Lybra - Podświetlenie funkcji na kierownicy

rufio29
Dopiero zaczyna na naszym forum

Lybra - Podświetlenie funkcji na kierownicy

Post autor: rufio29 » 28 lut 2010, 18:30

Witam,mam do Was takie pytanko.Chodzi mi o kierowmnice wielofunkcyjną czy sterowanie na kierownicy podczas zapalenia swiateł mo byc w lybrze podświetlane ,bo mam te lybra ponad rok i nie wiem czy mam coś zepsute czy nie ma podświetlania.dzięki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 18:55 przez topcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem tytuł zgodnie z zasadami

Awatar użytkownika
markiz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jerzy

Odp: LANCIA LYBRA PODŚWIETLANIE FUNKCJI NA KIEROWNICY

Post autor: markiz » 28 lut 2010, 18:45

rufio29 pisze:Witam,mam do Was takie pytanko.Chodzi mi o kierowmnice wielofunkcyjną czy sterowanie na kierownicy podczas zapalenia swiateł mo byc w lybrze podświetlane ,bo mam te lybra ponad rok i nie wiem czy mam coś zepsute czy nie ma podświetlania.dzięki i pozdrawiam
Miałem do tej pory zepsute radio i też mi się nie świeciły.Myślałem ,że wina tkwi właśnie w nim.
Wymieniłem radio,wszystko ok lecz przyciski nie świecą.Nie wiem jak u innych użytkowników Lybry :?:
Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia

rufio29

Re: LANCIA LYBRA PODŚWIETLANIE FUNKCJI NA KIEROWNICY

Post autor: rufio29 » 28 lut 2010, 18:51

no dzieki kolego za odpowiedz,ale troche to dziwne zeby nie świecilo ,kumple mają inne marki np.mesio c -klasa czy opol vecta c i wszędzie jest podswietlane ,troche jest to nie praktyczne ale idzie sie nauczyc.

bobik123

Odp: Lybra - Podświetlenie funkcji na kierownicy

Post autor: bobik123 » 28 lut 2010, 19:03

Te po lifcie tj.od 04.2001 miały podswietlane przyciski.Teraz aby zrobić podświetlane przyciski potrzebujemy wymienić:
1.Przyciski w kierownicy/łatwo odróżnić te podświetlane miały zamiast symbolu MUTE-ikonkę przekreślonego głośnika i zamiast MODE-miały napis SRC/
2.musimy wymienić styk spiralny,który posiada 6 żył przy przyciskach niepodświetlanych były tylko 4 żyły.
3.Do wymienionego styku spiralnego do odpowiedniego pinu należy doprowadzić plus po zapłonie i dodatkową masę.
WAZNE JESLI NIE WIESZ TO KTÓREGO PINU NALEZY DOPROWADZIC DODATKOWY PLUS NIE RÓB TEGO SAM -ISTNIEJE DUŻE RYZYKO DETONACJI AIR BAG W KOLE KIEROWNICY.

rufio29

Re: Lybra - Podświetlenie funkcji na kierownicy

Post autor: rufio29 » 28 lut 2010, 19:16

ok.dzięki kolego ,musze zobaczyc co tam mam na tej kierownicy ,ale moja jest z roku 2001 -01 to pewnie będe musial sie pobawic z tym.pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”