po 30 km i kolejnych kilku godzinach auto nie odpaliło. Świeciło się wszystko na zmianę i migało na desce jak szalone. Próby podpalenia na kablach też nie dały rezultatu niestety. Z tego co zauważyłem padła lewa postojowa żarówka, ale nie wiem, czy coś jeszcze. Akumulator staram się teraz naładować i może jutro odpali.
Jakieś pomysły co poza akumulatorem może być przyczyną?


Na górę
Post: 14 sie 2017, 23:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2008, 00:00
Posty: 97
Lokalizacja: Oświęcim
Jak z kabla nie odpaliła wyczyść klemy.
Teoretycznie, jak na Włocha, to słaby akumulator...


Na górę
Post: 15 sie 2017, 07:54 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 06 lis 2016, 17:09
Posty: 125
Imię: Gracjan
Lokalizacja: Bydgoszcz
Klemy czyste. Kable jakby za mało prądu dawały. Kontrolki się uspokoiły, ale rozrusznik nie zakręcił...
Jak coś mam jeszcze assistance to mnie do warsztatu podwiozą


Na górę
Post: 15 sie 2017, 08:48 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 16 lut 2010, 22:59
Posty: 2068
Lokalizacja: Tarnowskie Góry \ Regensburg DE
Na 99% padł od upału akumulator a dokładnie mówiąc ma zwarcie, odpalanie na kable w tym wypadku nie ma sensu. Tylko podmiana akumulatora na sprawny.

_________________
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (do odbudowy), Kappa 2.0 SW wel gruz :), FC 16VT, Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Bravo 1.6 16V


Na górę
Post: 15 sie 2017, 14:34 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 06 lis 2016, 17:09
Posty: 125
Imię: Gracjan
Lokalizacja: Bydgoszcz
akumulator najprawdopodobniej umarł, ale niestety z powodu, że mamy święto nie udało mi się nigdzie kupić nowego.
Na szczęście mam możliwość pożyczenia auta i dojechania do domu. Na spokojnie kupię sobie nowy i zobaczymy co dalej.
mam nadzieję, że umarł tylko akumulator a nie coś więcej.
edit:
auto przyjechało na lawecie do Bydgoszczy, a my razem z autem :)
dziś idę po nowy akumulator. Zobaczymy czy jeszcze coś padło, czy tylko akumulator.
Aku wymienione i auto odpaliło. Jutro rano zobaczymy, czy coś nie zjada przypadkiem prądu


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]