Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 gru 2018, 2:52

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 02 lis 2017, 14:48 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 mar 2015, 8:05
Posty: 28
Imię: Yarek
Lokalizacja: Rąbień
Witajcie,

chciałbym opisać swój problem z szybami ale w 100% (wg mnie) związany z komputerem, lub samą instalacją elektryczną.
Co się dzieje, to różne objawy działania/lub nie działania różnych szyb.
OBECNIE:
1. nie działa w ogóle opuszczania i podnoszenie szyby od kierowcy. Przy czym do niedawna działała ta szyba bez zarzutów.
2. czasem działa, czasem nie podnoszenie i opuszczanie tylnej szyby od strony pasażera. Tu problem był już od jakiegoś czasu.
3. Szyba tylna od pasażera (ta z pkt. 2) potrafi po przekręceniu kluczyka w stacyjce w pozycje MAR samoczynnie się całkowicie otworzyć (tylko ta jedna). Później jak domknę ja z panelu sterowania do końca (czyli zamknę), to ponownie się zaczyna otwierać. Gdy chcę ją, w momencie jej opuszczania się, podnieść ją do góry, to szyba blokuje się w tej pozycji, w której to nacisnąłem przycisk. Następnie szyba nie reaguje już, ani na podnoszenie, ani na opuszczanie.
4. Z szybą przednią od strony pasażera, póki co, nigdy nie było problemów
5. Z szyba tylną od strony kierowcy, póki co również nigdy nie było problemów.

CO CIEKAWE.
Zarówno szyba przednia (która jak pisałem nie działa obecnie w ogóle), jak i szyba tylna, działają w momencie automatycznego podnoszenia i opuszczania wszystkich szyb, które realizujemy za pomocą funkcji pilota (dłuższe przytrzymanie przycisku otwierania lub zamykania szyb na pilocie od auta).
Szyba tyla od pasażera, gdy jest np w połowie zablokowana/otworzona, również przy pomocy funkcji automatycznego zamykania/otwierania wszystkich szyb z pilota, działa, czyli można ją zamknąć/otworzyć.

Byłem ostatnio u mechanika w innym temacie ale przy okazji podłączył się z jakimś programem diagnostycznym ale nie wykrył/pokazał żadnych błędów z szybami czy elektryką. Natomiast dodam, że nie był to mechanik specjalizujący się w instalacjach elektrycznych.

PS: bezpieczniki sprawdzałem, tu jest wszystko OK.

Macie jakieś pomysły, gdzie szukać przyczyny i rozwiązania takiego stanu rzeczy?
Z góry dzięki
Pozdr

_________________
LANCIA DELTA III 1.6 JTD MultiJET + Selespeed 116KM PLATINO Poltrona Frau, Bicolor


Na górę
PostDodany: 07 lis 2017, 18:18 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sty 2008, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: prawie OPOLE
Mam podobnie z tym że u mnie działa wyłącznie szyba przód pasażer...
czekam na wizytę u elektryka - z tegoc o widzę - brak zasilania w panelu kierowcy - dioda się nie świeci..


Na górę
PostDodany: 10 lis 2017, 15:10 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 mar 2015, 8:05
Posty: 28
Imię: Yarek
Lokalizacja: Rąbień
leszek0250 pisze:
07 lis 2017, 18:18
Mam podobnie z tym że u mnie działa wyłącznie szyba przód pasażer...
czekam na wizytę u elektryka - z tegoc o widzę - brak zasilania w panelu kierowcy - dioda się nie świeci..
Cześć dzięki za info.
Przyznam szczerze, że spodziewałem się większej ilości informacji od forumowiczów a tu jedynie twój post i to w dodatku informujący o tym samym problemie :(
Pytanie czy poza nie działającą szybą pasażera, masz wszystkie inne podobne/takie same objawy jak i ja?

Pozdr

_________________
LANCIA DELTA III 1.6 JTD MultiJET + Selespeed 116KM PLATINO Poltrona Frau, Bicolor


Na górę
PostDodany: 10 lis 2017, 17:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sty 2008, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: prawie OPOLE
dziś umyłem auto na myjni i po myciu szyby działają..... czary????
zobaczę czy jutro będą działać


Na górę
PostDodany: 24 lut 2018, 0:35 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sty 2008, 0:00
Posty: 106
Lokalizacja: prawie OPOLE
auto po myciu ma działające szyby- czasem ze 2 dni. w mrozy też szyny działają...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl