Lancia Klub Polska
http://www.forum.lanciapolska.org/

Phedra - podpięcie pod komputer
http://www.forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?f=155&t=56992
Strona 1 z 2

Autor:  hitmanag [ 09 sty 2013, 7:37 ]
Tytuł:  Phedra - podpięcie pod komputer

Witam.
Poproszę o podpowiedź który program FES, posiada w swojej bazie Lancię Phedra.
Dodam tylko, że mam FESA 2.5 i nie posiada tam w bazie.
Dziękuję

Autor:  Ramzes_II [ 09 sty 2013, 8:03 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

hitmanag pisze:
Witam.
Poproszę o podpowiedź który program FES, posiada w swojej bazie Lancię Phedra.
Dodam tylko, że mam FESA 2.5 i nie posiada tam w bazie.
Dziękuję
Żaden FES nie obsługuje i nie będzie obsługiwał.
Elektronika w tych samochodach jest w 95% francuska.
Do obsługi jedyny program to Proxia/Lexia, a elektronicznie to jest zgodne: Phedra/C8/807

Autor:  hitmanag [ 09 sty 2013, 9:32 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Dzięki za rzeczowe info.
Pozdr.

Autor:  regwit [ 12 sty 2013, 14:19 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Ja swoja podpinałem do Peugeot Palanet i dało radę. Lexia działała słabiej

W

Autor:  hitmanag [ 12 sty 2013, 14:25 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Wysłałem PW

Autor:  hitmanag [ 14 sty 2013, 18:34 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Ramzes_II pisze:
hitmanag pisze:
Witam.
Poproszę o podpowiedź który program FES, posiada w swojej bazie Lancię Phedra.
Dodam tylko, że mam FESA 2.5 i nie posiada tam w bazie.
Dziękuję
Żaden FES nie obsługuje i nie będzie obsługiwał.
Elektronika w tych samochodach jest w 95% francuska.
Do obsługi jedyny program to Proxia/Lexia, a elektronicznie to jest zgodne: Phedra/C8/807
Gdyby w przyszłości chciał ktoś odczytać błędy Ecu polecam PCMSCAN.

Autor:  Ramzes_II [ 14 sty 2013, 18:39 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Błędy odczytasz tym owszem, ale nic pozatym :(
Do obsługi jak pisałem wyżej. Peugeot Planet/ Proxia/ Lexia,

Autor:  hitmanag [ 14 sty 2013, 18:44 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Tylko o to mi chodziło :)
Odczyt, sprawdzenie błędu, ewentualnie skasowanie.

Autor:  Ramzes_II [ 14 sty 2013, 21:25 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Ale ABS nie zrobisz na ten przykład. Musisz miec soft któryś z powyższych... :(

Autor:  hitmanag [ 14 sty 2013, 21:31 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Czyli AIRBAG czy ABS tylko PP?
Nic innego nie podejdzie?
Aż nie chce się wierzyć.

Autor:  Ramzes_II [ 14 sty 2013, 22:11 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

hitmanag pisze:
Czyli AIRBAG czy ABS tylko PP?
Nic innego nie podejdzie?
Aż nie chce się wierzyć.
Próbuj, ale z tego co wiem, nie uda Ci się z zadnym z modułów poza silnikiem (tylko odczyt błedów, kasowanie) połączyć przy pomocy uniwersalnego softu.

Autor:  hitmanag [ 14 sty 2013, 22:15 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Nie napawa to optymizmem, ale będę próbować:)

Autor:  Ramzes_II [ 14 sty 2013, 22:17 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

Kup na alledrogo jakiś chiński klon Lexia/proxia za 400 zł i będziesz guru od Phedry/C8/807 :D

Autor:  hitmanag [ 14 sty 2013, 22:23 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

W zasadzie chodzi o odczyt tylko błędów , więc myślę że warto poszukać czegoś innego.
Ps. Warto wspomnieć jeszcze o Fiacie Ullyse. Również należał/należy do wymienionej czwórki.

Autor:  Ramzes_II [ 14 sty 2013, 22:25 ]
Tytuł:  Re: Phedra - podpięcie pod komputer

: ok2 : : tak :

Strona 1 z 2 Strefa czasowa UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/