Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 cze 2019, 17:56

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 18 gru 2007, 14:21 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2007, 0:00
Posty: 18
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Mam w swojej Zetuni ten "kalkulator" ;) i problem jest bo wytarła się juz jedna liczba. Czy można zmienić kod nie odwiedzając elektronika? Jest na to jakiś patent? Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 18 gru 2007, 19:05 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 22 cze 2005, 0:00
Posty: 2055
Lokalizacja: ????-???
Witaj,
wlacz zaplon
wpisz aktualny kod
nacisnij C
wpisz nowy kod
nacisnij C
immo zamruga 4 razy na zielono i zapipczy 4 razy.
wyłącz zapłon ,poczekaj jak się uzbroi ......

i masz nowy kod
:wink:

_________________
Grzegorz

GG 13364997


Na górę
PostDodany: 18 gru 2007, 19:34 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2007, 0:00
Posty: 18
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
"lancia1969" pisze:
Witaj,
wlacz zaplon
wpisz aktualny kod
nacisnij C
wpisz nowy kod
nacisnij C
immo zamruga 4 razy na zielono i zapipczy 4 razy.
wyłącz zapłon ,poczekaj jak się uzbroi ......

i masz nowy kod
:wink:
Dzięki znalazłem na jakimś forum Citroena, ale robiłem wszystko zgodnie z tamtą instrukcją i jest teraz tak że nie ma kodu w ogóle.... ale znowu tata zabrał furkę i muszę do rana czekać... pójdę jutro pokombinować....


Na górę
PostDodany: 18 gru 2007, 19:38 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 22 cze 2005, 0:00
Posty: 2055
Lokalizacja: ????-???
wprowadziłeś tryb serwisowy.
Włacz zapłon - wciśnij C , poczekaj , wyłacz zapłon wciśnij C i po piknięciu masz tryb normalny pracy :wink:

_________________
Grzegorz

GG 13364997


Na górę
PostDodany: 18 gru 2007, 20:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 09 mar 2005, 0:00
Posty: 1213
dobrze ze nie mam tego kalkulatora


Na górę
PostDodany: 18 gru 2007, 21:29 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2007, 0:00
Posty: 18
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kalkulator jest na razie fajny :) prawie bankomat ;) zielony- pin- zielony :) hahahah


Na górę
PostDodany: 23 gru 2007, 22:28 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 gru 2007, 0:00
Posty: 18
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Zapomniałem napisać ze wszystko działa jak nalezy! Poprostu zazbroiło sie a ja nie cierpliwy jestem.... ;)


Na górę
PostDodany: 11 paź 2016, 19:03 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 01 lis 2011, 13:33
Posty: 30
Imię: Kasia
Lokalizacja: Łańcut
Witajcie,
niedawno zakupiliśmy Zetę (taki mamy sentyment, naszą zrobiliśmy ponad 120 tys. i troszkę zaczęła się buntować, więc doszliśmy do wniosku, że pojeździmy ile się da, a w międzyczasie rozejrzymy się za drugą śliczna ciemno srebrna, zielona alcantra stan - wymienione to co u mnie jeszcze nie było wymieniane:) nasz mechanik był zachwycony :)
Ale okazało się, że ten egzemplarz ma immobiliser - do którego nie mamy żadnych kodów, bowiem sprzedający miał informację od poprzednika, że ten go rozbroił i nawet nam nie powiedział, że coś takiego tam jest....
Jakoś tak po tygodniu stania pierwszy raz nam się rozładował akumulator, ale po naładowaniu odpaliła i było ok. później daliśmy ją do mechanika i postała kolejny tydzień i już kiedy próbowaliśmy odpalić zgasła. Kolejny raz tylko kręciła po naładowaniu akumulatora i tak zostało do tej pory.
Mechanik twierdzi, że immo blokuje pompę paliwa. Kontrolka przy "kalkulatorku" świeci na zielono. No i mamy klops :(
Jeśli macie jakieś sugestie co z tym tematem i czy da się wymontować immo, będę wdzięczna. W mojej nie ma tego wynalazku ( była też taka opcja, że wymienimy nasz komputer do tej z immo i może wtedy będzie ok, ale obawa była taka, że zepsujemy komputer).


Na górę
PostDodany: 12 paź 2016, 11:43 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 01 lis 2011, 13:33
Posty: 30
Imię: Kasia
Lokalizacja: Łańcut
Witajcie ponownie,
mam jeszcze jedno pytanie: czy w Zecie jest ten sam model Immobilisera co w innych modelach Lancii?
Widziałam dużo na forum o kappie, da się coś podejrzeć?


Na górę
PostDodany: 22 wrz 2017, 13:47 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 01 lis 2011, 13:33
Posty: 30
Imię: Kasia
Lokalizacja: Łańcut
Witajcie,
nasz problem uległ rozwiązaniu.
Okazało się, że immo było "odpięty" od komputera, a aktywował się czujnik odcinający pompę paliwową w przypadku uderzenia :)
Po pewnym czasie znów był problem z odpaleniem samochodu i tu mój mąż wykazał się inicjatywą - wpisał kod 0000 i odblokował odpalanie.
Nie wiem, czy się to komuś przyda ale i mężowi należała się nagroda. Bo przez 2 miesiące samochód stał i nikt nie wiedział jak go uruchomić :)
Pozdrawiam


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl