Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 gru 2017, 12:51

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: 07 gru 2017, 00:18 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 gru 2017, 13:59
Posty: 10
Imię: augustowianka1
A rt4 od którego rocznika było puszczane w lancii?


Ostatnio zmieniony 10 gru 2017, 16:23 przez topcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę stosować się do zasad pisowni polskiej


Na górę
Post: 07 gru 2017, 13:07 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 maja 2015, 09:41
Posty: 29
Imię: Mikołaj
Lokalizacja: Poznań
Co do roku wprowadzenia RT4 do Phedry - trudno znaleźć pewne informacje w necie..
najlepiej jak się wypowiedzą posiadacze aut z konkretnych roczników :)

Odnośnie wymiany rt3 na rt5..
na forum Puga jest wątek - forumowicz wymieniał w 407 i udało mu się, ale z tego co pisał to kosztowna zabawa (wpis jest z 2009):
Lepiej nie pytaj Przypuszczam, ze nikt o zdrowych zmysłach nie wydałby na to takiej kasy. A na poważnie: radio, wyswietlacz i kabel wyswietlacz-radio 900 EUR. Do tego koszt przejsciówki radio-instalacja (przerobiłem tu przejściówkę do HF Parrota) - 50 zł i kolejne 4 przejściówki antenowe - GPS, GSM, 2x antena radiowa - każda po 50 dych. W sumie 250 zł za same przejściówki, 900EUR za sprzęt no i trochę czasu na analizę schematów, rozkminienie tego wszystkiego, połączenie i montaż.
Aha - jeszcze 150 zł za telekodowanie nowego sprzętu w ASO i 20 EUR za kabel USB na ebayu.
Zauważ, że w moim przypadku miałem wcześniej RT3, zatem miałem już antenę GPS/GSM. Przy przejściu z RD4 trzeba jeszcze to dokupić.

_________________
TTT Tipo


Na górę
Post: 10 gru 2017, 12:19 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 gru 2017, 13:59
Posty: 10
Imię: augustowianka1
A czy po wstawieniu zwykłego radia zamiast oryginalnego możliwe jest uszkodzić coś z nawiewem? Już mowie o co chodzi: . U mnie w lancii phedra 2.2 jtd jest taki problem, że nawiew przedni działa minimalnie, praktycznie nie jest wyczuwalny, nawiew na tył działa jakby na 2 biegu, wieje niestety tylko zimnem. Opcja (max) na panelu od klimy tez nie działa, działa tylko podgrzewanie tylnej szyby. Temperatura silnika na wskaźniku pokazuje miedzy 80 a 90 stopni. Bezpieczniki ok. Płyn chłodniczy ok. Nie wiem gdzie szukać usterki. Dodam,ze poprzedni właściciel wymontował radio oryginalne i wstawił jakiegoś zwyklaka przez co został odłączony wyświetlacz ten między zegarami oraz coś od klimy. Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale nie mam też świateł krótkich. Proszę o jakąkolwiek podpowiedź. Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony 10 gru 2017, 16:23 przez topcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę stosować się do zasad pisowni polskiej


Na górę
Post: 10 gru 2017, 12:29 
Online
Lancisti
Lancisti
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 lis 2009, 11:51
Posty: 919
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Dębica
Trzeba by wyciągnąć radio i tam zaglądnąć , może jaka klapka przycięta...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


_________________
Jedyna szczerość jaka jest mi dozwolona polega na wyznaniu, że szczerość jest mi niedozwolona.

>>> Lancia Phedra 2.2 HDI 2004r <<<

Była: Lancia K 2.0 V.I.S. Berlina


Na górę
Post: 10 gru 2017, 15:14 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 gru 2017, 13:59
Posty: 10
Imię: augustowianka1
Rozebraliśmy cala konsole włącznie z radiem i nic. Dmucha na tył zimnym a na przód wcale.


Ostatnio zmieniony 10 gru 2017, 16:24 przez topcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę stosować się do zasad pisowni polskiej


Na górę
Post: 10 gru 2017, 15:45 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 gru 2007, 00:00
Posty: 4310
Imię: Tomczysław ;)
Lokalizacja: Kwidzyn/Świecie
Może jakieś czujniki temperatury przy nagrzewnicy są uszkodzone.

_________________
Są: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Delta 2,0 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205


Na górę
Post: 10 gru 2017, 15:57 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 gru 2017, 13:59
Posty: 10
Imię: augustowianka1
Dzięki za podpowiedz. Sprawdzimy


Na górę
Post: 10 gru 2017, 16:25 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 00:00
Posty: 10712
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Może być uwalone BSI . Niezły kanał z takim samochodem. Można wiedzieć ile to cudo kosztowało?

_________________
Phedra 2.0 JTD
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Złota strzała Fiat 132 1,6 TC
Obrazek


Na górę
Post: 11 gru 2017, 07:57 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 maja 2012, 20:57
Posty: 4709
Imię: Damian
Lokalizacja: Rybnik
Gdzieś rzuciło się mi w oczy (chyba na forum Puga w UK), że po takiej akcji wymiany radia i odłączeniu czegokolwiek z klimatyzacji, trzeba zobaczyć, czy coś się nie zdezaktywowało/zawiesiło i wykonać reset BSI.

_________________
Obrazek - SEAT IBIZA FL 1.9 SDI
Obrazek - FORD MONDEO IV 1.8 TDCi

Historia: Renault 21 1.7 GTS, Lancia Lybra 1.8 LX, Ford Focus II 1.6 16v, Fiat Ulysse II 3.0 V6

Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.


Na górę
Post: 12 gru 2017, 01:02 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 gru 2017, 13:59
Posty: 10
Imię: augustowianka1
Dzieki za podpowiedz. Na dniach jade do elektromechanika i wspomne mu o tym.


Na górę
Post: 12 gru 2017, 01:03 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 gru 2017, 13:59
Posty: 10
Imię: augustowianka1
A kosztowalo 2tys. Wiedzialam ze jest w kiepskim stanie, ale chcialam w niego zainwestowac i trochę pokorzystac. Wcześniej miałam c8 a jeszcze wcześniej evasiona.


Na górę
Post: 12 gru 2017, 08:19 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2007, 00:00
Posty: 10712
Lokalizacja: Lublin woj. Lubelskie
Cytuj:
A kosztowalo 2tys. Wiedzialam ze jest w kiepskim stanie, ale chcialam w niego zainwestowac i trochę pokorzystac. Wcześniej miałam c8 a jeszcze wcześniej evasiona.
To faktycznie warto zaryzykować.

_________________
Phedra 2.0 JTD
Delta Intergale 16v
Fulvia Coupe 1.3 S 1972
Fulvia Coupe 1.3S 1971
Beta Spider Zagato 1.6
Kappa Coupe 20VT nr 3119
Złota strzała Fiat 132 1,6 TC
Obrazek


Na górę
Post: 12 gru 2017, 09:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 04 gru 2017, 13:59
Posty: 10
Imię: augustowianka1
No tak. Nie będę wiele stratna. Przy evasionie tez zaryzykiwalam, bo ciekla pompa paliwa. Jej regeneracja u mecganika jest drozsza niz zakup nowej. Z małą pomocą netu sami wymienilismy dwa oringi. Koszt 26zl. Służył wiernie prawie 3 lata. Zmiana na c8 za pol ceny tez ryzykowna, tam byl zalany komputer sterowania silnikiem, koszt 1500zl. Ale tez 3 lata mnie wozil. No i teraz phedra-zobaczymy 😉


Na górę
Post: 14 gru 2017, 22:12 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 maja 2015, 09:41
Posty: 29
Imię: Mikołaj
Lokalizacja: Poznań
Testowałem trochę fabryczną nawigację i stwierdzam że w porównaniu z automapą jest bardzo prosta, oferuje podstawowe funkcje i jak najbardziej.. sprawdza się. Chyba ta prostota jest nawet bardziej zaletą niż wadą. Jest polski język (lektor to chyba Knapik), na mapie mogą być naniesione punkty poi (fotoradarów nie ma! :( ) a domyślnie widać stacje benzynowe, warsztaty samochodowe i ASO Lancii (jest ikona Lancia he he). Jakbym miał wybierać to wolę jednak zewnętrznie automapę, ale ponieważ mam jedną nawigację która krąży między autami to zostawiam tą płytę z mapą w Phedrze i na pewno nie raz się przyda.


Załączniki:
navi1.JPG
navi1.JPG [ 111.55 KiB | Przejrzano 105 razy ]
navi2.JPG
navi2.JPG [ 91.64 KiB | Przejrzano 105 razy ]

_________________
TTT Tipo
Na górę
Post: 15 gru 2017, 13:38 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 02 lis 2016, 09:28
Posty: 65
Lokalizacja: Wrocław
Tez uważam że jeśli chodzi o samo nawigowanie to jest bardzo poprawna i jak najbardziej ok

_________________
-Lancia Phedra 3.0 LPG 2004
- i inne same Fordy :P


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]