Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 20 cze 2018, 01:26

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: 28 mar 2016, 22:02 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2006, 00:00
Posty: 2169
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
Witam Was ponownie bardzo serdecznie, szkoda że z problemem ale pomóżcie:
Dziś dojechałem do teściów, wszystko było super z maszyną ale po kilku godzinach postoju (+10oC) rozrusznik nie ruszał, slychać cykanie, jakby automat, może luźna klema. No nic, kobieta za kółkiem, może delta odwykła ;) Po kilku czy kilkunastu przekręceniach kluczyka zatrybiła i już było dobrze.

Ale, sugestia kierującej, mojej szanownej małżonki, że pedał hamulca łapie przy podłodze ... nie wierzyłem, kazałem jechać (toż to tylko 5 km do domu), po zajechaniu na podwórze, ja lekko wstawiony, deltę do przeglądu - no fakt rozrusznik pomimo zadyszki zaczął działać regularnie, ale pedał hamulca faktycznie w podłodze, hamulec działa dość sprawnie ale wciśnięty w podłogę. Wjazd do garażu, sprawdzenie płynu ( 1 cm poniżej maxa, ale sporo powyżej minimum, dolałem do maxa), oględziny pompy i okolic kół - brak widocznych wycieków lub plam płynu.

Proszę o podpowiedź za co jutro z rana się brać? co mu może dolegać, podpowiem, że jak dotąd nigdy nie miałem choćby najmniejszego problemu z deltą.... :|

Dodam, że przy wciskaniu pedału hamulca słychać jakby syczenie powietrza ...

_________________
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy.
Delta III 1.4 150 i Lybra sedan 1,6


Na górę
Post: 29 mar 2016, 12:29 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 03 lut 2014, 20:40
Posty: 40
Imię: Rafał
Lokalizacja: zachodniopomorskie
witam, hmmm może stary płyn hamulcowy gotuje się, pompa na wymarciu albo zapowietrzony układ hamulcowy chociaż zapowietrzenie objawia się inaczej


Na górę
Post: 29 mar 2016, 21:05 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sty 2006, 00:00
Posty: 2169
Imię: Artur
Lokalizacja: Lubartów k/Lublina
A więc wstępnie tak:
ABS działa, co do samych hamulców sprawdzone na drodze i na rolkach w warsztacie OSKP - hamuje tylko prawy przód i lewy tył, wszystkie przewody hamulcowe w normie, płyn w normie.
Na 99% winna pompa hamulcowa, zamówiona nowa (ale nie dedykowana TRW PMK551 tylko innej firmy, zapomniałem, coś na literę L chyba). Pomimo zamówienia pompy, jutro z rana mechanicy wyczyszczą układ, zaleją nowym płynem, odpowietrzą i jeśli to nie pomoże wtedy założymy zamówioną pompę. Gdyby się okazało, że pompa nie będzie potrzebna mechanik zwróci ją do sklepu. Na razie auto zostało w warsztacie.

_________________
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy.
Delta III 1.4 150 i Lybra sedan 1,6


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]