Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 18 paź 2018, 1:49

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 57 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 02 lip 2008, 17:39 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2007, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Pyrzyce
W mojej Lybrze 1,9jtd 2004 nie działa tempomat, po włączeniu zapłonu nie wyświetla się też kontrolka tempomatu. Może ktoś wie co trzeba zrobić?

_________________
POZDRAWIAM PROPER


Na górę
PostDodany: 02 lip 2008, 21:10 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2007, 0:00
Posty: 391
"proper" pisze:
W mojej Lybrze 1,9jtd 2004 nie działa tempomat, po włączeniu zapłonu nie wyświetla się też kontrolka tempomatu. Może ktoś wie co trzeba zrobić?
a gdzie jest kontrolka tempomatu? 8O

i jak stwierdziłeś że nie działa?


Na górę
PostDodany: 03 lip 2008, 7:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2007, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Pyrzyce
Kontrolka jest w liczniku, taki trójkąt. Nie działa bo gdy samochód jedzie to nie da się włączyć.[/quote]

_________________
POZDRAWIAM PROPER


Na górę
PostDodany: 03 lip 2008, 8:36 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2007, 0:00
Posty: 2362
Imię: Sebastian
Lokalizacja: DW
Cześć.
Ja już od dłuższego czasu walczę ze swoim (dołożonym tempomatem) - też nie chce zadziałać. Niby wszytsko ok - ale mechanicy twierdzą, iż nie dostaje on impulsu od centralki. Wszędzie gdzie czytam (nawet powstał dosyć duży wątek w tej sprawie swego czasu) to po podpięciu gałki powinno wszytsko ruszyć bez problemu - u mnie jednak to nie zadziałało.
I jeżeli chodzi o Wrocław to już chyba wyczerpalem możliwości - nie za bardzo mam gdzie podjechać.

Macie jakieś rady? Niedługo wakacje - i akurat tempomat b. by się przydał :)

Pozdrawiam.

_________________
jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, Piaggio X8, Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR
było: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm


Na górę
PostDodany: 03 lip 2008, 12:50 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2007, 0:00
Posty: 391
"proper" pisze:
Kontrolka jest w liczniku, taki trójkąt. Nie działa bo gdy samochód jedzie to nie da się włączyć.
[/quote]

ja nie mam żadnej kontrolki tempomatu, a działa u mnie....


Na górę
PostDodany: 04 lip 2008, 8:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 mar 2008, 0:00
Posty: 390
Imię: Marek
Lokalizacja: Ruda Śląska
mnie tez sie zadna kontrolka nie zaswieca po zalaczeniu tempomatu, jedynie po przekreceniu na "on" zaswieca sie na galce napis CRUISE.

_________________
Była:
Lybra 2.4JTD Intensa '03


Na górę
PostDodany: 04 lip 2008, 8:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 sty 2007, 0:00
Posty: 391
"szatan" pisze:
mnie tez sie zadna kontrolka nie zaswieca po zalaczeniu tempomatu, jedynie po przekreceniu na "on" zaswieca sie na galce napis CRUISE.
ja nawet nie mam napisu CRUISE bo mam dźwignię z alfy 156 :D


Na górę
PostDodany: 04 lip 2008, 20:47 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2007, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Pyrzyce
Na jakiej gałce wyświetla się napis cruise(przecież nie od biegów)?

_________________
POZDRAWIAM PROPER


Na górę
PostDodany: 05 lip 2008, 8:25 
Offline
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2007, 0:00
Posty: 2362
Imię: Sebastian
Lokalizacja: DW
"proper" pisze:
Na jakiej gałce wyświetla się napis cruise(przecież nie od biegów)?

Podświetla się napis CRUISE na gałce od tempomatu.


PS. Jan123456 możesz się jakoś odezwać do mnie? Coś nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości.


Pozdrawiam
Sebastian

_________________
jest: Lancia Ypsilon 1.2 16V, Ford S-Max 2.0 TDCi, Piaggio X8, Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR
było: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm


Na górę
PostDodany: 05 lip 2008, 10:14 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 paź 2007, 0:00
Posty: 80
Lokalizacja: Wrocław
chetnie odkupie taka gałke tempomatu

_________________
Obrazek
semper fidelis
www.tchp.wroc.pl


Na górę
PostDodany: 05 lip 2008, 10:19 
nie tak prędko co inny wyciągnął drugi założy 8O


Na górę
   
PostDodany: 02 lut 2009, 18:04 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lut 2007, 0:00
Posty: 51
Lokalizacja: Pyrzyce
Byłem na serwisie, rzeczywiście nie ma żadnej kontrolki na tablicy licznikowej, uszkodzony miałem czujnik przy pedałach( nie pamiętam czy sorzęgła czy hamulca). Teraz wszystko gra.

_________________
POZDRAWIAM PROPER


Na górę
PostDodany: 04 lut 2009, 9:13 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 paź 2008, 0:00
Posty: 71
Lokalizacja: Mazowieckie
działał przed naprawą licznika - później coś go trafiło.
Mam pytanie - czy ktoś ma przetłumaczoną instrukcję obsługi tego tempomatu - mam książeczkę z holandii i ni cholery nie wiem jak testować to cudo....
Pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 04 lut 2009, 9:59 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 kwie 2008, 0:00
Posty: 340
Lokalizacja: Tychy
"JarekT" pisze:
działał przed naprawą licznika - później coś go trafiło.
Mam pytanie - czy ktoś ma przetłumaczoną instrukcję obsługi tego tempomatu - mam książeczkę z holandii i ni cholery nie wiem jak testować to cudo....
Pozdrawiam
Jest taki ładny temat w dziale instrukcje i tam ładnie pisze co zrobić żeby dostać świeżutką instrukcję za free do domu :) Moja była pachnąca świeżością.

_________________
Zachorowałem na Lybrę i tylko jej kupno może mnie uleczyć!
P.S. Już ją mam 2,4 SW jtd czarna perła


Na górę
PostDodany: 04 lut 2009, 10:48 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 paź 2008, 0:00
Posty: 71
Lokalizacja: Mazowieckie
Instrukcję obsługi auta mam w PL, natomiast sam tempomat jest firmy carpoint - nie fabryczny a dokładany w holandii ... - mam papiery ale w obcym języku....
Sprawdzę bezpieczniki ...
Pozdrawiam


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 91 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 57 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl