Zabudowa bagażnika Kappy pod audio
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
no to zostaje mi znowu rozbieranie - przynajmniej podepnę wtedy gwizdki na zwrotnicach pod tył i wyprowadzę na słupki miedzy drzwiami
a co sądzicie o moim radiu JVC KD-S711R
chcę je sprzedać i kupić coś innego ( mocniejszego )
a co myslicie o opcji u mnie
z tyłu w półce mam magnaty classic 163
do bagaznika skrzynia zamknięta plus wzmacniacz 4 kanałowy - do skrzynie mostkuje 2 kanały a 2 pozostałe pod magnaty w półce ??? czy to coś mi da czy zostawić je na radiu ???
a co sądzicie o moim radiu JVC KD-S711R
chcę je sprzedać i kupić coś innego ( mocniejszego )
a co myslicie o opcji u mnie
z tyłu w półce mam magnaty classic 163
do bagaznika skrzynia zamknięta plus wzmacniacz 4 kanałowy - do skrzynie mostkuje 2 kanały a 2 pozostałe pod magnaty w półce ??? czy to coś mi da czy zostawić je na radiu ???
radyjko stare sprzedaj je. ja polecam JVC 909, JVC 99, sa starsze i graja bardzo dobrze maja wiele funckji ustawien dziwku itd. wyjscie na wzmacnacz przod tyl i sub.
norbiwolow dobrze nawet myslisz tylko co masz z przodu?? lubisz slyszec dzwiek z tylu czy z przodu?? pamietam jak kiedys koles podlaczal bardzo mocnego suba CBR 12 Twin EVO Active(2x Black Air 12`) sub aktywny do auta w ktorym nie bylo nic z przodu zrobionego i rzeby uslyszec co kolwiek trzeba bylo mocno sciszyc suba. dlatego przod jest bardzo wazny.
pozdrawiam tadek
norbiwolow dobrze nawet myslisz tylko co masz z przodu?? lubisz slyszec dzwiek z tylu czy z przodu?? pamietam jak kiedys koles podlaczal bardzo mocnego suba CBR 12 Twin EVO Active(2x Black Air 12`) sub aktywny do auta w ktorym nie bylo nic z przodu zrobionego i rzeby uslyszec co kolwiek trzeba bylo mocno sciszyc suba. dlatego przod jest bardzo wazny.
pozdrawiam tadek
Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
przód fabryka - gwizdki dobrze cykaja - woofery kaszana
- w następnym stage'u idą pod gumówkę 
czy cena jaką wołam za radio jest ok ?? dałem za nie chyba 170
co w niewielkich pieniądzach warto kupić ( 300-350max ) ???

czy cena jaką wołam za radio jest ok ?? dałem za nie chyba 170

- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
k.... i cały plan szlag trafił miało być audio bedzie klepanie błotnika
jakis h... jeb... mi wgniotł lewy błotnik i nawet nie wiem gdzie chyba na parkingu pod markietem
trudno
DO TADEO
a co myslisz o tym żeby odpuścić tylną półkę i w tylne drzwi sie jakos zainstalować
i wtedy 4 nowe woofery i tweetery na wzmacniaczu
jakis h... jeb... mi wgniotł lewy błotnik i nawet nie wiem gdzie chyba na parkingu pod markietem
trudno
DO TADEO
a co myslisz o tym żeby odpuścić tylną półkę i w tylne drzwi sie jakos zainstalować
>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
coś te nasze czarne kappy są chyba mało widoczne
ja tez miałem taka przygodę na parkingu ale kobita spox - spisałem oświadczenie i czekam na kasę 

no z moich doświadczeń z kobietami na ulicy wynika że jeżdżą bardzo "profesjonalnie" 

Była Kappa 2,4 jtd
jest Audi A6 C5 2.5TDI / ale spoko docelowo THESIS powrót musi być
zrob cos porzadnego na przod, siedzisz przeciez z przodu a nie z tylu wiec sie nie martw o tylne fotele"DRoszi" pisze: DO TADEO

Była Lancia Delta 08.07.2008
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
Był VW Golf V GTI
Jest BMW 7 e65 730d
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
gwizdki w słupki juz zakupione :
planuje wstawic je w słupki miedzy drzwiami - potrzebuje jeszcze zwrotnice dokupic
planuje wstawic je w słupki miedzy drzwiami - potrzebuje jeszcze zwrotnice dokupic
sprawdź czy zwrotnice nie są już wbudowane
podłącz powinno syczeć bez zwrotnic,
głośniki są dość duże, i nie mają maskownic jaki masz plan to wmontować??
podłącz powinno syczeć bez zwrotnic,
głośniki są dość duże, i nie mają maskownic jaki masz plan to wmontować??
Była Kappa 2,4 jtd
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ładnie przykręcić do słupków - bez zabudowywania - jedynie otwór zrobię na głośnik ( tył ) i bedzie git - jak mogę zdiagnozować wizualnie czy są zwrotnice lub nie - jakieś cewki koło głośnika ???
mam jeszcze sinuslive ze zwrotnicami
może jakies sugestie - te sinuslive chyba w miejsce fabrycznych przednich zapodam
mam jeszcze sinuslive ze zwrotnicami
może jakies sugestie - te sinuslive chyba w miejsce fabrycznych przednich zapodam
dokładnie, daj je w miejsce fabrycznych z przodu,
tamtych z infiniti na widoku bym nie dawał ukryj je gdzieś
w wysoko tonowych powinny byś kondensatorki- po 1 w każdym, nie jest powiedziane e muszą być na widoku, dlatego najlepiej podłączyć i sprawdzić
tamtych z infiniti na widoku bym nie dawał ukryj je gdzieś
w wysoko tonowych powinny byś kondensatorki- po 1 w każdym, nie jest powiedziane e muszą być na widoku, dlatego najlepiej podłączyć i sprawdzić
Była Kappa 2,4 jtd
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
ktoś wie jak się dobrać do gwizdków z przodu - jak zrobić aby wstawić tam inne ze zwrotnicami ?? - może jakoś od dołu da się ???
co do infinity - to czemu mam je schować ??? nie są złe wizualnie
no chyba że masz jakąś sugestię ??? chcę aby te na słupkach miedzy drzwiami były podpięte pod tylne głosniki - tak aby faderem mozna było dostroić wysokie tony
myslę że scena dzwiekowa bedzie git w takim zestawieniu
czyli plan który zakładam jest taki
1. wymiana radia na lepsze - czekam na sugestie
2. w fabryczne przednie gwizdki - sinuslive ze zwrotnicami
3. przednie głośniki w drzwiach - wymienić na lepsze ( czekam na sugestie ) i wygłuszyć drzwi - jak się uda to zbudować pod nimi poduszkę powietrzną - uszczelnić matami
4. do bagaznika skrzynia zamknięta
5. wzmacniacz do bagażnika 2 kanały pod skrzynie - 2 pozostałe pod magnaty w tylnej półce
6. pod tylne magnaty podpiąc gwizdki infinity wmontowane w słupki miedzydrzwiowe.
podstawa to nie wydac sporo kasy na audio i żeby to zagrało w miarę efektownie - stosownie do prestiżu Kappy - nie ma łupac jak kaszlak pod dyską ale grać wyraziście z dobrym basem ( nie tak aby klapa bagażnika łupała ) - nie wybieram się na car audio sound off - targi itp wiec nie wymagam profesjonalizmu a właściwie dobranych komponentów w przystepnej cenie !!!
co do infinity - to czemu mam je schować ??? nie są złe wizualnie

no chyba że masz jakąś sugestię ??? chcę aby te na słupkach miedzy drzwiami były podpięte pod tylne głosniki - tak aby faderem mozna było dostroić wysokie tony

czyli plan który zakładam jest taki
1. wymiana radia na lepsze - czekam na sugestie

2. w fabryczne przednie gwizdki - sinuslive ze zwrotnicami
3. przednie głośniki w drzwiach - wymienić na lepsze ( czekam na sugestie ) i wygłuszyć drzwi - jak się uda to zbudować pod nimi poduszkę powietrzną - uszczelnić matami
4. do bagaznika skrzynia zamknięta
5. wzmacniacz do bagażnika 2 kanały pod skrzynie - 2 pozostałe pod magnaty w tylnej półce
6. pod tylne magnaty podpiąc gwizdki infinity wmontowane w słupki miedzydrzwiowe.
podstawa to nie wydac sporo kasy na audio i żeby to zagrało w miarę efektownie - stosownie do prestiżu Kappy - nie ma łupac jak kaszlak pod dyską ale grać wyraziście z dobrym basem ( nie tak aby klapa bagażnika łupała ) - nie wybieram się na car audio sound off - targi itp wiec nie wymagam profesjonalizmu a właściwie dobranych komponentów w przystepnej cenie !!!
Chyba koledzy deko zagalopowaliście się w tych swoich przebudowach, rozbudowach itp. Kappa jest na tyle idealnym samochodem, że wszelkiego rodzaju cudactwa uroku jej nie dodają. Norbiwolow z Lancii Hondy nie zrobisz, cudów nie ma. Civic jest wdzięczniejszym tematem do przeróbek niż Kappa. Na takie wynalazki najlepszy jest VW Golf
Jak już ktoś ma ambicje to może poprawiać ale w zakresie tego co już jest. W każdym razie życzę powodzenia 

Pozdrawiam Pablo
- norbiwolow
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
spox - spojlerów nie montujemy ani wydechów ala mugen 
a co do audio to każdy wie że nie gra to zbyt efektownie a mogłoby !!!
dobry smak jak najbardziej wskazany - wiem że civic a kappa to dwa odmienne standardy !!! bedzie ok - zobaczycie

a co do audio to każdy wie że nie gra to zbyt efektownie a mogłoby !!!
dobry smak jak najbardziej wskazany - wiem że civic a kappa to dwa odmienne standardy !!! bedzie ok - zobaczycie
Co to ma znaczyć? Ja mam wydech z mugenaspox - spojlerów nie montujemy ani wydechów ala mugen