Dedra - centralny zamek
Dedra - centralny zamek
Dlaczego po otwarciu zamka centralnego nie otwiera mi się zamek w bagażniku ( zamyka się z innymi ) i muszę go otwierać z przycisku w schowku. Czy ma tak być ? Dedra kombi 94 1.9 tds
Lancia Dedra sw 1.9 tds ls
Pytanie o centralny zamek.
W sedanie tak właśnie było. W kappie zresztą też tak jest - bagażnik otwiera sie przyciskiem w bagażniku albo z kluczyka.
W kappie jest jeszcze taki patent, który pewnie dałoby się też zrobić w Dedrze, a zależy to tylko od rodzaju alarmu, że bagaznik otwiera się z drugiegi przycisku alarmu (po rozbrojeniu). Tyle, że w sedanie i tak otwarcie bagażnika wymagało wciśnięcia zamka (w kappie nie).
W kappie jest jeszcze taki patent, który pewnie dałoby się też zrobić w Dedrze, a zależy to tylko od rodzaju alarmu, że bagaznik otwiera się z drugiegi przycisku alarmu (po rozbrojeniu). Tyle, że w sedanie i tak otwarcie bagażnika wymagało wciśnięcia zamka (w kappie nie).
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie

Jest tak fabrycznie, ale zawsze można przerobić, podobnie jest z klapką od wlewu paliwa.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.

Pupowóz - Jeep Commander
Tez tak mam. Otwieram centralny ,ale klape bagaznika i wlew paliwa trzeba ze schowka otworzyc 

lancia dedra-2.0 8V --91 rok---DESKA DIGITAL--------srodek prawdziwa czarna skora,lampy tylnie wymienione na nowe z modelu 96
Ciagnik .....100 tys , naczepa .....150 =wolne w swieta....bezcenne.
Ciagnik .....100 tys , naczepa .....150 =wolne w swieta....bezcenne.
Oki doki dzięki za odpowiedzi to chyba włoszczyzna tak ma bo w alfie 155 też tak mam. Trzeba będzie coś z tym zrobić 

Lancia Dedra sw 1.9 tds ls
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
W starszych włoskich modelach otwierał sie bagażnik wraz z otwieraniem CZ, po seriach kradzieży we Włoszech i nie tylko, różnych nieraz cennych rzeczy z bagażnika podczas postoju auta w korkach i na światłach zrezygnowano z tego rozwiązania i jest jak jest.