GAZ PROBLEM DELTA 18IE 66KW

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Awatar użytkownika
toni
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: toni » 11 kwie 2007, 20:23

Zamontowalem ostatnio gaz do delty brc blitz i lipa wyjechalem kilka kilometrow i fiksuje na gazie a na bezynie czalkiem nie jedzie,ale nieraz jechalo na gazie i to rewelacja kopa miala delta z 90 koni jakby 150ale to nieraz tylko i dalej fiksujeA DO TEGO CZERWONA LAMPKA SIE SWIECI WTRYSKOW :x
Pojechalem do gazownika i mowie ze lipa i do tego mowie ze to jest delta 66kw a nie 74kw a on na to a takie sa bo ja ich nie mam w katologu...,ale po 2 godzina znalazl i znalazl blad to nie ten schemat i podloczyl niby ok a wiec jazda probna jade i i lampka sie nie swieci :? ale slabe na gazie i na bezynie 120 jade i i dalej cos slabo sie wkrecana bezynie tesz slabo sie wkreca slabizna ale jedzie co mam tera zrobic prosze o pomoc gazownik mowil ze ta sada ma jakiez zakres niby dwa ze to stary typ KTOS WIE CO TO MOZE BYC MOZE BYLA ZA BOGATA MIESZANKA A TERAZ ZA UBOGA???????????????????????
TERAZ NIERAZ NA BEZYNIE POWYRZEJ 5 TYS OBROTOW DLAWI SIE
CZY MA ZWIAZEK USTAWIENIE GAZU NA MIESZANKE BENZYNY?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, 11:01 przez toni, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sloneczna
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Post autor: sloneczna » 11 kwie 2007, 23:22

Niewiem jak jest u Ciebie . U mnie zepsuli przepływonierz z 145 zrobiło sie góra 50 KM . Lampa wtrysku sie paliła .Po wymianie wszystko powróciło niby do normy ,ale i tak jest ogólnie słabszy na LPG .Powiedzieli ,że to przez stożek .
Jurek odszedł od nas na zawsze...

Awatar użytkownika
toni

Post autor: toni » 12 kwie 2007, 15:33

JESZCZE MAM PRZEGLAD PO TYS KILOMETROW I POJADE I MA WSZYSTKO GRAC u mnie niema przeplywomierza jest co takiego jak MPI cos takiego tam... i chyba nie spalili da sie to spalic?

Awatar użytkownika
makek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: makek » 20 kwie 2007, 17:09

Nie MPI (wielowtrysk) tylko MAP sensor, ale chyba pod to się nie podłączył, u mnie sygnał o obciążeniu idzie z TPS. Czy można to spalić - jasne, ale trzeba się starać, bo do gazowego ECU potrzebne jest wpięcie w jeden z trzech przewodów idących do czujnika podciśnienia, a żeby uszkodzić MAP trzeba by go np. podłączyć pod 12V (normalnie 5V). Chociaż dla chcącego nic....
Proponuję "zakręcić" gaz na butli, wyjąć mikser i sprawdzić zachowanie auta na benzynie, jak będzie OK to przymulenie jest spowodowane przekrojem miksera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”