Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 13 paź 2019, 23:40

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 22 cze 2018, 22:26 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4598
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
Czy ktoś kiedyś próbował odpalić zestaw: niebieski kabel Viaken VAG KKL z softem multiecuscan na wirtualnej maszynie VMware? Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami, a nie widzi mi kabla, chociaż przy testowaniu na tym porcie COM zatrzymuje się na dłużej. Może ktoś ma pomysł, jakich ustawień mi brakuje, coś w kwestii tego, że to wirtualna maszyna a nie normalny windows? (aha, system to Win7)

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 8:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2009, 0:00
Posty: 1385
Imię: Maciej
Lokalizacja: Częstochowa
postaw win xp i zobacz... u mnie na wirtualnym XP wszystko działa (multiecuscan, diagbox) Tylko trochę musiałem się pobawić z ustawieniami portu COM ( instrukcja w necie jakie parametry najlepiej poustawiać)

A tak BTW ... w wirtualnej maszynie w menadżerze widzi Ci kabel USB ??? Bo u mnie jest tak że muszę wejść w ustawienia i włączyć USB z którego chce korzystać i dopiero wtedy piknięcie że znalazł nowy sprzęt

_________________
Była Lancia Kappa 2.4 kle kle kle , była Lancia Kappa 2.0 z lpg, była bawarka 2.8 ,
był sweter kombi 1.6SR,był Punciak 1.2 , Hyundai Santa Fe 2.4 lpg
Jest Lancia Lybra 2.4 jtd
Obrazek
Jest Fiat Ulysse 3.0 lpg
Obrazek


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 8:28 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4598
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
W menadżerze urządzeń widzi mi kabel USB. Postawiłem jeszcze wczoraj w nocy nową VM na Win7, bo ta na której wcześniej próbowałem miała zainstalowane masę dziwnego softu potrzebnego mi do pracy, a do tego dużo portów COM było zaznaczone jako zajęte, tylko nie mam pojęcia przez co.
Mam też chyba VM z WinXP, to też sprawdzę.

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 12:20 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10167
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
A jaki masz "system główny"? Win10?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka


_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 13:01 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4598
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
win7

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 14:08 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10167
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Zatem wybacz pytanie, ale po co się bawić w wirtualne maszyny, skoro zestawienie o którym mówisz działa na Win7 bezproblemowo?

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 14:09 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4598
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
firmowy laptop, na ktorym nie moge instalowac takich softów.

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 14:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 maja 2015, 9:41
Posty: 675
Imię: Mikołaj
Lokalizacja: Poznań
To może kup drugi dysk z kilka dych i postaw na nim to co chcesz?

_________________
Tipo Suite 1.6 8v A.D.1994 TTT
Phedra Emblema 2.0 16v PB+LPG A.D.2002


Na górę
PostDodany: 23 cze 2018, 14:35 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 10167
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Bichoń pisze:
23 cze 2018, 14:09
firmowy laptop, na ktorym nie moge instalowac takich softów.
: ok2 : : ok2 : : ok2 :

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V

Były:
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX


Obrazek


Na górę
PostDodany: 24 cze 2018, 11:08 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 sie 2007, 0:00
Posty: 4598
Imię: Bartek
Lokalizacja: Wieliczka / Kraków
Zainstalowałem soft na czystej VM z win7 i połączył się bez problemów.

_________________
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi
Y10 1.1
Były: 3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl