Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 21 paź 2018, 15:27

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Chip 16vT
PostDodany: 03 gru 2012, 19:27 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 0:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
Czy ktoś miał okazję spotkać się z tym wkładem osobiście?

http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-Coupe-16 ... 1188987712
"... I guess it's just the way I'm wired."


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 03 gru 2012, 22:41 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 0:00
Posty: 5240
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
Skontaktuj się z producentem - lanciahf.eu ;)

Dostępne 3 wersje chip'a, pod różne modyfikacje.

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
 Tytuł: Odp: Chip 16vT
PostDodany: 03 gru 2012, 22:53 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 0:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
Producent powiedział mi km samo co można przeczytać na ich stronie. Miałem nadzieję, że może ktoś już miał ten wkład u siebie i może się podzielić opinią.

"... I guess it's just the way I'm wired."


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 03 gru 2012, 23:12 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 0:00
Posty: 5240
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
Jeśli na tym forum w DE nikt nie miał, to może zapytaj na forum Fiata Coupe w UK?

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
 Tytuł: Odp: Chip 16vT
PostDodany: 04 gru 2012, 0:22 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 0:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
Na niemieckim forum chip to trochę temat do tego żeby się zbiorowo masturbować. Polecany jest program autorstwa jednej osoby. Też daje około 240 koni ale wymaga min pb98. Do tego cena jest zaporowa i obowiązuje wokół niej śmieszna zmowa milczenia. Nikt nie chce się przyznać ile zapłacił, każdy odsyła do tego samego tunera... Niestety, mam trochę zbyt daleko żeby jechać w ciemno po gotowy wkład. A znowu cena za indywidualne strojenie idąca w kilkaset euro to moim zdaniem przesada.
http://www.powerdelta.de/
W dziale Fahrzeugabstimmung można sobie sprawdzić ceny za strojenie.

Generalnie to miałem nadzieję, że temat rozwinie się z dyskusję co warto, gdzie i za ile ;)

"... I guess it's just the way I'm wired."


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 04 gru 2012, 8:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2006, 0:00
Posty: 5240
Imię: Bartosz
Lokalizacja: Tarnów
O, za 250 euro zrobią mi programem w 1.6 16v ze 103 koni na 117 i + 25NM :lol:

Na forum Fiata Coupe polecają fachowca z Warszawy- stroił mocniejsze 20vT i 16vT.

_________________
Były:
Dedra 1.6 IE, Dedra 1.8 16v VVT, Dedra 2.0 16v, Dedra 1.6 16v LPG
Delta 1.6 16v, Delta 2.0 16v, Delta 2.0 16v Turbo na części
Megane mkI ph2 1.9dCi, Polonez Caro Plus GLI, Golf mk2 GT, Poldolot Cargo Plus GSi
Ulysse, Doblo Malibu
Jest:
Fiat Doblo + Lancia Lybra Emblema


Na górę
 Tytuł: Odp: Chip 16vT
PostDodany: 04 gru 2012, 9:13 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 0:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
vanisch pisze:
O, za 250 euro zrobią mi programem w 1.6 16v ze 103 koni na 117 i + 25NM :lol:

Na forum Fiata Coupe polecają fachowca z Warszawy- stroił mocniejsze 20vT i 16vT.
Tyle, że do Warszawy to ja mam 1100 km. W jedną stronę. Podobnie do Krakowa czy innych większych miast. Właśnie dlatego coraz bardziej rozglądam się za sprawdzonym gotowcem ;)

"... I guess it's just the way I'm wired."


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 14:00 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lis 2007, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Zielona Góra
chcesz mieć dobry indywidualny program to jedź do Andreasa Kreuza, benzyne w zasadzie powinno tylko tak się stroić, on to robi na codzień takie lancie, ma doświadczenie. Twój wybór. Mój drugi silnik też będzie strojony u niego choć mam dalej i nie wybrzydzam.


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 15:25 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 0:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
evo pisze:
chcesz mieć dobry indywidualny program to jedź do Andreasa Kreuza, benzyne w zasadzie powinno tylko tak się stroić, on to robi na codzień takie lancie, ma doświadczenie. Twój wybór. Mój drugi silnik też będzie strojony u niego choć mam dalej i nie wybrzydzam.
Cena u Andreasa jest dla mnie zaporowa :(


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 16:03 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 wrz 2009, 20:10
Posty: 1321
Imię: Maciek
Lokalizacja: Radziszów Kraków
Tzn. jak kształtuje się cena? On stroi na oryginalnym kompie nic nie dokładając? Nie tak jak Polacy det3 czy inne jeszcze bardziej pospolite chipy?


Na górę
 Tytuł: Odp: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 16:05 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 0:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
Według cennika na stronie to 550 euro. Z tego co wiem dostajesz wkład z nowym programem.

"... I guess it's just the way I'm wired."


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 16:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lis 2007, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Zielona Góra
zmieniony soft oryginalny, 550euro w Niemczech za indywidualne to dobra cena, w Polsce zadzwoń i zapytaj ile kosztuje turbo benzyna, 2-3tys zł, Lancii tych i tak robi bardzo niewiele firm. Niedawno robiliśmy niby popularne Audi S3, we Wrocławiu, indyw. strojenie po modyfikacjach, 2500zł bez gadania i targowania, albo klient robi albo do widzenia.


Na górę
 Tytuł: Odp: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 16:48 
Online
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2007, 0:00
Posty: 2556
Skype: dejv667ukp
Imię: Dawid
Lokalizacja: Brachttal
evo pisze:
zmieniony soft oryginalny, 550euro w Niemczech za indywidualne to dobra cena, w Polsce zadzwoń i zapytaj ile kosztuje turbo benzyna, 2-3tys zł, Lancii tych i tak robi bardzo niewiele firm. Niedawno robiliśmy niby popularne Audi S3, we Wrocławiu, indyw. strojenie po modyfikacjach, 2500zł bez gadania i targowania, albo klient robi albo do widzenia.
No właśnie dzwoniłem i pytałem ile to kosztuje w Polsce. Jest sporo taniej. No chyba, że klient zjawia się w niebieskim polarze z logo subaru - wtedy wiadomo że w dobrym smaku jest przyjąć na klatę każdą cenę ;)

"... I guess it's just the way I'm wired."


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 17:27 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 wrz 2010, 18:05
Posty: 113
Imię: Emil
Lokalizacja: LUBLIN
Ja mam u siebie chip evocars na + 50 HP , efekt dobry. Ale czy jest te 50 HP więcej? Zmieniłem regulator ciśnienia paliwa na 3 bar , pompa paliwa mocniejsza z audi a8, świece nie wymieniane, standardowa chłodnica powietrza. Kata nie mam. I jest jak tu opisali , że na zimnym silniku *** nie jazda. Trzeba poczekać do zagrzania. Inaczej skacze i nie równo pracuje. Masz filmik jak sie zbiera po wymianie pestki na evocars. http://www.youtube.com/watch?v=0Iu_d4hYZR8
Ps. zobaczyć te konie (244 HP ) miła rzecz , ale ten moment 386 Nm.

_________________
Lublin - Lancia Delta II HPE HF Turbo


Na górę
 Tytuł: Re: Chip 16vT
PostDodany: 19 gru 2012, 18:04 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lis 2007, 0:00
Posty: 182
Lokalizacja: Zielona Góra
emil504 pisze:
Ja mam u siebie chip evocars na + 50 HP , efekt dobry. Ale czy jest te 50 HP więcej? Zmieniłem regulator ciśnienia paliwa na 3 bar , pompa paliwa mocniejsza z audi a8, świece nie wymieniane, standardowa chłodnica powietrza. Kata nie mam. I jest jak tu opisali , że na zimnym silniku *** nie jazda. Trzeba poczekać do zagrzania. Inaczej skacze i nie równo pracuje. Masz filmik jak sie zbiera po wymianie pestki na evocars. http://www.youtube.com/watch?v=0Iu_d4hYZR8
Ps. zobaczyć te konie (244 HP ) miła rzecz , ale ten moment 386 Nm.

I to jest właśnie dobry przykład złego programu/niedopasowanego do silnika, norrmalny, czyli dobry soft nie zmienia nic w pracy na zimno czy ciepło, silnik musi ładnie, normalnie pracować. Zajmuję się tym zawodowo i wiem o czym mowa, poza tym kolega dawidson ma immo i żadne kości uniwersalne nie podejdą. Albo dobrze albo wcale.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl