Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Wszystko na temat tuningu [zarówno mechanicznego jak i optycznego] najpiękniejszych aut na świecie...Forum jest tylko dla zasady, bo któż chciałby tuningować takie auta...:)
Awatar użytkownika
Wolek
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Posty: 598
Rejestracja: 13 lip 2007, 00:00
Lokalizacja: Krosno

Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: Wolek » 07 maja 2012, 16:12

Z pewnym wyprzedzeniem, w celu sprawdzenia rynku (ilości zainteresowanych ;) ) rozpoczynam ten temat. Kto pisał by się na zakup jednego z dwóch programów GTEC :?: Można ich użyć zarówno w Kappie 20vT jak i FC 20vT. Pierwszy dedykowany pod seryjny samochód. Drugi również może być do serii, ale tu trzeba uważać (AFR, EGT), przesunięta "odcinka" na 7200 obr./min. Dają przyrost mocy w granicach +/- 30 KM w zależności od kondycji silnika i elementów współpracujących (turbo, pompa paliwa, wtryski itp). Doładowanie takie samo w przypadku obydwu programów: 1,5 Bar w piku, stałe 1,2-1,3. Wiadomo, że lepsze efekty da turbosprężarka z większym kołem kompresora, inne wtryski, cooler itp ;). Proszę profilaktycznie wpisać się w temat, jak już będę miał jakiś zarys ilości zainteresowanych to będziemy działać ;). Cena 130zł za jeden EPROM :) .

P.S. Jak tylko wymienię olej i sprawdzę kondycję panewek (w tym tygodniu) to nagram jakiś mały pokaz możliwości GTEC-a, bo teraz to aż strach testować (krótki test był, nie wytrzymałem) ;). Ale efekty są świetne :!:
Były: Fiat 125p 2.0 DOHC x3, Alfa Romeo Giulietta 1.8, Honda CRX 1.6 16v, Lancia Dedra 2000 Turbo, Lancia Dedra Integrale x2, Lancia Kappa 20vT
Lancia Kappa 20vT, Lancia Y 1.2

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Posty: 8454
Rejestracja: 22 lut 2008, 00:00
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: stabraf » 07 maja 2012, 17:24

Cena za jeden eprom, ale to z wylutem ze sterownika, zmianą wsadu, wlutowaniem ? Czy dajesz samą kostkę ?
Jak se świstaka zmienię to można by pomyśleć - ale tylko profilaktycznie :-P

intuos
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 304
Rejestracja: 06 sie 2010, 10:58
Lokalizacja: Warszawa

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: intuos » 07 maja 2012, 21:41

Wolek ja sie pisze :)

Zdradz jak furka sie zbiera :)
k Coupe 20vt
Thesis 20vt

Awatar użytkownika
Ramzes_II
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2543
Rejestracja: 02 lis 2009, 00:06
Imię: Dominik
Lokalizacja: Dębica, podkarpackie

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: Ramzes_II » 07 maja 2012, 22:54

stabraf pisze:Cena za jeden eprom, ale to z wylutem ze sterownika, zmianą wsadu, wlutowaniem ? Czy dajesz samą kostkę ?
Jak se świstaka zmienię to można by pomyśleć - ale tylko profilaktycznie :-P
Cena za samą kość z nowym wsadem.
Lutowanko musisz sobie w własnym zakresie nabzykać.
: yesyes :
Diagnostyka, Tuning JTD, JTDm, TDI, HDI, CDI, HGW...tel: 661-104-166
Modyfikacje softu (chiptuning) także po przesłaniu sterownika, DPF, Immo itp.
Lancia K 2.4 JTD z sześciobiegowym manualem
Obrazek

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Posty: 8454
Rejestracja: 22 lut 2008, 00:00
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: stabraf » 07 maja 2012, 23:18

Dominiku / magiku a jak ta kość tam jest?
Spoiler:
:?: :?: :?:
A sam wsad na maila to po ile ;P

Awatar użytkownika
marmal
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2065
Rejestracja: 15 lip 2007, 00:00
Lokalizacja: Kraków

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: marmal » 07 maja 2012, 23:35

intuos pisze:Wolek ja sie pisze :)

Zdradz jak furka sie zbiera :)
Łoj sie zbiro ino musisz mieć niezłego bata na swojego kunia :lol:
Pozdrawiam - Marian

Awatar użytkownika
tgp
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 359
Rejestracja: 05 lip 2008, 00:00
Lokalizacja: jakby Kraków

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: tgp » 07 maja 2012, 23:41

stabraf pisze:Dominiku / magiku a jak ta kość tam jest?
Spoiler:
:?: :?: :?:
A sam wsad na maila to po ile ;P
Dokładnie powyższe pytanie planowałem zadać :lol:

Awatar użytkownika
Ramzes_II
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 2543
Rejestracja: 02 lis 2009, 00:06
Imię: Dominik
Lokalizacja: Dębica, podkarpackie

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: Ramzes_II » 07 maja 2012, 23:56

nie wiem. Nie mam Pitbulla :D
Diagnostyka, Tuning JTD, JTDm, TDI, HDI, CDI, HGW...tel: 661-104-166
Modyfikacje softu (chiptuning) także po przesłaniu sterownika, DPF, Immo itp.
Lancia K 2.4 JTD z sześciobiegowym manualem
Obrazek

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Posty: 8454
Rejestracja: 22 lut 2008, 00:00
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: stabraf » 08 maja 2012, 00:59

Ramzes_II pisze:nie wiem. Nie mam Pitbulla :D
eeeej z Tobom :nono: Ty to tylko gnojówkowozy... :D

Awatar użytkownika
Wolek
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Posty: 598
Rejestracja: 13 lip 2007, 00:00
Lokalizacja: Krosno

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: Wolek » 08 maja 2012, 01:03

Tam nic się nie lutuje, eprom jest wymienny: podważasz i wyciągasz. Bardziej opłaci się kupić całą kość niż sam wsad :P. Powiedzmy wsad 100zł :)
Były: Fiat 125p 2.0 DOHC x3, Alfa Romeo Giulietta 1.8, Honda CRX 1.6 16v, Lancia Dedra 2000 Turbo, Lancia Dedra Integrale x2, Lancia Kappa 20vT
Lancia Kappa 20vT, Lancia Y 1.2

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Posty: 8454
Rejestracja: 22 lut 2008, 00:00
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: stabraf » 08 maja 2012, 01:08

... i wsio wiadomo : yesyes : Dziękuję za info :D
A czy po zmianie tej kości trzeba jakieś jeszcze czary porobić? Jakąś adaptację cycuś ?

Awatar użytkownika
Wolek
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Posty: 598
Rejestracja: 13 lip 2007, 00:00
Lokalizacja: Krosno

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: Wolek » 08 maja 2012, 14:27

intuos: Dużo lepiej niż na seryjnym programie, ale tak jak pisałem - zrobię rewizję silnika (olej, filtry, panewki) jutro/po jutrze to wtedy będę robił grubsze testy :).

Tak, tak. Adaptacja trawa jakieś 40-50 km. W tym czasie kilkakrotnie powinien włączyć się wentylator i kilka odpałów na zimno. Więc ogólnie podsumowując cena będzie 130zł za kostkę. Samych wsadów nie wysyłam (wolę, żeby wszystko było czarno na białym ;) ). Będą gotowe, sprawdzone, tylko zamontować i korzystać z dodatkowych KM ;) (6 śrubek i jakieś 4 zaczepy do odgięcia).
Były: Fiat 125p 2.0 DOHC x3, Alfa Romeo Giulietta 1.8, Honda CRX 1.6 16v, Lancia Dedra 2000 Turbo, Lancia Dedra Integrale x2, Lancia Kappa 20vT
Lancia Kappa 20vT, Lancia Y 1.2

szajbus
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 495
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:04
Lokalizacja: bielsko-biała
Kontaktowanie:

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: szajbus » 19 sty 2013, 12:59

a jak wygląda spalanie ? ja mam thesis 2.0 T R5 vis podejdzie pod ten model ?

Awatar użytkownika
fedos
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 959
Rejestracja: 15 mar 2013, 23:43
Imię: marcin
Lokalizacja: Brzeszcze

Re: Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: fedos » 12 lut 2017, 20:53

Odgrzewam kotleta :D
Ma ktoś dostepne chipy ?
Jeszcze jakieś z Noviteca chyba były jak sie nie myle?

Lewutek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Posty: 621
Rejestracja: 28 mar 2005, 00:00
Lokalizacja: "Wincentowo" ... świętokrzyskie

Chipy GTEC i GTEC2 K 20vT - Ktoś chętny??

Postautor: Lewutek » 13 lut 2017, 11:30

fedos pisze:
12 lut 2017, 20:53
Odgrzewam kotleta :D
Nie odgrzewaj kotleta ... bo nie warto ... poczytaj ze zrozumieniem, abyś nie narobił sobie szkód i kosztów ... no chyba, że świadomie chcesz mieć problemy i koszty ... Twój wybór :lol: : gafa : ... :link:


Wróć do „::: Tuning :::”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości