Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 sie 2019, 7:20

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 13 gru 2008, 8:20 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lip 2008, 0:00
Posty: 63
Lokalizacja: Rurzyca
Toper z ktorego schematu robiles przejsciowke?

_________________
Lancia Lybra 1.9 JTD 2000r.


Na górę
PostDodany: 13 gru 2008, 10:15 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"Malolat" pisze:
Toper z ktorego schematu robiles przejsciowke?
Jackonheta. Mam wyjście DIN 13 w moim ICS.
Jak nie, to są schematy jak wlutować się bezpośrednio na płytę główną ICS.
Dźwięk wziąłem ze schematu z tego wątku.

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
PostDodany: 14 gru 2008, 14:07 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"Toper" pisze:
"Malolat" pisze:
Toper z ktorego schematu robiles przejsciowke?
Jackonheta. Mam wyjście DIN 13 w moim ICS.
Jak nie, to są schematy jak wlutować się bezpośrednio na płytę główną ICS.
Dźwięk wziąłem ze schematu z tego wątku.
zacząłem montaż. Dźwięk działa, video nie przełącza się za pomocą TRIPA, szukam zdjęcia, która to ścieżka odpowiada za przełączanie sygnału i muszę ją przeciąć.
Dam znać jak postępy.

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
PostDodany: 14 gru 2008, 17:18 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"kwiatek" pisze:
pin 7 wyświetlacza przeciąc ścieżke i ponownie ją połaczyć przez styk przekaźnika, styk zwarty gdy przekaźnik nie jest wysterowany
TO znalazłem, rozciąłem, dolutowałem kabelki, ale poza wyłączeniem wyświetlacza nic nie osiągnąłem :(
"kwiatek" pisze:
wyjście synchro na płytę zwarty przy niewysterowanym przekaźniku z synchrem ICS też przecięta ścieżka na styk trzeci podajemy synchro poprzez LM1881 z odtwarzacza
no i wszystko rozumiem, tylko za cholerę nie wiem co mam tutaj przeciąć i gdzie się wpiąć z moją synchronizacją w wyświetlacz :(
Możesz dać jakąś podpowiedź?
Porobiłem zdjęcia, może dasz radę mi wskazać, która to ścieżka?
To jest mój kawałek płyty ICS i chyba gdzieś tam mam zaingerować ze skalpelem i dorzucić synchronizację z zewnątrz...:
http://images42.fotki.com/v1378/photos/ ... cie-th.jpg[/img]
to co rozciąłem i zmostkowałem, to wydawało mi się, że właśnie jest to wejście 7 na LCD, ale przerwanie tej ścieżki zaskutkowało tylko brakiem obrazu na ICS. Mojego dalej nie było, bo nie wiem co jeszcze przełączyć :(

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
PostDodany: 14 gru 2008, 23:53 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 kwie 2008, 0:00
Posty: 20
Lokalizacja: Brodnica
http://images32.fotosik.pl/419/b0a72b09e2956fc3m.jpg[/img]

http://images26.fotosik.pl/305/8eb4aa6c6a0b0fd2m.jpg[/img]

jesteś na dobrej drodze to ze wyłączył Ci się wyswietlacz to jest właśnie to tylko podaj sygnał z kolorami RGB bo co ci ma wyświetlić jak brak sygnału RGB wysłałem prymitywny rysunek ale widać o co chodzi powinieneś synchronizacje z pin 19 ero podać przez układ LM 1881 do przekaźnika (snchronizacja z DVD) Powodzenia[/url]


Na górę
 Tytuł: DVD
PostDodany: 15 gru 2008, 0:17 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"kwiatek" pisze:
http://images32.fotosik.pl/419/b0a72b09e2956fc3m.jpg[/img]

http://images26.fotosik.pl/305/8eb4aa6c6a0b0fd2m.jpg[/img]

jesteś na dobrej drodze to ze wyłączył Ci się wyswietlacz to jest właśnie to tylko podaj sygnał z kolorami RGB bo co ci ma wyświetlić jak brak sygnału RGB wysłałem prymitywny rysunek ale widać o co chodzi powinieneś synchronizacje z pin 19 ero podać przez układ LM 1881 do przekaźnika (snchronizacja z DVD) Powodzenia[/url]
DZIĘKI!!!!
teraz już wiem o co chodzi. Zajrzałem też do manuala do LCD i tam jest pin4 tego płaskiego kabla, jako wysterowanie NTSC/PAL. Ruszałeś to, czy też masz DVD z wyjściem NTSC?
RGB mam już podane, bo mam 13 pinowe złącze, które działa (sprawdzałem omomierzem przejście aż do złącza wyświetlacza).

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
PostDodany: 15 gru 2008, 0:21 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"kwiatek" pisze:
kwiatek, dzięki!!!! żaden prymityw, to mi wystarczy :-), do tego zebrałem trochę informacji od pinoserra i smakedonski z Youtube i wiem o co biega.
Jeszcze tylko nie wiem, czy muszę pin 4 sterowanie NTSC/PAL ruszać, czy nie.

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
 Tytuł: DVD w Lybrze
PostDodany: 15 gru 2008, 10:50 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2008, 0:00
Posty: 27
Czy w każdym typie radia ICS trzeba wykonywać takie operacje i bawić się na płycie głównej w przecinanie ścieżek? Bez tego nie da rady podłączyć DVD?


Na górę
PostDodany: 15 gru 2008, 11:36 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"Pablo55" pisze:
Czy w każdym typie radia ICS trzeba wykonywać takie operacje i bawić się na płycie głównej w przecinanie ścieżek? Bez tego nie da rady podłączyć DVD?
nie wiem, w tym ze złączem 13 pin, jak dajesz sygnał NTSC to powinno się dać przełączyć przytrzymując klawisz TRIP na 3 sekundy. Ja nie miałem NTSC i nie chciał się przełączyć.
To cięcie i lutowanie jak się ma trochę wprawy nie jest takie straszne.
Z obrazków na clublybra.it wygląda, że prościej może być w wersji z nawigacją, ale w takie się nie wczuwałem.

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
PostDodany: 15 gru 2008, 13:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lip 2008, 0:00
Posty: 63
Lokalizacja: Rurzyca
"Toper" pisze:
To cięcie i lutowanie jak się ma trochę wprawy nie jest takie straszne.


Gorzej jak sie tej wprawy nie ma .... :P

_________________
Lancia Lybra 1.9 JTD 2000r.


Na górę
PostDodany: 15 gru 2008, 19:48 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 kwie 2008, 0:00
Posty: 20
Lokalizacja: Brodnica
Witam pin 4 zostaw na swoim miejscu przełącz w DVD na system NTSC, można przełączyć panel na PAL ale! cały system radia jest NTSC i trzeba będzie zastosować pewnie następny przekażnik przy przełączeniu na radio Przełączenie najlepiej zrobić na przełączniku osobno zasilanie poza kluczykiem i przełącznik sterujący przekaźnikiem zaleta włączasz kiedy chcesz i przełączasz obraz z DVD i radia. Można słuchać płyt obserwując komputerek pokładowy dźwięk też przełączasz kiedy chcesz Jeżeli chodzi czy w każdym radiu z ICS trzeba to robić jeżeli jest radio z gniazdem 13pin przystosowanym do NAV to pewnie jest sposób-brak schematu bo jest tam taki scalaczek który odpowiada za przełączenie. ale ten sposób nie jest taki trudny kombinowałem pewnego czasu przystosować przyciski od magnetofonu ale nie mogłem oszukać procesora że kręci się silnik i trochę to wszystko głupiało. w radiu bez gniazda a są takie mozaika ze ścieżkami jest trochę inna ale idzie dojść


Na górę
PostDodany: 15 gru 2008, 23:44 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2006, 0:00
Posty: 613
Lokalizacja: Warszawa
"kwiatek" pisze:
Witam pin 4 zostaw na swoim miejscu przełącz w DVD na system NTSC, można przełączyć panel na PAL ale! cały system radia jest NTSC i trzeba będzie zastosować pewnie następny przekażnik przy przełączeniu na radio Przełączenie najlepiej zrobić na przełączniku osobno zasilanie poza kluczykiem i przełącznik sterujący przekaźnikiem zaleta włączasz kiedy chcesz i przełączasz obraz z DVD i radia. Można słuchać płyt obserwując komputerek pokładowy dźwięk też przełączasz kiedy chcesz Jeżeli chodzi czy w każdym radiu z ICS trzeba to robić jeżeli jest radio z gniazdem 13pin przystosowanym do NAV to pewnie jest sposób-brak schematu bo jest tam taki scalaczek który odpowiada za przełączenie. ale ten sposób nie jest taki trudny kombinowałem pewnego czasu przystosować przyciski od magnetofonu ale nie mogłem oszukać procesora że kręci się silnik i trochę to wszystko głupiało. w radiu bez gniazda a są takie mozaika ze ścieżkami jest trochę inna ale idzie dojść
dzięki, z tym PALem to jasne, ale pomyślałem, że jak mam wstawiać jeden przekaźnik to mogę i dwa i jednocześnie przełączać synchronizację i NTSC/PAL, no ale mam na oku obudowę multimedialną na dysk z wyjściem SCART PAL/NTSC ARGOS to pewnie nie będzie to konieczne.
Na razie do Nowego Roku temat odpuszczam, bo nie mam kasy na obudowę i czasu na montaż.

myślisz, że z tego DVD wyciągnę sygnał NTSC na złączu Euro? Philips DVDR 3300 tylko do testów potrzebuję, a nie chcę się znowu zdziwić, że nie działa...

_________________
Pozdrawiam
Toper
Lancia Lybra SW 2.4JTD 150KM :-)


Na górę
 Tytuł: DVD w Lybrze
PostDodany: 16 gru 2008, 0:24 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2008, 0:00
Posty: 27
To wszystko brzmi jakby było bardzo skomplikowane...tak jest? Nie wystarczy przeciąć kilka ścieżek, zmontować i po kłopocie? W takim razie czy byłaby w ogóle możliwość wyjaśnienia co, gdzie i jak przeciąć, zaznaczyć to na zdjęciu i opisać? Powoli tracę nadzieję... :(


Na górę
 Tytuł: DVD
PostDodany: 16 gru 2008, 8:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lip 2008, 0:00
Posty: 63
Lokalizacja: Rurzyca
nie nalezy tracic nadziei, nalezy byc cierpliwym :)

_________________
Lancia Lybra 1.9 JTD 2000r.


Na górę
PostDodany: 16 gru 2008, 8:16 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 kwie 2008, 0:00
Posty: 20
Lokalizacja: Brodnica
To są dane z twojego DVD a więc możesz używać w systemie NTSC
Odtwarzanie wideo
Odtwarzane płyty : CD-R/CD-RW, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW (tryb wideo), DVD-R, DVD-Video, MP3-CD, Video CD/SVCD
Formaty kompresji : MPEG2, MPEG1
System odtwarzania płyt wideo : NTSC, PAL


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl