Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 15 lis 2018, 4:06

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
PostDodany: 24 cze 2013, 8:10 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9727
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Czujnik hamulca jeśli mnie pamięć nie myli znajduje się nad samym pedałem hamulca. Wystarczy go wyciągnąć, przeczyścić/przesmarować.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 24 cze 2013, 20:53 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2012, 7:20
Posty: 490
Imię: Paweł
Lokalizacja: Pleszew
Dzięki wielkie, jutro się tym zajme ;) Dzisiaj np. ani razu sie nie zapaliła ;)

_________________
Lancia Lybra Intensa SW 2,4 JTD 150KM
Lancia Lybra Berlina 1,9 JTD 115 KM --> 140KM by Ramzes


Na górę
PostDodany: 24 cze 2013, 21:43 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9727
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Winowajcą może być jeszcze akumulator, jeśli lata swojej świetności ma już za sobą to oznaką tego lubi być właśnie wariujące ESP.

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 24 cze 2013, 21:49 
Offline
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2012, 7:20
Posty: 490
Imię: Paweł
Lokalizacja: Pleszew
No nie wiem, ale raczej obstawiam ten czujnik, bo ewidentnie po podłączeniu pod kompa widac, kiedy działa a kiedy nie i kiedy nie zadziała, to wywala błąd ;)

_________________
Lancia Lybra Intensa SW 2,4 JTD 150KM
Lancia Lybra Berlina 1,9 JTD 115 KM --> 140KM by Ramzes


Na górę
PostDodany: 09 mar 2014, 15:50 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2014, 14:10
Posty: 35
Imię: Marcin
Lokalizacja: Warszawa Jelonki
Witam ,dzisiaj wymieniałem przełącznik zespolony tzw pająk. Po złożeniu wszystkiego zapaliła się kontrolka esp. Czy muszę robić adaptację czujnika skrętu? Aha dodam że taśma podczas zdjęcia kierownicy rozwinęła się całkiem ,nawinąłem ją i wyglądało ok po złożeniu.

_________________
Były
Ford Orion 1.6
Skoda 120L
Skoda Felicja 1.6 MPI
Jest
Lybra 2.4 JTD 150KM INTENSA


Na górę
PostDodany: 23 lis 2014, 23:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 02 sty 2012, 19:27
Posty: 326
Lokalizacja: Lublin
Czy komuś udało się skalibrować czujnik skrętu FESem?
Wymieniłem akumulator i teraz od czasu do czasu w trakcie jazdy zapala się kontrolka esp. W sterowniku Błąd "Brak kalibracji czujnika skrętu". Wykasowałem i próbowałem skalibrować, ale za każdym razem komunikat o błędzie (tłumacząc na polski "Niewłaściwe warunki").
Postępuje według instrukcji z FES.

_________________
Jest:
Lybra Executive SW 2.4 JTD + Mod by Ramzes


Na górę
PostDodany: 23 sie 2016, 21:23 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2011, 8:54
Posty: 63
Skype: wzorekk
Imię: Tomek
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska/Kraków
Witam,
A ja koledzy przez 3 lata bujałem się z błędem ESP a w kompie pojawiały się ze 4 błędy m.in. błąd czujnika kąta skrętu, magistrali CAN, i jeszcze ze dwa. W końcu wymieniłem akumulator na nowy i cisza, wszystko ustało zero błędów.
A czujnik kąta skrętu kalibruje się sam po przejechaniu 100 m. i kontrolka gaśnie.
Po podpięciu pod kompa zapamiętane błędy można skasować.
Pozdrawiam
Tomek

_________________
Lybra SW 2,4 JTD 150KM Executive, 2003r


Na górę
 Tytuł:
PostDodany: 24 sie 2016, 12:46 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9727
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
W Lybrze nie ma szyny CAN ;)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 24 sie 2016, 17:31 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2011, 8:54
Posty: 63
Skype: wzorekk
Imię: Tomek
Lokalizacja: Dąbrowa Tarnowska/Kraków
Wiem że nie ma ale błąd w FES taki pokazywał.

_________________
Lybra SW 2,4 JTD 150KM Executive, 2003r


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl