Lancia Klub Polska

Forum dyskusyjne miłośników marki Lancia

>> SKLEPIK LANCIA KLUB POLSKA <<

Autosklep
Dzisiaj jest 14 lis 2018, 23:46

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostDodany: 13 sie 2015, 11:19 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 27 gru 2013, 21:30
Posty: 63
Imię: Maciek
Lokalizacja: Bytom
Witam
Mam problem z połączeniem się z ECU mojej Lybry. Mam interfejs od Viaken dedykowany pod FES. Mogę połączyć się z modułem AirBag oraz ABS, natomiast połączenie z ECU - martwe.
Jeśli ktoś może pomóc to będę wdzięczny, bo wyskoczył mi błąd a nie jestem w stanie sprawdzić co ją boli.
Pozdrawiam

_________________
Lancia Lybra 2,4 JTD, 2000r, 136KM


Na górę
PostDodany: 13 sie 2015, 11:22 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1284
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Przelącznik przestawiony na vag kkl? Może styk nie łączy w gniazdku obd2 w autku?

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
PostDodany: 13 sie 2015, 11:29 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 27 gru 2013, 21:30
Posty: 63
Imię: Maciek
Lokalizacja: Bytom
Przełączony na VAG. Kupiłem już drugi kabel sądząc, że poprzedni jest uszkodzony. Drugi też nie działa. Miałem zmieniane mapy. Może być to w jakiś sposób powiązane z łączeniem się z ECU?

_________________
Lancia Lybra 2,4 JTD, 2000r, 136KM


Na górę
PostDodany: 13 sie 2015, 11:47 
Offline
Klubowicz
Klubowicz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 wrz 2012, 18:15
Posty: 2385
Skype: pr2em0
Imię: Przemek
Lokalizacja: Chojna - ZGR
maciek791 pisze:
Przełączony na VAG. Kupiłem już drugi kabel sądząc, że poprzedni jest uszkodzony. Drugi też nie działa. Miałem zmieniane mapy. Może być to w jakiś sposób powiązane z łączeniem się z ECU?

Nie sądzę aby zmiana softu miała wpływ na połączenie z ECU, raczej mało prawdopodobne. Też mam zmieniony soft i łączę się bez problemu przez ten sam OBD2.

Kabel MES/FES wykrywa? Zobacz też ustawienia portu zrób test w programie.

_________________
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II


Na górę
PostDodany: 13 sie 2015, 12:19 
Offline
Klubowicz
Klubowicz

Rejestracja: 04 lip 2012, 13:09
Posty: 1839
Lokalizacja: Gliwice
maciek791 pisze:
Przełączony na VAG. Kupiłem już drugi kabel sądząc, że poprzedni jest uszkodzony. Drugi też nie działa. Miałem zmieniane mapy. Może być to w jakiś sposób powiązane z łączeniem się z ECU?
Nie ma to wpływu na łączenie z ecu, trym bardziej że robiło się logi po remapie, prawda ? :)
I wszystko działało, ewidentnie masz coś źle ustawione, bo działało i pewnie działa :)


Na górę
PostDodany: 13 sie 2015, 12:35 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lip 2009, 15:04
Posty: 1284
Imię: Paweł
Lokalizacja: Nowy Sącz
Jeśli łaczy się z innymi modułami samochodu to wydaje się że ustawienia portu powinnien mieć dobre? może opóźnienie nie takie?

Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

_________________
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM , Y 1.2 60KM


Na górę
 Tytuł:
PostDodany: 16 sie 2015, 17:00 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 27 gru 2013, 21:30
Posty: 63
Imię: Maciek
Lokalizacja: Bytom
Tylko do ABS i Airbag mogę się dostać. Kabel jest wykrywany. Chyba ze aktualny błąd który wyświetla jest powiązany z aktualnym brakiem połączenia.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

_________________
Lancia Lybra 2,4 JTD, 2000r, 136KM


Na górę
 Tytuł:
PostDodany: 16 sie 2015, 17:02 
Offline
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Rejestracja: 27 gru 2013, 21:30
Posty: 63
Imię: Maciek
Lokalizacja: Bytom
Nowy kabel kupiony bezpośrednio od Viakena i ustawienia portu skonfigurowane zgodnie z instrukcją dla FES.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

_________________
Lancia Lybra 2,4 JTD, 2000r, 136KM


Na górę
PostDodany: 18 maja 2017, 18:22 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 lip 2014, 11:17
Posty: 41
Lokalizacja: Przecza
Cześć Panowie,
mam mały problem. Zakupiłem kabel ELM 327 1.5, mam multiecuscana 1,7 i mam problem z połączeniem. Przy próbie połączenia wyskakuje mi: "POŁĄCZENIE NIEUDANE ELM327->ECU Connection failed. Sprawdź kabel i ustawienia portu COM". Jak daję test w ustawieniach to wyskakuje mi: "UWAGA: Ten interfejs nie jest zgodny z ELM327 1.3! Brak możliwości łączenia z modułami CAN." Liczbę bitów na sekundę mam 38400, bity danych 8, parzystość brak, bity stopu 1, sterowanie przepływem brak (to pod Windows). W MES również mam ustawione na 38400. Mam zainstalowany COM5, działa pod Windows 8.
Co może być nie tak?

_________________
Były: Fiat Tempra 1.6 +LPG 1993, Fiat 126p 0.65 1997, Audi 80 B4 Avant 1.6 + LPG 1995
Są: Lancia Lybra SW 2.4 JTD 2004, Suzuki Splash 1.0 2009


Na górę
PostDodany: 18 maja 2017, 18:46 
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2009, 16:14
Posty: 9727
Imię: Kamil
Lokalizacja: Wieluń/Gdynia
Gdzie kupiłeś interfejs?
Usuwałeś rezystor?

_________________
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V


Obrazek


Na górę
PostDodany: 18 maja 2017, 19:26 
Offline
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Rejestracja: 10 lip 2014, 11:17
Posty: 41
Lokalizacja: Przecza
Kupiłem na Allegro. A gdzie ten rezystor się znajduje?

_________________
Były: Fiat Tempra 1.6 +LPG 1993, Fiat 126p 0.65 1997, Audi 80 B4 Avant 1.6 + LPG 1995
Są: Lancia Lybra SW 2.4 JTD 2004, Suzuki Splash 1.0 2009


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
[ Regulamin Forum ]

Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl