Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 17 paź 2019, 23:42

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 18 cze 2019, 20:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2012, 9:29
Posty: 512
Imię: Bartek
Lokalizacja: Stargard
Wiec tak , poprzedni akumulator boscha miał 8V, podłączyłem go do prostownika 6A, ładował ponad 20h i nadal miał 8V do tego skwierczał wiec uznałem,że jest uszkodzony. Cały problem był taki, że po przekręceniu stacyjki alarm firmy FALCON ciągle PIKAŁ i nie mogłem odpalić auta. ( Lybra 1,9 JTD ). Kupiłem nowy akumulator a alarm dalej pikał po przekręceniu stacyjki w pozycję GO przestawał. Auto normalnie już odpaliło. Ale nie wiem o co chodzi z tym alarmem, że dalej pika, załączam dwa obrazki. Czy ten czarny kabelek to masa ? Ale podpinałem pod pierwsza lepsza śrubę jako masę i nic, dalej to samo. Coś się urwało ? Ale ja niczego nie znalazłem :-(


Załączniki:
Falcon2.jpg
Falcon2.jpg [ 197.07 KiB | Przejrzano 1149 razy ]
Falcon.jpg
Falcon.jpg [ 496.75 KiB | Przejrzano 1149 razy ]

_________________
Lybra 1,9 JTD Power
OBDII pisać na priv lub maila oczywiście okolice ZST :-)
Na górę
PostDodany: 19 cze 2019, 14:58 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2012, 9:29
Posty: 512
Imię: Bartek
Lokalizacja: Stargard
Nikt nic ?

_________________
Lybra 1,9 JTD Power
OBDII pisać na priv lub maila oczywiście okolice ZST :-)


Na górę
PostDodany: 19 cze 2019, 19:41 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2012, 9:29
Posty: 512
Imię: Bartek
Lokalizacja: Stargard
Więc tak sprawdziłem bezpieczniki wszytko OK ! Drzwi się zamykają ale nie z alarmu ( wcześniej tak ), z kluczyka działają dobrze. Jak wkładałem tester do kostki z pinami od centralki alarmu to ten wskazany po włożeniu zamykał mi drzwi ! Ale jak go wpinam to pika !


Załączniki:
64569583_408792906382064_6259513271657693184_n.jpg
64569583_408792906382064_6259513271657693184_n.jpg [ 361.73 KiB | Przejrzano 1108 razy ]

_________________
Lybra 1,9 JTD Power
OBDII pisać na priv lub maila oczywiście okolice ZST :-)
Na górę
PostDodany: 20 cze 2019, 16:07 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2012, 9:29
Posty: 512
Imię: Bartek
Lokalizacja: Stargard
Problem rozwiązany, po zakończeniu żywota aku alarm przeszedł w tryb serwisowy.
Umiejętne kluczykowanie zapłonem i kodem i działa ;-)

_________________
Lybra 1,9 JTD Power
OBDII pisać na priv lub maila oczywiście okolice ZST :-)


Na górę
PostDodany: 17 sie 2019, 18:05 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 17 sie 2019, 17:36
Posty: 4
Imię: Tomik
Lokalizacja: Świdnica
Kolego mam ten sam problem i już brak pomysłów...
Brak karty kodowej... Da się to jakoś ogarnąć?


Na górę
PostDodany: 04 wrz 2019, 11:12 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 paź 2012, 9:29
Posty: 512
Imię: Bartek
Lokalizacja: Stargard
Problem rozwiązany, po zakończeniu żywota aku alarm przeszedł w tryb serwisowy.
Umiejętne kluczykowanie zapłonem i kodem kod na przykład 1-2-1 przekrecasz raz czekasz 10 sekund znowu dwa razy czekasz 10 sekund i zrobione potem przytrzym,anie przycisku i OK
Powinieneś mieć w instrukcji alarmu

_________________
Lybra 1,9 JTD Power
OBDII pisać na priv lub maila oczywiście okolice ZST :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl