Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 gru 2017, 09:23

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: 11 lip 2016, 16:51 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 11 lip 2016, 16:42
Posty: 1
Imię: Michał
Lokalizacja: Wypełnij to pole
Witam,

Samochód nie ma mocy, przyspiesza jako tako do 2000rpm, wyskoczył błąd Glowplug Fail.

Po podłączeniu do kompa mam następujące błędy:

P0489-kontrola zaworu EGR, czyli mam rozumieć że muszę kupić nowy?
P0380- Moduł podgrzewania, czyli muszę wymieć świece?
P0135-Regulacja Lambda, nie wiem co to za usterka?
P0704-Sprzęgło, czyli kończy się?

są jeszcze nierozpoznane błędy:
004730
163930
224310

Poproszę o podpowiedz i naprowadzenie, żebym wiedział co mam wymienić.
Dziękuje


Ostatnio zmieniony 11 lip 2016, 22:11 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!!! Regulamin działu technicznego!


Na górę
Post: 12 lip 2016, 20:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sty 2008, 00:00
Posty: 97
Lokalizacja: Oświęcim
Zawór EGR można/trzeba wyczyścić i może pomóc. Zawór sterowany jest napięciem 12V i wystarczy go wymontować, odłączyć cewkę i podłączyć do niej 12V. Jak trzpień się wysuwa to cewka jest OK na 99% (99 dlatego, że może się coś psuć jak cewka jest gorąca od silnika). Wtedy może wystarczyć czyszczenie zaworu.
Dodam, że koszt nowego oryginału będzie zbliżony do 'wyprogramowania' go z komputera i zaślepieniu (można napisać, że to standard w JTD)

Moduł podgrzewania może świadczyć, że sterownik padł. Nie jestem pewien, ale świece są sygnalizowane innym błędem.

Lambda nie jestem pewien ale jeśli ten silnik ma sondę lambda to być może jest padnięta. Szukaj jej w kolektorze wydechowym lub zaraz za nim. Ewentualnie może być niżej w wydechu i jest do niej dojście od spodu (generalnie jest wkręcona gdzieś w wydech)

Sprzęgło nie ma czujnika zużycia ale jest czujnik przy pedale sprzęgła, żeby komp wiedział kiedy jest ono wciśnięte. Może wystarczy wyczyścić wtyczkę a może czujnik padł.

EGR lub lambda mogą powodować brak mocy powyżej 2000 obr ale pewny nie jestem.

Reszta błędów do samodzielnego wyszukania.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]