Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 lis 2019, 8:25

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostDodany: 31 gru 2011, 17:28 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
Witam.Mam problem ze swoim autem:nie ma iskry na świecach,pompa paliwowa się załącza ale nie podaje paliwa na świece(świece suche),auto po wypadku.


Na górę
PostDodany: 31 gru 2011, 17:43 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 paź 2009, 14:35
Posty: 2001
Imię: Konrad
Lokalizacja: Zabrze
To jest prawdopodobnie wyłącznik przeciążeniowy czy jak się to tam zwie
Znajduje się przy fotelu kierowcy z lewej strony
pzdr

_________________
QV...soon:)


Na górę
PostDodany: 31 gru 2011, 17:45 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
no niestety to nie to bo sprawdzałam


Na górę
PostDodany: 02 sty 2012, 15:25 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
ej no,nie bądźcie tacy,pomóżcie:( nie wiecie czy nie chcecie powiedzieć? albo podajcie chociaż namiar na jakiegoś mechesa co to mi naprawi coby był z okolic krakowa.pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 02 sty 2012, 15:31 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 09 lut 2010, 16:45
Posty: 2432
Imię: Marcin
Lokalizacja: podkarpacie
barbarka pisze:
ej no,nie bądźcie tacy,pomóżcie:( nie wiecie czy nie chcecie powiedzieć? albo podajcie chociaż namiar na jakiegoś mechesa co to mi naprawi coby był z okolic krakowa.pozdrawiam
Nie wiemy,albo nie chcemy pomóc- wybierz losowo : ok2 :
Może tył auta odjechał na innej lawecie niż przód po tym wypadku? : gafa :

A całkowicie poważnie, to skąd mamy wiedzieć, że poprawnie sprawdziłeś wyłącznik bezwładnościowy, skoro w opisie usterki ograniczyłeś się do
barbarka pisze:
Witam.Mam problem ze swoim autem:nie ma iskry na świecach,pompa paliwowa się załącza ale nie podaje paliwa na świece(świece suche),auto po wypadku.
A układ zapłonowy to wiele elementów.

Rozumiem skąpstwo na mechanika, ale skoro oczekujesz pomocy w internecie, to przynajmniej pofatyguj się na dokładniejszy opis.

Pozdrawiam

_________________
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD


Na górę
PostDodany: 02 sty 2012, 15:49 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
no może bym się i pofatygowała na dokładniejszy opis ale się nie znam na tym zbytnio,wszak żem niewiasta:P wiem jeno że błędy mam takowe:p0704,p1555,p0235.a na mechanika mi nie szkoda tylko nie wiem czy to mechanik czy elektryk potrzebny.pozdrawiam


Na górę
PostDodany: 14 sty 2012, 9:45 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
autko naprawione prawie,coś tam z komputrem było nie halo,pan naprawił,wziął 400 złotych ale nadal nie jeżdżę wehikułem bo jeszcze czujnik położenia wałka rozrządu trza mi nabyć.tak czy inaczej dziękuję Lybrowej Braci za "pomoc".


Na górę
PostDodany: 24 sty 2012, 21:23 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
ale jestem zła,czujnik wymieniony a Jaśniepani nie zapali,podaje paliwo na listwę a dalej już nie,dramat,świece suche,iskry nie ma,chyba pojadę sobie poważnie z panem diagnostą jutro porozmawiać.


Na górę
PostDodany: 25 sty 2012, 23:37 
Offline
Prezes Lancia Klub Polska
Prezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 5284
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
ojoj - współczuje temu co wymieniał :D
a tak nawiasem to poproś o sprawdzenie rozrządu - bo mógł przy uderzeniu przeskoczyc pasek - i rozbiegły sie sygnały z czujników - tego co ci wymienili i tego przy wale ;)
a ten stary czujniczek co ci się niby popsuł możesz mi wysłac - bo niedawno potraktowałem swojego ciut za ostro ;) i mi pękł

_________________
byłe: Delta II 1.6 16V Hpe,Kappa 2.0 20V "Litwin" ,Kappa 2.0 20V "Przemytnik",Delta II bi-colore 2.0 16V Vice miss Sypniewo,Ypsilon 1.3 JTD bi-colore Miss Topornia,Kappa 3.0 Coupe Aut 2vice Zwierzyń, Kappa 2.0 20 VT. Alfa 166 3.0 sportronic.
Obecne
Kappa 3.0 sportronic,Kappa 3.0 SW sportronic, Gamma 2.5 Aut.Tipo 1.4 T-jet SW.Ford expedition 5.4. Volt,126p.
Tak z grubsza ;)


Na górę
PostDodany: 26 sty 2012, 9:09 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
zobaczę co się da zrobić w kwestii wysłania.


Na górę
PostDodany: 26 sty 2012, 17:35 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 31 gru 2011, 17:23
Posty: 20
Imię: barbara
Lokalizacja: nowe brzesko
czujnik mam ale z obciętym kablem bo go wytargać nie mogli,jeżeli taki ci się na coś przyda napisz adres a wyślę. a napraw ciąg dalszy:alternator przy okazji naprawili a jutro ten rozrząd według fabrycznych ustawią to może odpali Gwiazda.


Na górę
PostDodany: 26 sty 2012, 19:59 
Offline
Prezes Lancia Klub Polska
Prezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 5284
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
8-O to jak obcieli kabel - to jakim cudem włożyli nowy w jego miejsce ?? :nono:
wystarczyło - powiedzmy tylko ,odkręcic osłonkę boczną rozrządu - kółko z wariatora i pompe wody :D
jakieś 30 min roboty przy sprytnych palcach.

_________________
byłe: Delta II 1.6 16V Hpe,Kappa 2.0 20V "Litwin" ,Kappa 2.0 20V "Przemytnik",Delta II bi-colore 2.0 16V Vice miss Sypniewo,Ypsilon 1.3 JTD bi-colore Miss Topornia,Kappa 3.0 Coupe Aut 2vice Zwierzyń, Kappa 2.0 20 VT. Alfa 166 3.0 sportronic.
Obecne
Kappa 3.0 sportronic,Kappa 3.0 SW sportronic, Gamma 2.5 Aut.Tipo 1.4 T-jet SW.Ford expedition 5.4. Volt,126p.
Tak z grubsza ;)


Na górę
PostDodany: 26 sty 2012, 20:46 
Wilkin pisze:
8-O to jak obcieli kabel - to jakim cudem włożyli nowy w jego miejsce ?? :nono:
wystarczyło - powiedzmy tylko ,odkręcic osłonkę boczną rozrządu - kółko z wariatora i pompe wody :D
jakieś 30 min roboty przy sprytnych palcach.
Może w Kappie ale nie w Lybrze.


Na górę
   
PostDodany: 26 sty 2012, 20:55 
Offline
Prezes Lancia Klub Polska
Prezes Lancia Klub Polska
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 lis 2009, 21:40
Posty: 5284
Imię: Grzesiek
Lokalizacja: Pruszków
Masz racje że porównuje z Kappą - więc skoro w lybrze jest lepiej - to nadal zostaje pytanie - po co obcieli ?

_________________
byłe: Delta II 1.6 16V Hpe,Kappa 2.0 20V "Litwin" ,Kappa 2.0 20V "Przemytnik",Delta II bi-colore 2.0 16V Vice miss Sypniewo,Ypsilon 1.3 JTD bi-colore Miss Topornia,Kappa 3.0 Coupe Aut 2vice Zwierzyń, Kappa 2.0 20 VT. Alfa 166 3.0 sportronic.
Obecne
Kappa 3.0 sportronic,Kappa 3.0 SW sportronic, Gamma 2.5 Aut.Tipo 1.4 T-jet SW.Ford expedition 5.4. Volt,126p.
Tak z grubsza ;)


Na górę
PostDodany: 26 sty 2012, 21:07 
Wilkin pisze:
Masz racje że porównuje z Kappą - więc skoro w lybrze jest lepiej - to nadal zostaje pytanie - po co obcieli ?
W Lybrze 2.0 20V jest niestety znacznie gorzej. Nawet przy baaaardzo sprytnych palcach ciężki tam jest dostęp do rozrządu / pompy itd.
No i nie ma tej fajnej osłony w nadkolu jak w Kapiszonie, co po jej odkręceniu wszystko jest jak na dłoni :(
Nie popisali się w Lybrze panowie jenżynierowie...
Serdecznie pozdrawiam.


Na górę
   
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl