Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 19 sty 2018, 04:41

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: 13 maja 2010, 19:09 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2008, 00:00
Posty: 428
Lokalizacja: Gdańsk
Koledzy - kilka pytań odnośnie Tereski:
1. Gdzie jest złącze diagnostyczne?
2. Gdzie jest przełącznik składania lusterek?
3. Jaki jest typ diody laserowej w czytniku wbudowanym (typ, oznaczenie)? Zanim zacznę rozkładać na części pierwsze chciałbym się dowiedzieć, czy warto, (czy znajdę na rynku takową)?
4. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i skopiował mi płytki (mapy, setup)?


Na górę
Post: 13 maja 2010, 22:29 
ad1.W body computerze/wszystkie alfy fiaty lancie /z siecia can tam mają.
ad.2 Nie wiem
ad.3 Pasuje od czytnika g3 z lybry
ad.4 Płytka setup dostepna w serwisie fiata za 1/4 loudlinka i 100% pewności ,że bez syfów.Jednak tutaj możesz się zdziwic,pomimo podania nr VIN ,ktoś przed Toba mógł zrobić upgrade software -> i wtedy możesz się cofnąć.Co do map pasują od opla z systemem NCDR,lub lybry z g3 pod pewnymi warunkami.Przy spolszczeniu trzeba uwazać na syntezę dżwieku-na dzień dzisiejszy nie znany mi jest sposób całkowitego wygaszenia/ podobny problem w rt3,4/.
Gdzies ktoś na tym forum pisał o zrzucie na polskie menu.


Na górę
   
Post: 14 maja 2010, 07:06 
ad2. rączka drzwi kierowcy
:hmmm: to jedyne miejsce do regulacji i składania lusterek


Na górę
   
Post: 15 maja 2010, 11:01 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2008, 00:00
Posty: 428
Lokalizacja: Gdańsk
Cytuj:
ad1.W body computerze/wszystkie alfy fiaty lancie /z siecia can tam mają.
ad.2 Nie wiem
ad.3 Pasuje od czytnika g3 z lybry
ad.4 Płytka setup dostepna w serwisie fiata za 1/4 loudlinka i 100% pewności ,że bez syfów.Jednak tutaj możesz się zdziwic,pomimo podania nr VIN ,ktoś przed Toba mógł zrobić upgrade software -> i wtedy możesz się cofnąć.Co do map pasują od opla z systemem NCDR,lub lybry z g3 pod pewnymi warunkami.Przy spolszczeniu trzeba uwazać na syntezę dżwieku-na dzień dzisiejszy nie znany mi jest sposób całkowitego wygaszenia/ podobny problem w rt3,4/.
Gdzies ktoś na tym forum pisał o zrzucie na polskie menu.
1. Czyli gdzie? Za tym słynnym schowkiem, tam, gdzie powinien być nie mogę znaleźć.
4. Pod jakimi warunkami? Bo z tego, co ja znalazłem wynika, że nie zawsze operacja może się udać.


Na górę
Post: 15 maja 2010, 11:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2008, 00:00
Posty: 428
Lokalizacja: Gdańsk
Cytuj:
ad2. rączka drzwi kierowcy
:hmmm: to jedyne miejsce do regulacji i składania lusterek
Możesz zrobić fotę? Nie mam składania lusterek i chciałbym założyć.


Na górę
Post: 15 maja 2010, 11:19 
Kolego składa cię tym pokrętłem co wybierasz i regulujesz lusterka. Masz tam oznaczenia strzałkowe do prawego i lewego lusterka. Po obróceniu-obkręceniu tego pokrętła do dołu lusterka powinny się składać.
Jak brak Ci polskiej instr. obsł. to zapraszam na http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/lancia" onclick="window.open(this.href);return false;


Na górę
   
Post: 15 maja 2010, 14:03 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2008, 00:00
Posty: 428
Lokalizacja: Gdańsk
Dzięki! Czyli mam, ale nie działa. Spodziewałem się raczej jakiegoś przełącznika, jak w 166.


Na górę
Post: 15 maja 2010, 14:48 
Cytuj:
Cytuj:
ad2. rączka drzwi kierowcy
:hmmm: to jedyne miejsce do regulacji i składania lusterek
Możesz zrobić fotę? Nie mam składania lusterek i chciałbym założyć.
Kółko jak sama nazwa wskazuje musi się kręcić i jeśli kropka znajdzie się na dole to lusterka sie składają. Jeśli nie to jest coś popsute : beczy :


Na górę
   
Post: 15 maja 2010, 15:04 
A regulacja działa dobrze? Jak nie to zdejmij lusterka-wkłady zdemontuj wtyczki i poczyść je preparatem do czyszczenia styków tylko dokładnie należy to wykonać. Można również oczyścić styki w kości łączącej drzwi z samochodem.


Ostatnio zmieniony 15 maja 2010, 15:25 przez LUKI82, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
   
Post: 15 maja 2010, 15:18 
Jest jeszcze możliwość, że jesli nikt nie składał przez parę lat to mogły lusterka zardzewieć i nie dają się złożyć ale wtedy to i nawet ręcznie nie da rady tego zrobić, ręcznie składałeś?


Na górę
   
Post: 15 maja 2010, 15:21 
Cytuj:

1. Czyli gdzie? Za tym słynnym schowkiem, tam, gdzie powinien być nie mogę znaleźć.
Tak otwierasz schowek, przekręcasz dwie spinki i otwierasz całość i tam masz złącze OBD2


Na górę
   
Post: 15 maja 2010, 15:25 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2008, 00:00
Posty: 428
Lokalizacja: Gdańsk
Składanie lusterek:
OK, dzięki!
Raz chyba składałem kierowcy.
Jak wiem, że mam, to już sobie poradzę.


Złącze - no właśnie tam go nie mogę znaleźć :/ ale poszukam jeszcze raz.


Na górę
Post: 15 maja 2010, 15:30 
Jak działało choć jedne to czyść styki na pewno będą skorodowane ( zielone ). Powodzenia
Ps złącze na 100 % tam jest. Nie dynda jakoś na kablu ani nie jest zamontowane gdzieś osobno. Widzisz bezpieczniki i obok nich na tej samej płaszczyźnie znajduje się gniazdo. Patrząc na to to po lewej str od bezpieczników.


Na górę
   
Post: 16 maja 2010, 11:24 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lut 2008, 00:00
Posty: 428
Lokalizacja: Gdańsk
Lusterka zrobione - działają.
Gniazdo znalezione, błędy odczytane - 0.
Dzięki!


Na górę
Post: 16 maja 2010, 16:23 
A co było przyczyną?


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
[ GZIP: Off ]